REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
14.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

ANCHETĂ de AMPLOARE: REȚEA de DROGURI, DESTRUCTURATĂ după 10 luni! Video

ANCHETĂ de AMPLOARE: REȚEA de DROGURI, DESTRUCTURATĂ după 10 luni! Video

Replica API 18 iunie 2020 | 00:00 2182

În urma unei anchete care a durat 10 luni, polițiștii antidrog din București și procurorii D.I.I.C.O.T. au reușit destructurarea unei rețele de distribuție a drogurilor și a noilor substanțe psihoactive care acționa în Capitală.

Polițiștii antidrog Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au efectuat, la data de 11 iunie 2020, 11 percheziții simultane, în municipiul București, în sectoarele 2, 3 și 5 din Capitală, la adresele folosite de 17 persoane bănuite de trafic de droguri și substanțe psihoactive.

Grupul infracțional organizat ar fi fost condus de un bărbat, de 43 de ani, secondat de un altul, de 32 de ani.

În urma acestor activități, au fost ridicate 18 pungi, 66 de plicuri și diferite cantități vărsate totalizând 500 de grame de praf de diferite nuanțe (alb, gălbui, gri) susceptibil a avea efecte psihoactive, 100 de grame de heroină, 60 de comprimate de metadonă, 2 grame de cannabis, 1.500 lei și 105 euro susceptibili a proveni din activitatea ilicită.

De asemenea, au fost ridicate 2 cântare electronice de precizie, mai multe seringi hipodermice ce conțin lichid stupefiant pregătit pentru administrare, sute de seringi hipodermice cu urme, telefoane mobile și cartele sim, 2 rețete pentru medicamente cu conținut stupefiant ce prezintă suspiciuni de contrafacere, diferite materiale și recipiente folosite la ambalarea și porționarea drogurilor și substanțelor cu efecte psihoactive.

Totodată, în urma descinderilor, au fost identificate peste 100 de persoane depistate în imobilele percheziționate. Majoritatea spațiilor folosite de acestea sunt imobilele de dimensiuni mari, naționalizate sau cu proprietar necunoscut, în care locuiesc după ce ar fi pătruns acolo în mod abuziv.

Ancheta în cauză a început în urmă cu 10 luni, iar pe parcursul acesteia polițiștii antidrog și procurorii au realizat zeci de prinderi în flagrant delict ale membrilor grupării în timp ce ar fi traficat droguri și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

Cei în cauză au fost prezentați procurorului D.I.I.C.O.T., pentru audieri și luarea măsurilor preventive, aceștia fiind cercetați pentru trafic de droguri de risc și mare risc, efectuarea de operațiuni cu substanțe știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive și constituirea unui grup infracțional organizat. 11 persoane au fost arestate preventiv.

Polițiștii antidrog și procurorii D.I.I.C.O.T. continuă cercetările în cauză.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
moldoveanu lorenzo si cosmin cojocea trafic de droguri constanta piata chiliei sifonul de lorenzo
0
0
Mare lucru este faptul ca sefa contabila .DSP si chiar toalete publice sunt caractere nepermise !
1
1
Nu este mare lucru dar totusi este ceva,politia poate sa spuna ca si-a facut treaba doar atunci cand nu se vor mai gasi droguri"pe piata"sau macar ca numarul consumatorilor a scazut,pentru ca deocamdata numarul acestora a crescut de la un an la altul.
1
0
Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu Raducanu
1
1
Sa vina bcoc peste ei!
1
1
Bucatica Nicolae de la Cernavoda, un tigan infect vinde droguri cu complicitatea politiei
1
2
multunesc bcco constanta datorita voua nu mai iau droguri at-i luat delari din zona, m am saturat sa plang mama ea nu a gresit cu nimic, multumesc
5
0
Politaii e forta! Sa curata stradele de mafiotii!
5
0
Din ce in ce mai des vad stiri de acest gen. Asta inseamna ca in sfarsit cineva isi face treaba! Felicitari, politia romana!
9
0
Mars, ma zdreanta xenofoba marginalizata!
5
1
Multumesc BCCO Constanta, ca mi-au salvat copilul din lumea drogurilor. Bravo celor din Bucuresti. La puscarie cu vanzatorii...
13
1
De ce nu precizati ca sunt romani si nu romi
2
6

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272