REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

ARAFAT, criticat DUR de un oficial NEVERSEA și UNTOLD

ARAFAT, criticat DUR de un oficial NEVERSEA și UNTOLD

Replica API 8 februarie 2021 | 11:14 3569

Directorul de comunicare al UNTOLD, Edy Chereji, critică atitudinea șefului DSU, Raed Arafat, pe care îl acuză că nu încearcă să găsească o soluție pentru deschiderea sectorului cultural. Chereji se arată îngrijorat de problemele financiare cu care se vor confrunta cei din domeniu, în cazul în care nici la vară UNTOLD nu va putea fi organizat. „Din ce am putea să trăim?”, se întreabă retoric Chereji.

Raed Arafat

„Personal, mă îngrijorează declarația domnului Arafat, deoarece mă întreb dacă dumnealui chiar înțelege cum funcționează sectorul cultural și industria de evenimente, cum este afectat întregul lanț valoric al industriei și care sunt efectele economice ale încă unui an de pauză, dacă nici măcar nu se încearcă găsirea unor soluții pentru restartarea acestei industrii.

Prin reluarea evenimentelor nu se dorește îmbogățirea organizatorilor, ci se dorește reluarea unei activități economice care implică zeci de mii de oameni, de la organizatori la artiști, la tehnicieni, la transportatori, la spații de evenimente etc, majoritatea oameni care NU AU AVUT ACTIVITATE DE 1 AN!

Acei zeci de mii de lucrători din industrie înseamnă sute de mii de suflete care trăiesc din această industrie, fiindcă aici nu vorbim doar de impact direct asupra unui individ, ci vorbim de impact indirect la nivel de familie. Dacă nu vom avea activitate încă 1 an, de unde își vor plăti aceste familii ratele la bancă, de unde vor avea bani să își asigure cele necesare?

Ok, înțelegem prioritizarea sănătății, siguranță trebuie să primeze, nimic mai normal! Am fost tot timpul un partener al autorităților, am respectat și am îndrumat oamenii să respecte toată măsurile în toată această perioadă. Am fost și suntem de bună credință!

Dar în același timp nici nu mi se pare normal ca dumnealui să nu arate nici un interes în exercițiul de a gândi un plan de măsuri care să ne permită repornirea în vara acestui an! Măcar să încercăm acest exercițiu! Suntem în aceeași situație de 11 luni! Nu avem voie să ne desfășurăm activitatea, dar și mai trist chiar nu există nici o evoluție în găsirea unor soluții pentru restartarea sectorului cultural?!?

În plus, ca și cum nu ar fi suficientă situația așa cum e ea, mai suntem și muştruluiţi să nu care cumva să mai cerem ajutor Statului. Deci Statul ne interzice să avem activitate de imediat 1 an (repet, înțeleg contextul), Statul să nu ne arate nici un fel de interes pentru găsirea soluțiilor de reluare a activității (efectiv nu înțeleg de ce, când în alte țări s-a avansat pe zona asta), iar cei din industria de evenimente, artiști, tehnicieni etc, să nici nu fie despăgubiți în nici un fel. Asta înțeleg eu din cele zise de dl secretar de stat. În acest context, o singură întrebare pentru dl Arafat: dacă se arată încă un an greu și nu aveți nici o soluție să ne ajutați să muncim, nici nu vreți să ne știți ca asistați social, noi, zecile de mii de oameni din industrie, din ce am putea să trăim?

Poate că e momentul potrivit ca Statul să se focuseze și mai mult în rezolvarea solicitării făcute de sectorul cultural, de a introduce și operatorii culturali în Schema de Stat Horeca, o schemă compensatorie și eficientă, dacă tot are domnul Arafat o predicție pentru acest an.

PS: Lăsând la o parte declarația la ceas de seară, eu rămân la fel de încrezător cu privire la ceea ce ne poate aduce această vară. Timpul este încă de partea noastră, iar cu un plan de măsuri gândit din timp, ne-am putea bucura de evenimente sigure chiar și în condițiile actuale! Important să existe interes din partea tuturor!”, a declarat Edy Chereji, directorul de comunicare al UNTOLD, scrie stiripesurse.ro.

Citește și: Arafat, REPLICĂ pentru organizatorii NEVERSEA şi Untold: 'Încă NU ȘTIM dacă vor putea să se ţină!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu pot sa-si mai vanda drogurile.Vai de ei! Sa ceara protectie sociala
7
1
Asemenea evenimente se desfasoara daca este posibil.Si daca este posibil sa se desfasoare in afara localitarilor, la noi in Mamaia caci acolo este loc de tambalau.
6
0
Saracilor, de asta nu merge tara asta, din cauza celor ca voi. Va fu te grija altuia. Constanteni distrusi de viata, sifoane, vanzatori, oameni plini de ura. Asa o sa muriti
4
15
Bine va facea mazarr, va cerea 25 la suta din profit, stia el ce stia. Milioane de euro faceati pe an, si aia la negru. Contracte de colaborare la greu. Si ne mai si poluati fonic. Oare fauna si pesti din mare, nu sunt afectati? Chiar sunt toate roz? Daca vrem sa facem autostrazi, nu se poate ca deranjeaza gandacul de plm. La malul marii, nu e afectat de zgomot nici un gandac?
14
5
sunt numai doctoranzi in ...racnete si decibeli , ii studiaza la greu pe prostuti!
12
3
Mai cheregi, inainte de never sau untol, din ce plm traiai? Crezi ca esti singurul afectat de pandemie? Diferenta e ca voi faceati cateva milioane de iuroii pe dreapta si v-ati cam invatat la traiul dulce. Mai trankilo chere, mai trankilo. Se poate si cu 1000 de iuroii pe luna, nu pe zi. V-an gura de afumatzi. Iti propun sa o iei avocata pe shoshoka. Poate o puneti de un circ.
19
2
Hai toata lumea aliniata sa ii plangem de mila lu Edy Chereceva. El si cu ceilalati maxim 6 insi care fac bani multi din festival nu mai au ce manca si sunt ingroziti ca ii pandeste munca. Cum mai poate sa angajeze el copii pe salariu 0 daca nu il lasa Arafat? Nu i-am vazut pe bombardierii astia sa se planga in vreun an cand sectorul agricol o duce rau din cauza secetei. Atunci nu mai sunt afectate jdemilioane de oameni.
20
3
mor de ras! auzi tu la boschetul ala securist de chereji! SECTORUL CULTURAL! FMM de boschetar drogat daca ce faci tu e cultura....sa nu zic ca toti banii se scurg pe la sie sri, ca trebuie sa impartiti si cu ei. dar asa e cand protv si digi au ridicat in slavi mizeria asta, omul are impresia ca face ceva foarte important si CULTURAL! MOR DE RAS
19
2
intra in sevraj drogalaii si sosoaca ca nu pot imprastia covidul in toata tara.mergeti la vecini,sa vedem,va primesc????
17
1
Care munca a? Aia platita cu cel mai de cacat salariu din Europa?De regula astia care se lauda cu munca sunt regii puturosilor.
1
8
O adunatura care se drogheaza si daca se tine sa se tina pe camp nu pecplaja.
16
2
Pe mine ma doare la salamul taiat de roumania eu am salariu frumusel si spaga pe masura.Daca nu va merge afacerea,carciuma,festivalul chiar mi se rupe...Cand semnez statul cu multe zero este important si spagile in conturi
4
13
si never never sea?! Bine ca nu a fost de un cadtigator de premiu Nobel pt medicina..
14
3
Oficial neversea wtf?
15
2
muie la toti nevers-isti.futu-va in gura de drogalai.
24
3
Nici astea nu sunt festivale dar si arabitoiu asta este un jeg cu restrictiile lui de bolsevic.
16
15
ultima jmecherie este munca bai chereji tata sau poate nu-ti permite bioritmul,te scoli greu si tarziu dar ai rabdare ca va cadoriseste citu cu bulioane
23
2
Nu stiam ca Neversea si Untold sunt evenimente CULTURALE. Doamne fereste!
40
4
baza erau drogurile, nu biletele.
30
3
peste tot in lume s-au sistat concertele artistilor si s-au gasit astia care vin cu CD-ul sa faca scandal .
32
3
pula in festivalele lor de drogalai care fac bani doar pentru iei si atat ar trebui sa fie interzize asemnea festival in romania never see untold si mai ales ala de drogati maxim cum ai zice sunwawes!!
37
5

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212