REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.6° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
16.6° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Au explodat prețurile incontrolabil la rechizitele școlare! Video

Au explodat prețurile incontrolabil la rechizitele școlare! Video

Cristina BĂRBUCEANU 24 octombrie 2022 | 00:00 1315

Oriunde mergem auzim doar de scumpiri și iar scumpiri. Deja subiectul devine unul tabu, dar care ne afectează, din păcate, buzunarul și existența. Cu toate acestea, copiii trebuie să meargă la școală, și, implicit, să aibă rechizite. Cu cât elevii sunt mai mari, cu atât banii alocați pentru rechizite sunt mai mulți pentru că volumul de informații primit de la școală crește și el. Desigur, comercianții sunt conștienți de prețurile mai mari ale produselor pe care le vând și de aceea au mai multe variante de preț ale unui tip de produs.

Librăriile vin cu variante multiple ale aceluiași produs, pentru a atrage cumpărătorii

Este clar că fiecare librărie trebuie să își vândă marfa achiziționată de la distribuitori, deși inflația i-a afectat foarte mult și pe comercianții din librării. Astfel că aceștia vin cu mai multe variante de preț pentru un singur produs. Spre exemplu, dacă în urmă cu 4-5 ani, prețul unui caiet dictando de 80 de file, fără spirală, era aproximativ 5 lei, prețul unui astfel de caiet este cu cel puțin 3 lei mai mult. Dacă părinții doresc să achiziționeze caiete dictando cu spirală, trebuie să scoată din buzunare de la 9 lei în sus.

Video:

La fel și pentru stilouri. Unul calitativ pornește de la 38 de lei, însă comercianții au și variante care încep de la 9 lei bucata. Când li se precizează că prețurile rechizitelor au crescut destul de mult, unele prea mult, vânzătorii afirmă: „Oo, da, și încă cât!”.

Cu cât elevul este mai mare, cu atât costurile pentru rechizite sunt mai mari

În cazul scumpirilor rechizitelor, cel mai mult au de suferit părinții, pentru că ei trebuie să se supună cerințelor de la școală cu privire la ce îi trebuie unui elev pentru a-și desfășura activitatea intelectuală. Pentru un elev de ciclu primar, un părinte a scos din buzunar anul acesta cu cel puțin 50 de lei mai mult, iar părintele unui elev de liceu, de la 100 de lei în sus.  

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai ce eu mananc caiete? Pe vremea mea cu 1 caiet studentesc am terminat liceul .Nici rucsac nu îmi trebuia , băgăm caietul la brau !
2
1
Totul explodeaza! Altceva nu știți.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212