REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Asociaţia Elevilor anunţă că va face plângeri penale! Decontarea navetei pentru toţi elevii a ‘picat’ la votul consilierilor judeţeni

Asociaţia Elevilor anunţă că va face plângeri penale! Decontarea navetei pentru toţi elevii a ‘picat’ la votul consilierilor judeţeni

Replica API 8 februarie 2019 | 08:32 299

Consiliul Judeţean Constanţa s-a reunit joi, 7 ferbruarie 2019, în şedinţă pentru a vota o iniţiativă legislativă venită din partea consilierilor judeţeni ai PNL pentru susţinerea decontului navetei elevilor din judeţ. Este vorba de proiectul de hotărâre privind acordarea facilităţilor la transport pentru elevi şi studenţi. Iniţiator este grupul de consilieri PNL: Bogdan Bola, Lămureanu Gheorghe, Marian Cruşoveanu, Lavinia Boldea, Gianina Topolov, Stelian Gima, George Niculescu, Marius Enescu, George Mândilă, Baiazid Memiş, Popa Liviu, Cristian Zahariuc, Marian Iordache, Bogdan Matei Radu. “Dreptul este al tuturor elevilor din judeţ. Niciun elev de judeţ nu beneficiază de acest drept.

În momentul de faţă legislaţia în ceea ce priveşte decontarea navetei este foarte incoerentă şi foarte mulţi elevi din judeţ nu pot să beneficieze de decontarea navetei. În sprijinul elevilor navetişti, venim cu această măsură care este prevăzută la aliniatul 1 şi 2 al articolului 84 din Legea Educaţiei prin care elevii ar beneficia de reducere de 50%. Elevii şi-ar lua deja abonamentele cu reducere de 50%, iar restul de 50% s-ar duce la şcoală şi le-ar fi decontat, asta pentru navetişti”, a explicat joi, 7 februarie 2019, Mihai Tănase, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa.

Proiectul nu a trecut de votul consilierilor

În urma dezbaterilor din cadrul CJC dintre cei 30 de consilieri prezenţi la şedinţă, dintr-un număr total de 37, proiectul liberalilor nu a trecut, fiind votat cu 15 voturi pentru şi 15 abţineri. Era necesar un număr de 16 voturi pentru ca proiectul să fie aprobat. Printre cei care s-au abţinut de la vot a fost şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Daniel Learciu.

"Este un proiect important. Putem să amânăm proiectul, dacă nu sunt îndeplinite condițiile legale privind aprobarea acestuia", a declarat Daniel Learciu. Consilierii PMP au menţionat că o eventual trecere a proiectului privind decontul navetei nu înseamnă şi aplicarea lui de urgenţă, întrucât trebuie să fie respectate prevederile legale.

“Dacă proiectul va fi aprobat se va aplica pe viitor, în conformitate cu legislația în vigoare”, a dat de înţeles Florin Goidea, consilier PMP. La rândul lui, Bogdan Bola, consilier judeţean PNL, a precizat că idea este să fie emis un amendament care să intre în vigoare după aprobarea bugetului CJC, adică, cel mai probabil, începând cu data de 1 aprilie 2019.

Asociaţia Elevilor din Constanţa cheamnă consilierii judeţeni la Parchetul General

Reprezentanţii Asociaţiei Elevilor din Constanţa susţin că aleşii de la judeţ, care nu au votat proiectul, încalcă legislaţia în vigoare. De aceea, luni, 11 februarie 2019, vor fi făcute pângeri penale pe numele consilierilor judeţeni care s-au abţinut de la votarea proiectului. “Consider că ar fi şi un atentat la principiile democraţiei.

Orice cetăţean care se simte afectat, poate să depună o plângere penală, nu văd de ce ar exista o revoltă foarte mare din partea consilierilor”, a declarat Mihai Tănase, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa. De ce s-a ajuns la formularea de plângeri penale de către elevi, consilierilor judeţeni?

“Demersurile continuă de un an şi ceva. Am fost prezenţi la aproape fiecare şedinţă de CJC şi am solicitat adoptarea acestui proiect. Au tot amânat, au tot amânat, au tot adus argumente, ba de ordin a executării unei viitoare hotărâri de Consiliu Judeţean, ba de ordin financiar. Am fost plimbaţi dintr-o parte în alta şi am ajuns la momentul în care nu mai putem să aşteptăm să fim amânaţi”, a declarat preşedintele elevilor constănţeni.

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu mai stergeti comentariul numai Yalane dinastea stiti,are pile mari la voi Nike Air force cu limba bine,nu e de la grey goose si nici nu l a integrat pe Sergio Rossi Ex Raffaelo pe tomis in absolut deloc.ce i baga limba un ureche,mai ceva ca ala de pe randul 3 cu degetul in nas,asa faceti la sedinta?limbi in ureche,yoga,si degete in nas?
0
0
Ass ociatia repetentilor este ARIPA TIGANEASCA A PLN.
0
0
Astia se mai apuca si de invatat. O propunere de a se mobiliza pentru a infrumuseta orasul,prin munca patriotica,nu au?
1
0
asociatia elevilor adica pnl mascat?
2
0
la munca nu la cersit.
1
0
nepotrivita decizie
0
2
Rahat turcesc
0
0
Daca aveau drept de vot si elevii sigur se vota, asa tot mosii si babele au prioritate
1
1
Foarte bine va face. Nu aveti bani de naveta, mergeti la scolile unde va permiteti. Nu mai cersiti atat
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272