REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
11.6° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Antibiotice Iași va produce un medicament eficient în lupta cu Covid-19

Antibiotice Iași va produce un medicament eficient în lupta cu Covid-19

Replica API 19 aprilie 2020 | 19:33 2556

Directorul Antibiotice Iaşi, Ioan Nani, a afirmat, pentru MEDIAFAX, că fabrica va putea produce în curând 3,5 milioane de comprimate de hidroxiclorochină, medicament utilizat pentru tratarea pacienţilor infectați cu COVID-19.

„Substanţa activă soseşte mâine sau poimâine pe Otopeni, a plecat un avion în Elveţia şi din Elveţia soseşte pe Otopeni în 2 zile. După ce vine vom produce 3,5 milioane de comprimate pe care le vom avea într-un stoc de sigurană la noi în fabrică. Am discutat la Agenţia Medicamentului şi ne vom autoriza pe îndelete, o să facem şi studii clinice pe centrul nostru de studii, adică studiu de bioechivalenţă, şi vom avea produsul înregistrat cu APP în România şi în comunitatea europeană”, a spus Ioan Nani, directorul Antibiotice Iaşi, pentru MEDIAFAX.

De asemenea, în curând, pacienţii care au diabet nu vor mai avea probleme cu lipsa tratamentelor vitale. „Ne-am hotărât să producem şi produsele pentru diabet, precum şi produsele pentru dezinfectarea mâinilor şi suprafeţelor, oricum este o perioadă grea, dar noi suntem optimişti. Antibiotice este o companie cu resurse umane şi tehnologice importante”, a mai spus Ioan Nani.

Medicamentul antiviral Remdesivir, produs de compania americană Gilead va putea fi produs de Terapia Cluj, după achiziţionarea patentului pentru acest medicament. Profesorul Aşexandru Rafila spune că acesta ar putea fi primul produs autorizat care tratează cauza bolii. Primele rezultate ale unui studiu pe antiviralul Remdesivir arată că din 125 de pacienţi în stare gravă internaţi într-un spital din Chicago şi cărora medicii le-au administrat Remdesivir doar 2 au decedat, iar starea celorlalţi s-a îmbunătăţit rapid, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
EUTYROX NU SUNTEM IN STARE SA FACEM??????????
0
0
O sa vina asa cum au venit si ventilatoarele. De la inceputul crizei din decembrie si pana acum incompetentii de la guvernare PNL si USR s-au ocupat doar de alegeri anticipate sa ajunga repede la ciolan. Cand situatia s-a imputit, primul care a dat bir cu fugitii a fost ministru sanatatii Costache...ca s-a dus dupa ventilatoare
0
0
Asteptam sa se scrie ca s-a produs si nu ca v-a fi produs !
2
0
O mare porcarie. In testele din Franta nu a impresionat deloc, ca efect secundar ataca persoanele cu probleme cardiace, iar medicii din Suedia nu il recomanda. Dar na, trebuie sa apara si cobaii de undeva...
5
0
F bine, sa se aloce bani si resurse pt ca necesarul medical sa se produca in tara, cat mai diversificat.Intro asemenea situatie,trebuie actionat rapid.Avem suficiente capabilitati,specialisti, tineri medaliari peste tot in lume.Puneti-i la treaba, nu mai futeti bani pe toti strainii. Chinezismele ne-au invadat, nu mai avem industrie strategica, ferme de animale, grane, utilaje, otel, toate astea trebuie sa inceteze si sa se ia masuri. Acum, cand e greu, te rogi de toti si pe bani multi, si nici asa nu iese mereu. I-a sa le faci in tara, banii raman aici, oamenii au de lucru si poti actiona .
1
0
Din Elvetia pe Otopeni face doua zile?Face cumva inconjurul globului?
4
0
Remdesivir pare a fi medicamentul de electie in tratarea covid19. Problema e ca la noi ajunge f greu, fiind scump si foarte solicitat la nivel mondial. In lipsa lui, romanasul este indopat cu hidroxiclorochina, o formula veche si ieftina care trateaza malaria.....
5
0
Dar atunci Plavanul "demitiza" virusul iar boanghina facea planuri pt. Anticipate ! Asa se intampla cant tara nu este condusa de romani !
6
2
Poate o sa intelegeti ca spitalele si medicii sunt mai importante decat bisericile si religia
22
2
Astept cu nerabdare Plquenil care e criza mare
7
2
Da, asta e o veste buna, in sfarsit! E nevoie de remdesivir. Plaquenil...nu neaparat. Dar remdesivir, da.
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212