REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
17.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

ANAF ia urma marilor averi. Șeful Fiscului a chemat FMI în ajutor

ANAF ia urma marilor averi. Șeful Fiscului a chemat FMI în ajutor

A.F. 10 noiembrie 2022 | 00:00 2107

Preşedintele ANAF, Lucian Heiuş, a avut, luni, o întâlnire cu reprezentanţii FMI pentru a îmbunătăţi activitatea de conformare a persoanelor fizice cu averi mari.

Lucian Heiuş

”Am avut astăzi prima întâlnire cu reprezentanţii unei misiuni de asistenţă tehnică din partea FMI, care are ca obiectiv îmbunătăţirea conformarii în zona persoanelor fizice cu averi mari”, a anunţat, luni, Lucian Heiuş, pe Facebook. Potrivit acestuia, cei doi experţi ai Fondului Monetar, Graham Whyte (Australia) şi Margaret Gavaghan (SUA) îşi propun ca în urma acestui exerciţiu să elaboreze o serie de recomandări privind dezvoltarea unui plan de acţiune privind creşterea conformării fiscale a persoanelor fizice cu mari averi.

„Este important să luăm expertiză din țările dezvoltate. Experții vor sta două săptămâni pentru a instrui și a găsi cele mai bune mijloace pentru a ne perfecționa și în acest domeniu. Legea prevede că diferențele între veniturile declarate și veniturile descoperite de ANAF care depășesc 50.000 lei intră în atenția noastră și verificăm dacă au cadru ilicit și dacă au fost impozitate. Din păcate descoperim sume importante de bani. Găsim diferențe doar pe o persoană fizică și de 3-4 milioane lei, venituri declarate și nedeclarate care se regăsec în activele cumulate în ultimii 5 ani”, a declarat Heiuș, potrivit Digi24.

În 17 iunie, Lucian Heiuş, anunţa că, de la 1 iulie, instituţia pe care o conduce va începe controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice, precizând că în urma unei analize a rezultat că 561.000 de persoane au acumulat o diferenţă între veniturile estimate de ANAF şi veniturile declarate de 20 de miliarde de euro, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Păi bă ăsta de la anaf uitate în grădină ta mă uit la angajații de la anaf Constanța, cu salariile lor de bugetari, marea majoritate cu vile, cu mașini luxoase, de unde mama naibii le au, uitate la bugetarii voștri, dar știți vorba românească "hoțul strigă hoțul"
0
0
Aveti mare grije si urmarit la maximul siasta-i un Hot,Pervers adus de politicieni.vedeti ca sa prins FMI,ce banditi ne reprezinta.
4
0
Ei sa observat dar oamenii erau conectati,nu sa putut atinge nimenea de ei ,un om in west pune intrun pilon 2 dupa o viata de munca 250-350 k care dupa o viata de munca vor fi taxati la scoatere si nu detin palate…..only in RO
3
0
Nu au lucrat in viata lor ,de unde au avut bani ,vilute extravagante,cu turnulete si terminati cu politicieni Vilcov ,Udrea,Olteanu.
4
0
e disperare mare dupa banii unora care au fost lasati liberi si nu au cotizat unde trebuia !important este cum au facut averile si nimeni nu au observat...aiurea , aiurea rau!
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108