REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
23.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Anca Dragu: Nu m-am aşteptat la o asemenea încercare de preluare a puterii

Anca Dragu: Nu m-am aşteptat la o asemenea încercare de preluare a puterii

Replica API 10 septembrie 2021 | 23:14 1249

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a calificat încercarea liberalului Florin Roman de a conduce şedinţa plenului reunit de joi în care a fost citită moţiunea de cenzură drept "o încercare de preluare a puterii".

Anca Dragu

"În mod evident, preşedintele trebuie să conducă şedinţa. Eu eram preşedinte, domnul Roman este vicepreşedinte (n.r. al Camerei Deputaţilor). Chiar nu m-am aşteptat la o asemenea încercare de preluare a puterii. Este ceva de neimaginat să se întâmple în Parlament. Dacă aţi remarcat, se ţinea de microfon efectiv, au venit chestorii, colegii. Nu mă aşteptam să vedem aşa ceva. (...) E liber să facă ce ameninţări doreşte. Totuşi, îi aduc aminte domnului Roman că există şi un Cod penal în România", a spus Dragu, scrie Agerpres.

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, joi, în şedinţă comună pentru prezentarea moţiunii de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR.

La începutul şedinţei, Florin Roman a precizat că şedinţele plenului reunit se conduc alternativ de preşedinţii celor două Camere.

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a solicitat vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor Florin Roman să-i permită preşedintelui Senatului, Anca Dragu, să conducă şedinţa. Roman a închis şedinţa şi a plecat de la tribuna Parlamentului, la presiunea parlamentarilor USR PLUS şi AUR.

După ce Roman a anunţat că închide şedinţa, conducerea a fost preluată de preşedintele Senatului, Anca Dragu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
neg pe fata
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212