REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
12.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Atenție, părinți! Nu mai lăsați copiii să consume băuturi energizante!

Atenție, părinți! Nu mai lăsați copiii să consume băuturi energizante!

Replica API 17 februarie 2022 | 13:10 1278

Băuturile energizante prezintă efecte nocive, despre care producătorii acestora nu amintesc. Aceste produse măresc coagularea sângelui și riscul de moarte din cauza crizelor cardiace. Psihologii declară că minorii ce consumă băuturi energizante prezintă tulburări serioase de comportament.

Multe persoane consumă băuturi energizante pentru a putea face față unei zile încărcate. Și studenții și oamenii care lucrează mult noaptea fac același lucru, gândind că aceste băuturi îi țin treji toată noaptea și favorizează concentrarea.

Băuturile energizante sunt băuturi ce conțin combinații variate de carbohidrați, vitamine, minerale și cel puțin o substanță dintre cafeină, taurină și D-glucurono-g-lactonă.

Din păcate, cele mai multe persoane care consumă astfel de băuturi, nu realizează la ce pericole se expun. Acestea confundă ușor aceste genuri de băuturi cu, băuturi destinate sportivilor.

Aceste băuturi îngroașă sângele și pot provoca numeroase boli cardiovasculare. Consumându-le, există câteva efecte asemănătoare cu cele ale cafeinei, însă sunt însoțite de o mare cantitate de îndulcitori artificiali și de zahăr.

Producătorii nu povestesc despre efectele nocive, iar ei declară că această băutură energizantă este echivalentă cu o ceașcă de cafea.

Aceasta oferă energie, dar nu pentru mult timp. Atunci când efectul băuturii dispare, apare senzația de letargie, iar corpul va cere continuarea consumului de astfel de băuturi.

În Kuweit, aceste băuturi au fost interzise copiilor sub 16 ani, din cauza riscului de moarte din cauza crizelor cardiace extrem de ridicate în rândul copiilor.

Tatarici Diana, medic primar

Psihologii declară că, minorii care consumă aceste băuturi, prezintă tulburări serioase de comportament.

Băuturile energizante consumate de copii pot da stări de neliniște, palpitații, tahicardie și tulburări serioase de comportament”, a declarat pentru reporterii Replica de Constanța, medic primar, Tatarici Diana.

Maria ONICĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cortizolul din sange. Cortizol crescut inseamna stress f mare, scaderea imunitatii, cresterea tensiunii arteriale, etc
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272