REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Am descoperit minciuna: NU se construieşte hotel de 5 stele în locul garajelor demolate la Mangalia

Am descoperit minciuna: NU se construieşte hotel de 5 stele în locul garajelor demolate la Mangalia

Replica API 30 octombrie 2019 | 02:19 668

Decizia primarului Mangaliei, Cristian Radu, de a demola garajele din municipiu a stârnit nemulţumire în rândul celor care le-au construit. Folosite de mulţi pe post de construcţii în care să-şi depoziteze lucrurile vechi ori murăturile, nu neapărat maşinile, garajele au devenit şi subiect de procese în instanţă ori de dispute politice. Politicienii au speculat de minune situaţia, amplificând şi alimentând corul nemulţumiţilor cu promisiuni cum că vor stopa demolările ori spunând că, în realitate, primarul vrea să elibereze terenurile pentru a le da prietenilor săi, cu scopul de a construi blocuri! Edilul insistă însă că în locul garajelor vor fi parcări.

Minciuna este armă la loc de cinste în campania electorală. Sunt de apreciat spiritul critic, argumentele care te fac să pui la îndoială acţiunile unui primar sau altul şi aşa mai departe. În sumedenia de comentarii şi postări de pe Facebook este greu pentru cetăţeni să mai facă distincţia între adevăr şi plăsmuire – cum este şi situaţia de la Mangalia, acolo unde actualul primar, Cristian Radu, are destui critici. Unii îi aduc reproşuri pe bună dreptate, însă există şi poveşti însăilate pentru discreditare; din păcate, cel mai recent fake-news menit să lovească în primar face o victimă colaterală: un investitor care a anunţat, transparent, că va construi un hotel în zona portului turistic Mangalia.

Anunţul cu pricina a venit ca mănuşă pe fondul poveştii cum că în loc de garaje sau promisele parcări vor răsări blocuri. Fostul consilier local PSD Menabit Ozghiun insistă, de câteva zile, susţinând că: „În locul garajelor demolate de la RAJA se va construi un hotel”. După ce face această afirmaţie, la finalul textului în care incită cetăţenii să îşi formeze o anumită opinie, el adaugă: „Declaraţia primarului că face parcări în locul garajelor de acolo este posibil să fie adevărată, dar nu pentru locuitorii zonei, ci pentru un hotel”. Cu alte cuvinte, fostul consilier îşi lasă o portiţă de ieşire în cazul în care este descoperită minciuna din postarea sa. Căci, este o minciună: hotelul nu se construieşte pe locul garajelor demolate, aşa cum îşi începe Menabit Ozghiun postarea! Hotelul urmează să fie construit pe un alt teren, proprietate privată a investitorului, dobândită prin cumpărare, în 2017, de la alţi proprietari, nişte cetăţeni danezi, care au avut o firmă.

Hartă: haşurat cu roşu - terenul unde se aflau garajele şi haşurat cu verde - terenul pe care urmează să fie construit hotelul

Actualul proprietar, cel care a şi anunţat că vrea să construiască un hotel în zona portului turistic, a pus la dispoziţia cotidianului „Replica” de Constanţa documentele prin care atestă că nu ia de la Primăria Mangalia nici un teren, cu atât mai puţin cel pe care au funcţionat garajele. „Terenul pe care vreau să construiesc este proprietatea mea, nu este domeniu public al municipiului. Nu am nici o legătură cu terenul pe care funcţionau garajele, nu construiesc nimic acolo. Şi nu îl cunosc pe primar, n-am nici o legătură, prin urmare nu înţeleg de ce anumiţi consilieri şi foşti consilieri împrăştie minciuni pe Facebook. Nu au nici un drept să mă bage pe mine în războiul lor. Eu am prezentat transparent ce am de gând să fac lângă portul turistic, am spus cu mândrie că vreau să fac un hotel de 5 stele cum nu este în Mangalia şi, la fel de transparent, vă pun la dispoziţie actele de proprietate asupra terenului meu, nu cel despre care vorbesc acei consilieri. Reiese clar din acte când am cumpărat terenul şi de la cine. La fel, vă prezint şi actele prin care dau drept de superficie pe teren societăţii mele”, a declarat Adrian Stănică, cel care intenţionează să construiască un hotel P+4, de 5 stele, în zona portului turistic Mangalia.

IATĂ DOCUMENTELE DOVEDITOARE, care cuprind toate detaliile tranzacţiei la care a făcut referire Adrian Stănică (click pe imagini!):

Alexandra CUCU

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/complex-de-5-stele-in-portul-mangalia-investitorul-surpriza-406852/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un hotel aduce multi mai multi bani la bugetul local decat 20 de apartamente care inchiriaza la negru si nu emit bon fiscal . Un apartament din cele 20 plateste cam 200 lei impozit , hotelul Plateste 1,5% din valoarea de piata a investitiei care se idica la milioane de euro . Jiji esti in afara relalitati si a interesului public !
1
1
Locul de garaje era de patru ori mai mare decat ce-ati marcat voi cu verde si se intindea pe trei laturi! Clar ca se stia ce se va construi si d'aia s-a pornit actiunea DEMOLAREA. Cate din astea or sa mai apara in locul garajelor..Oamenii au ramas cu masinile in stranda, smecherii construiesc la greu si contul lui don primar radu cristian...gros!!
2
0
Dl. investitor surpriza, cat ai dat ca sa modifici puz-ul din p2 in p4? Asa ca sa stim si noi cat merge cotizatia la Mangalia. Cu blocul de langa teren ce faceti? le ziditi geamurile? investitii de kkt in detrimentul locatarilor. Sunt aprox.20 apartamente cu vedere la mare in acel bloc. va cam doare la basca de ei, banu sa iasa.
1
1
Ozzy, vezi ca m-am basit si jetul incandescent a luat-o peste garaje si le-a nivelat pentru ca avea si continut. Na, ce kkt. mai comentezi acum ca tot de garaje e vorba. Nu ai facut nimic cand mi-a demolat garajul din care iti dadeam borcanele cu castraveti cand faceai de papa pentru fistecine. Vecine, vecine du-te la munca, vecine! Apropo vezi ca nu ti-ai platit intretinerea din august si apometrul nu l-ai dat din februarie.
3
1
articol de kkt. asa traieste si replica, din sposorizari de la primarie.
2
4
din kkt faci bici care sa si pocneasca ,asta este dorinta asa zisilor investitori,de fapt kaka pute si nu pocneste,hotel de 5 stele langa decantorul de kkt al mangaliei,statiuni si limanu-2 mai,nebuni nu asa cu parkinson
1
2
O fi avut danezul vreo mostenire de la mama soacra!Drept in port.Turistii cauta acum locuri mai retrase, cu liniste si verdeata.Nu mai vor lalait de manele vacarm si nici confort care costa. Mult peste media financiara, chiar mai scump decat locatii woow din strainatate.
4
3
pe 1000 de mertii patrati ce hogeac sa iasa cu patru stele,au mai facut unii hotel langa policlinica de acum nu mai gasesti loc de parcare daca ajungi acolo si inca primarele jumatica a vandut si mare parte din locurile din parcarea de la delta catre hotelul din fata
4
4
Vad ca inventati ce as fi scris. Am scris "langa locul", nu "in locul". Exista si o specificare in postare: amprenta la sol a hotelului este pe teren privat, dar un hotel de 5 stele cu 65 camere si 10 apartamente are nevoie de 1:6 locuri de parcare, plus personal, total minim 33 locuri parcare.
4
2
Un spagagiu care te chema la birou cu actele, cand era sef la Garda Financiara, si daca nu te duceai cu plicul gros erai decapitat ... Un hot, nimic altceva.
8
6
Inca o data ne convingem de acest mare mincinos Ozy. Omul nu mai este pe treaba lui,este un zero barat care alimenteaza doar conflicte,abereaza si are inima plina de rautate. Nu are serviciu,nu are familie,nu are activitate,nu are credibilitate si omul este nebun cu acte.
13
4
perfect locul, amestecul de fum de mici si bere de la oborul saptamanal se va amesteca cu mirosul din decantoarele RAJA, poate il face balnear ca namolul este doar peste drum !
6
4
Pe acel loc s-a mai incercat construirea unei cladiri .Au sapat fundatia au descoperit mai multe morminte....locuitorii blocului din spate s-au opus construictiei...si s-a renuntat la construit...
4
0
Orice constructie este binevenita in locul garajelor inestetice si insalubre, pline de soareci si sobolani.
14
5
Pe terenul proprietate au fost descoperite oseminte omenesti, acolo a fost cimitir turcesc sau tatatesc.
7
1
ai cumparat an luna MAI terenul sa vedem cat de repede primeti avizele!!!!alti astepta 2 ani pe la usile primariei si daca nu da nu are
9
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614