REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
12.4° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Armata Română abandonează planul de a-și cumpără nave militare proprii

Armata Română abandonează planul de a-și cumpără nave militare proprii

A.C. 5 noiembrie 2023 | 00:00 7155

România abandonează planul de a-și cumpără nave militare proprii, după ce procedura de achiziție de corvete multifuncționale de peste 1 miliard de euro inițiată în urmă cu 5 ani a fost anulată de către Ministerul Apărării Naționale (MApN), întrucât ofertantul declarat câștigător nu a semnat contractul și nu s-au găsit bani pentru a se încheia deal-ul cu următorul clasat la licitație.Armata Romana abandoneaza planul de a-si cumpara nave militare propriifoto cu rol ilustrativ

Astfel, ministerul pregătește abrogarea cu totul a hotărârii de Guvern din 2018 privind aprobarea circumstanțelor și a procedurii specifice aferente programului de înzestrare esențial ″Corvetă multifuncțională″.

În schimb, statul român s-a alăturat încă din vară, deocamdată în calitate de observator, unui proiect pan-european de dezvoltare a unui model nou de corvetă de patrulare – European Patrol Corvette (EPC). Se are în vedere crearea unei nave de circa 110 metri lungime și cu greutate de aproximativ 3.000 de tone. Faza 1 a proiectului, estimată la 87 milioane euro, este finanțată de Comisia Europeană cu 60 milioane euro, prin Fondul European de Apărare, restul banilor fiind asigurați de Italia, Franța, Spania, Danemarca, Grecia și Norvegia. În proiect sunt implicate nume mari ale industriei navale europene, precum Fincantieri (Italia), Naval Group (Franța) sau Navantia (Spania), conform profit.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O hotarare extrem de grava , deoarece stim ca avem gaz in marea neagra si rusii vor incepe usor ,usor sa agreseze spatiul . Asa au facut toti politicienii corupti hotarari spre impas aceasta tara ,inca bogata, dar plina de needs cati!
0
0
Suntem de râsul curcilor , fregatele lui pește prăjit sunt niște cargouri vopsite in gri si bleu FĂRĂ nici un armament cu care să se poată apăra in afara unui tunuleț la prova ca pe vremea lui Nelson...sunt carcase goale , fără nici un sistem de armament , o altă afacere " beton " a lui Bombonel , cel care a vândut resursele de petrol ale țării OMV
1
1
Incepeti prin a curata invatamantul militar de tot felul de betivi pensionari care predau tactica de pe vremea navelor ce ar trebui sa fie la muzeu. Formati un corp de ofiteri superiori de marina educati in tarile cu flote puternice. Abia apoi se vor determina navele necesare.
4
0
Probabil trebuie să mai dăm niște bani sărmanilor de americani.
1
7
Probabil trebuie să mai dăm niște bani sărmanilor de americani.
3
5
solutia: mariti salariile generalilor burtosi! mai faceti o echipa de fotbal....
5
4
ce nave vreti...mai scoatem din joben 200 de amirali si invingem! Armata noastra e plina de eroi...de kkt!
8
6
poate este mai bine asa. Armata trebuie sa aiba nave performante , care sa le foloseasca vreo 30 de ani , si nu rahaturi olandeze pe care nu la cumpara nimeni !Poate daca Santierul de la Constanta nu ajungea pe mana unor potcovari-carnatari , si care si-au batut joc , faceam aceste nave acolo !?
8
4
Mai degraba cumparati bombardiere,marca Raluca Turcan
4
3
Am hotarat sa cumparam un portavion de ultima generatie pentru flota de mig-uri si iar-uri pe care o avem
6
6
pai ati pacalit cu acest contract si navalistii din santierele din Mangalia si Constanta si ati adus Damen care acum va cer jumate de miliard euro ca daune cf contract joint venture .
6
2
Probabil ca vom pati si cu marina ceea ce s-a intamplat cu aviatia, adica in cativa ani nu vom avea nici o nava functionala pentru lupta.
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212