REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
10.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

AMENINŢAT cu moartea şi TERORIZAT de un DROGAT, din cauza iubitei

AMENINŢAT cu moartea şi TERORIZAT de un DROGAT, din cauza iubitei

Replica API 4 mai 2020 | 23:49 2016

Consumul de droguri de orice fel poate face orice om normal să comită fapte nesăbuite. Un individ din Ovidiu a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare în formă continuată. Acesta l-a amenințat în repetate rânduri cu moartea pe iubitul fostei prietene prin intermediul aplicației Facebook Messenger. De fiecare dată, era sub efectul drogurilor. Individul a fost diagnosticat cu tulburări mentale și de comportament din cauza consumului de substanțe psihoactive (etnobotanice) şi tulburare mixtă de personalitate.

Un bărbat din Constanţa a început să primească ameninţări, încă din primăvara anului trecut, de la fostul iubit al actualei sale prieten, A.G. Mesajele succesive au fost transmise prin intermediul aplicației Facebook Messenger. Mesajele de amenințare făceau referire la actuala sa relație și aveau ca drept scop încetarea acestei relații. Bărbatul a mers la poliţie şi s-a plâns că a fost amenințat în mod explicit cu moartea prin aceste mesaje, punând la dispoziția organelor de urmărire penală în acest sens conținutul lor. Totodată, a mai declarat că a încercat să ignore aceste mesaje în speranța că individul va înceta în cele din urmă.

Şi-a cumpărat un cuțit, cu lama de 54 cm

Mama actualei sale iubite a dat declaraţii în faţa oamenilor legii, dar şi în faţa procurorilor, precizând că, în perioada 2014 – 2018, fiica sa a avut o relație afectivă cu inculpatul, însă din cauza viciilor acestuia cei doi s-au despărțit, iar de când fiica sa are o nouă relație cu persoana vătămată, l-a amenințat constant cu acte de violență prin intermediul aplicației Facebook Messenger. Martora a mai arătat că în perioada 08.02.2019 – 02.04.2019, inculpatul i-a trimis pe contul de Facebook mai multe mesaje text în cuprinsul cărora acesta a adus amenințări cu acte de violență la adresa persoanei vătămate. Martora a precizat că în acest sens a încercat să îl determine pe inculpat să înceteze actele de amenințare însă inculpatul a continuat, spunându-i chiar că și-a cumpărat un cuțit, cu lama de 54 cm, ceea ce i-a creat și acesteia o stare de temere pentru siguranța fizică a fiicei sale și a persoanei vătămate.

Inculpatul, internat la Psihiatrie

Cu ocazia audierii, individul a recunoscut săvârșirea infracțiunii și modul de operare, arătând însă, în apărarea sa, că a săvârșit faptele de amenințare sub influența substanțelor etnobotanice.

Precizăm că bărbatul agresiv a fost internat la Clinica Psihosan din Târgu Mureș, unde a urmat un tratament medicamentos, posibil pentru afecțiuni de natură psihică și consum de substanțe interzise la deținere. De altfel, el a mai a fost internat și tratat în anul 2014 pentru consumul de substanțe psihoactive

Întrebat de ce a transmis mesajele respective de amenințare la adresa persoanei vătămate, acesta a motivate anchetatorilor. „din cauza faptului că consumam etnobotanice” și că a urmat în acest sens mai multe ședințe de psihoterapie, s-a ivit o îndoială rezonabilă asupra discernământului său în momentul săvârșirii actelor materiale ale infracțiunii de amenințare. Magistraţii constănţeni l-au trimis pentru 6 luni după gratii, pentru ameninţare, faptă săvârşită sun efectul drogurilor. Precizăm că individul este diagnosticat actualmente cu tulburări mentale și de comportament din cauza consumului de substanțe psihoactive (etnobotanice) şi tulburare mixtă de personalitate.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sunt sanse mari sub 40% cei drept sa avem iar o drama , o crima , o moarta , si un om distrus - luati masuri PUNCT
1
0
Specimenele de genul acesta ar trebui sa primeasca inchisoare pe viata. Niciodata nu o sa se recupereze.
4
0
la 2 metri adancime si cu flori plantate deasupra!
9
0
Aveti multa grija cu astfel de dementi. Trebuie izolati total de restul populatiei.
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272