REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.8° Constanța Mie., 22 Mai 2024
Anul XX Nr. 6737
18.8° Constanța Miercuri, 22 Mai 2024 Anul XX Nr. 6737
 

Asociația Dăruiește Aripi, cu sprijinul ALEZZI, donează un ecograf de ultimă generație pentru Secția de oncologie pediatrică

Asociația Dăruiește Aripi, cu sprijinul ALEZZI, donează un ecograf de ultimă generație pentru Secția de oncologie pediatrică

Andreea CONDURACHE 22 aprilie 2024 | 14:53 637

Asociația Dăruiește Aripi, cu susținerea companiei ALEZZI, a donat un echipament ultraperformant în valoare de 60.000 de euro pentru investigații ecografice realizate în cadrul secției de onco-hematologie și reumatologie pediatrică a Spitalului Județean de Urgență din Constanța.

Asociatia Daruieste Aripi, cu sprijinul ALEZZI, doneaza un ecograf de ultima generatie pentru Sectia de oncologie pediatrica

Peste 300 de copii beneficiază anual de ecografii gratuite în cadrul spitalului. Astăzi, 22 aprilie, a avut loc recepția și instalarea echipamentului, precum și sesiunea de instruire pentru utilizarea sa de către personalul medical specializat.

Președintele și fondatoarea Dăruiește Aripi, Alina Pătrăhău, a declarat: “Secția de onco-hematologie pediatrică de la Constanța este unul dintre proiectele noastre cele mai dragi. Suntem alături de copiii de aici, de mamele lor, vrem să le oferim cele mai bune servicii pentru a trece cât mai ușor peste perioada poate cea mai grea din viața lor. Aș vrea să mulțumesc sponsorilor noștri ALEZZI care au susținut integral această achiziție, foarte importantă în derularea tratamentului oncologic.”

Asociatia Daruieste Aripi, cu sprijinul ALEZZI, doneaza un ecograf de ultima generatie pentru Sectia de oncologie pediatrica

Ecograful poate fi utilizat atât la copii, pentru a investiga cazurile de cancer, de hematologie malignă și non-malignă sau de reumatologie, cât și la adulți, pentru patologii hematologice.

“Sincere mulţumiri pentru generozitatea de care daţi dovadă. Gestul dumneavoastră aduce lumină şi speranţă pentru micuţii noștri pacienți și familiile lor și, totodată, ne sprijină pe noi, toţi cei care îi susţinem în lupta cu aceste patologii complexe“, a declarat managerul SCJU Constanța, Ionuț Cornel Ionescu.

La ALEZZI  suntem convinși că fiecare dintre noi are responsabilitatea de a contribui și de a sprijini comunitatea în care trăim. De aceea, ne-am implicat activ în proiecte care aduc un impact pozitiv și durabil în viața oamenilor. Ne bucurăm că putem fi parte a acestei inițiative care are capacitatea de a schimba în mod concret viitorul nostru – sănătatea copiilor. Suntem încrezători că împreună putem construi un viitor mai bun pentru toți și rămânem dedicați în angajamentul nostru de a crește calitatea vieții și a transforma societatea în care trăim”, a declarat Dan Perifan, CEO ALEZZI.   

Secția de onco-hematologie și reumatologie pediatrică a fost construită de Dăruiește Aripi în 2014, exclusiv din donații. În 2023 aceasta a atins un vârf de activitate, găzduind un total de 107 pacienți onco-hematologici și 257 de pacienți cu afecțiuni reumatologice.

Medicii din secție desfășoară și programe de instruire adresate specialiștilor din alte centre din țară – medici hematologi, reumatologi și pediatri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515