REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

ARSVOM a angajat pentru reparația remorcherului Hercules aceeași firmă care i-a dat foc fix acum doi ani

ARSVOM a angajat pentru reparația remorcherului Hercules aceeași firmă care i-a dat foc fix acum doi ani

Replica API 29 noiembrie 2019 | 00:00 1022

La ceas aniversar:

La ceas aniversar:

ARSVOM a angajat pentru diverse lucrări de reparații a remorcherului Hercules aceeași firmă din cauza căreia vasul a luat foc acum doi ani, în octombrie 2017.

Ce-i drept, șansele ca respectiva societate să mai incendieze și de data aceasta încercatul remorcher sunt acum cu 70% mai mici, acesta fiind și procentul lucrărilor pe care le-a subcontractat.

Agenția Română pentru Salvarea Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) a atribuit pe 28 octombrie 2019 contractul pentru ”servicii de reparații cu andocare, fără extragere axe și cârme, lucrări doc, lucrări diverse la remorcherul HERCULES în vederea prezentării la inspecție anuală Bureau Veritas”.

Câștigătoarea licitației lansate pe 23 august 2019 a fost unica asociere care a depus ofertă, respectiv asocierea Alteea SA (lider, reprezentată de Viorel Căplescu)- Șantierul Naval Constanța SA. Facem precizarea că Șantierul Naval Constanța va face, practic, mai toată treaba, din moment ce are subcontractate 70% din lucrări.

Valoarea totală a înțelegerii este de 649.200 lei, fără TVA, în condițiile în care valoarea maximă estimată a contractului a fost de 650.000 lei.

Contracte de milioane de euro

Alteea SA a înregistrat o prăbușire a afacerilor în 2018 față anul anterior. Astfel, firma a raportat pentru anul trecut afaceri de 5 milioane lei și un profit net de 977.000 lei, cu 14 angajați, în timp ce cu un an înainte înregistra un rulaj de peste 25 milioane lei și un profit net de 2,3 milioane lei, culmea, fără nici un angajat.

Alteea SA este firma din cauza căreia a izbucnit un incendiu la remorcherul Hercules, în octombrie 2017, deci exact cu doi ani în urmă. Contractul aniversar oferit acum de ARSVOM nu este însă nici pe departe cel mai bănos în relația cu Alteea SA. În 2016, firma primea de la ARSVOM un contract de 2,2 milioane de euro, în timp ce în 2013 reușea să obțină unul de 6,4 milioane de euro.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/incendiul-la-nava-hercules-cum-au-ars-zecile-de-milioane-de-lei-cheltuite-ilegal-de-arsvom-334229/

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cretule , am un loc liber in dreapta mea .Te astept pe tine si prietenii tai !
8
5
cretule , taci dracu din gura ca vorbesti mult ,confuz , si prost ! Stai linistit ca pana pe 20 decembrie vei scapa de povara grea , si , intr-un caz fericit vei ajunge la o nava , langa cei pe care-I futi azi . Varianta doi , si cea mai plauzibila o sti tu singur care este , sa te duci dracu de unde ai venit in moldova , ghioarla !
3
6
voicule , iar te bagi precum chilotii -n cur? crezi ca nu-ti cunoastem comentariile ma boule? stai dracu in banca ta ca in scurt timp vine si asta langa tine . care asta ? asta chel care-I acum cu putin creier si se autoconsidera cancerul femeilor.
4
0
Haideti dle Orban,vrem faxul cu demiteri asa cum ati promis. Toate institutiile implicate prin sefii lor inclusiv ARSVOM..cand?
4
4
A scris cineva la o stire de MIRONESCU ca nu are casuta de coment normal doar e fiu de SECURiST.C auto intitulat REPREZENTANTUL COMANDANTILOR
1
0
Care cloaca? De unde ai plecat dumneata, neavand nici macar o competenta profesionala?
4
1
pai probabil nu s-a dat spaga si trebuia rezolvat
0
1
Incredibil ce se poate intampla intr o unitate de stat .Oare institutiile abilitate ce pazesc.Domnule ministru al transporturilor va rugam demiteti intreaga cloaca de la ARSVOM ,tara asta nu se mai face bine cu astfel de oameni .Am votat pentru transparenta pentru eficienta nu pentru continuarea hotiei .Promovati oameni noi .Va rugam domnule ministru al transporturilor cat mai urgent demiteti hotii si incompetentii .Cu asemenea oameni vreti sa obtineti castigarea alegerilor in 2020?
6
4
Vand aparat de masurat spaga in RSR. Aparatul se numeste spagometru sau spagaohmetru. Cica se da lege in 2020-toate unitatile din RSR la intrare sa fie dotate cu asa ceva. Putem livra masiv aparate oriunde in tara pentru propasirea materiala si spirituala si inaintare pe culmile cilivizatiei si progresului.
6
2
E clar vrea MANOLE DANIAL iar director. A comandat articolul asta ca sa aibe motiv sa vina iar director. Mai bine sa stea linistit ca nu ne este dor de el deloc.
7
5
Si daca le dai tu muie cu cacat o sa se imbogateasca tara, nu? De ce nu pui matale, mult prea desteptule, mana si faci adrese pe Legea 544, sesizari penale etc.? A, pentru ca nu ai coaie nici cat sa postezi cu prenumele tau, daramite sa iti mai asumi sa faci sesizari in nume personal. Dormi linistit, hoti sunt si in SUA si in Germania. Diferenta e ca acolo sunt baieti care fac sesizari, nu injura prin comentarii
4
3
E clar.....nu ne mai facem bine
4
1
Incomodeaza ARSVOM , nu? Interesele privatilor au prioritate....la "recomandarea" cui a fost facut articolul?
4
5
Daca anterior i-a dat foc, acum o arunca in aer !
3
2
in care sunt folositi bani de la buget trebuie controlati la sange ! Asa a saracit tara. Toti hotii s-au imbogatit si nu le face nimeni nimic ! Muie cu cacat !!!
9
6

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108