REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

ANCHETĂ! CARACATIȚA ȚEPARILOR de pe LITORAL

ANCHETĂ! CARACATIȚA ȚEPARILOR de pe LITORAL

Replica API 26 august 2020 | 00:05 9962

Reprezentanții unei firme, care sunt obiectul unui dosar de cercetare penală, sfidează orice lege și încearcă, prin diferite tertipuri, să amâne decizia de anulare a avizului de funcționare doar ca să-și mai poate continua activitatea pe timpul sezonului estival. Este vorba despre societatea BackstageFotoPromotion, care a ajuns în atenția opiniei publice din cauza metodelor de înșelăciune practicate și în cazul căreia Primăria Eforie, prin dispoziție de primar, i-a anulat avizul de funcționare. S-a ajuns și în instanță, însă firma funcționează bine mersi, chiar dacă oamenii legii și administrația locală au făcut tot ce au putut din punct de vedere legal. Mai mult decât atât, reprezentanții societății au trecut și la acte de violență, iar situația a ajuns, în momentul de față, strigătoare la cer, după cum susțin toate persoanele care au fost înșelate.

Caracatița țeparilor din spatele Backstage Promotion

Backstage Foto Promotion, cu sediul principal în București, este condusă de persoana juridică Universal Casting SRL (95%) și persoana fizică Ghiorghe Moruz (5%), activitatea fiind: fotografică. Însă, analizând puțin persoana juridică asociată, și anume Universal Casting SRL, observăm că este administrată, în proporție de 95% de Ghiorghe Moruz și, în proporție de 5%, de Ovidiu Rusu. Totodată, firme active conectate direct cu cele două amintite mai sus sunt: Intrum Debt Recavery SRL (conectate la Backstage Promotion) și Intrum Debt Recavery SRL, Follow Trough Photography Management SRL și Backstage Foto Promotion SRL (conectate la Universal Casting).

ȚEPE pe LITORAL, ACTE de VIOLENȚĂ și SFIDAREA LEGII

Metoda practicată de reprezentanții firmei Backstage Foto Promotion nu este una nouă, ei fiind prezenți pe litoral în fiecare sezon estival pentru a înșela. Mai exact, acostează oameni pe stradă și le promite că îi va face vedete, în special pe copii. Le face câteva poze, le ia taxe în funcție de cum sunt îmbrăcați (250, 300, 400 de lei, poate și mai mult) și asta e tot.

Clienții rămân cu pozele. Internetul este plin de plângeri ale celor care au rămas cu buza umflată. Însă, asta nu e tot. Anul acesta, firma în cauză s-a stabilit, printre altele, în Eforie. A închiriat un spațiu pe bulevarudul Republicii, în spatele magazinelor. Au obținut avizul de funcționare și și-a început activitatea.

Au început plângerile și i s-a ANULAT avizul de funcționare

Numai că, la scurt timp, au început să fie înregistrate plângeri peste plângeri legate de activitatea respective firme. Au urmat controale, atât ale Poliției Naționale, ale Comisariatului pentru Protecția Consumatorului, dar și ale Poliției Locale Eforie. Mereu au fost găsite numai nereguli, întocmindu-se și dosare penale, care sunt în lucru. Revenind la activitatea de control a Poliției Locale Eforie, lucrătorii au constatat că nu se respecta nici programul de funcționare, dar ocupau abuziv și spațiul public.

Astfel, în iulie anul curent, Primăria Orașului Eforie, prin dispoziție de primar, a anulat avizul de funcționare al firmei. Însă, reprezentanții societății, doar pentru a-și putea continua metodele de înșelăciune pe timpul verii, au cerut, în instanță, suspendarea executării actului administrative, adică Dispoziţia nr 244/17.07.2020. Pe 14.08.2020, magistrații Tribunalului Constanța le-a respins cererea de suspendare ca neîntemeiată, dar decizia nu este definitivă.

Poliția Locală și Protecția Consumatorului, sancțiuni pe bandă rulantă

”Cu toate că există mai multe dispoziții în acest sens, firma funcționează fără probleme. Noi, din păcate, nu avem pârghii legislative pentru a face mai mult de atât”, au spus, pentru Replica, reprezentanții Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Constanța. Și Poliția Locală trece prin aceeași situație. A sancționat firma în cauză de fiecare dată, chiar și după data de 14 august. ”Sfătuiesc persoanele cu copii să nu se lase pradă acestot practici de înșelăciune. Este o activitate ilegală. În loc să plătească pentru câteva poze și promisiuni, mai bine să-și petreacă frumos concediul. Atât Poliția Națională cât și cea Locală acționează pentru a preveni aceste practici. Menționez că au fost aplicate sancțiuni”, a declarat, pentru Replica, Marcel Iftimie, șeful Poliției Locale Eforie.

Ovidiu Rusu

Angajații firmei s-au luat la BĂTAIE pe STRADĂ

Pe lângă dosarul de cercetare penală, care este în lucru pe parte de înșelăciune, pe lângă sancțiunile aplicate și pe lângă controalele OPC, se pare că angajații firmei au mai intrat în atenția Poliției și pentru alte fapte. Potrivit informațiilor noastre, de dată recentă, aceștia s-au luat la bătaie, pe stradă, cu tatăl unui copil, pe care au încercat să-l înșele. Pe această cale, reprezentanții Poliției Locale Eforie sfătuiesc oamenii să aibă mare grijă și să nu pice în mrejele indivizilor.

Citește și:

SCANDAL în urma DESCINDERILOR de la 'AGENȚIILE' de modeling. VIDEO

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si eu sunt patita din pacate. Madalina scrie-mi pe omi_81@yahoo.com
1
0
Buna ziua! Este cineva care a avut contact cu acesti oameni? Vreau sa iau legatura cu cineva care a fost pacalit de ei! Multumesc!
3
0
toate minorele se cred modele. dar ajung ce sunt.sugace.
3
0
Cata spaga a dat pentru autorizatia de functionare lui Dumitrescu sau Oznur. PRIMARU SIEEEE
1
0
clar poponar in cautare de popou ce nu v-ati prins?
2
0
La puscarie cu ei
7
1
direct sa faca plangere la parchet pentru inselaciune, va avea ani grei de penitenciar in curand
7
1
Toti interlopii ajungeti la puscarie mai devreme sau mai tarziu. Ori ajungeti Emi Pian asta da jmechereala
5
1
Ce fata de idiot are asta. Cum sa crezi asa ceva ? Cuum ? Vine un nespalat de asta la tine si te minte ca te face vedeta ? Wow ... mare capac ce ii dadeam la ureche
15
0
jegurile de machedoni nu platesc darile deoarece toate organele de control au numai machedoni spagari
14
2
Piei satana! N-ai somn de grija Bisericii?
8
3
Nu exista duba?.
5
0
sa fie clar firma e facuta cu aprobarea primarului Robert Serban de unde avea si el parte iar cercetarile stagneza pt ca asa merg lucrurile la Eforie vorba aia primar si politie ca la Eforie nu gasesti nicaieri in lume
15
1
apamaerul si fraierul sint eterne.Astiamau trecut de la poze pemplaja cu maimuta,profesorul fotografilor din toata lumea,etc,la "hai sa.ti fac maimuta vedeta torpiloare".Taranii frustrati au pus botul ca mustele la c.acat.meseriasi baietii!
4
1
Nu exista Politia Nationala. Exista doar Politia Romana si Politia Locala. Nu mai incercati sa creati confuzii sugerand ca Politia Romana e impartita in doua, politia nationala si poliria locala. Nu este asa. Politia locala nu face parte din Politia Romana. Politia locala este un serviciu al primariei printre alte servicii si birouri. Ca incearca ei prin tot felul de metode la limita legii sa se confunde cu Politia Romana este altceva.
10
0
Pupa aici, da baul ca o sa primesti o noua viata, tot inselatorie e si ce face biserica dar este legala, asta e diferenta, ei au puterea sa te indobitoceasca de mici dupa voia lor, parintii sunt de prtea lor, liberul arbitru? care e ala?
4
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614