REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Au început lucrările de reabilitare a parcului de la Far. Video

Au început lucrările de reabilitare a parcului de la Far. Video

Cristina BĂRBUCEANU 9 noiembrie 2022 | 00:00 1807

E lucru cunoscut de toți locuitorii orașului că Municipiul Constanța a intrat într-un amplu proces de reabilitare. Desigur, Primăria, condusă de Vergil Chițac, nu a uitat de Parcul de la Far, care a fost lăsat de izbeliște de conducerile anterioare. Așadar, lucrările de reabilitare au început în mod oficial, parcul fiind plin de dimineață până seara de muncitori care lucrează de zor. În primă fază s-a făcut curățenie generală în parc, apoi s-a trecut la peticirea provizorie a zidurilor de sprijin, lucrările următoare fiind la pavaj, înlocuirea mobilierului, a corpurilor de iluminat.

Lucrările de reabilitare sunt în toi

De câteva zile, este multă mișcare la Parcul de la Far. Muncitorii populează parcul de dimineață până la lăsarea întunericului deoarece au început oficial lucrările de reabilitare ale parcului.

Primul pas a fost curățarea zonei de către echipă, apoi s-a trecut la lucrările propriu-zise. Zgomotul produs de ustensilele muncitorilor nu este foarte mare, ținând cont de faptul că fațada parcului va fi complet schimbată. Lucrările au început cu refacerea zidurilor de sprijin care sunt mai bine stabilizate și, momentan, peticite.

Totodată, se lucrează la extragerea mobilierului actual, care va fi cel mai probabil înlocuit în integralitatea sa, dat fiind faptul că au trecut prea mulți ani în care parcul a fost lăsat în voia sorții.

În octombrie, primarul municipiului a anunțat că Parcul de la Far va fi complet modernizat

În luna octombrie a.c., primarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac, a anunțat în mod public: „A venit momentul să ne aplecăm privirea și asupra Parcului de la Far, care strigă de prea mult timp după ajutor.

Mă bucur să vă anunț că vom moderniza întreaga zonă în interesul pietonilor și al locuitorilor din vecinătate. Investițiile presupun următoarele: refacerea zonelor pietonale cu pavaj modern; refacerea zidurilor de sprijin și a scărilor; înlocuirea mozaicului; montarea unui mobilier nou; înlocuirea corpurilor de iluminat.

Astfel, vom avea un parc modernizat, curat și civilizat, care va schimba înfățișarea întregii zone. Contractul are o valoare de aproximativ 1,3 milioane de lei (fără TVA), iar durata este de 12 luni. Termenul de realizare a lucrărilor este de 100 de zile.”. Ținând cont de rapiditatea cu care se desfășoară lucrările, sunt șanse mari ca parcul să fie gata la termen.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu ar fi bine intai sa se termine lucrarile incepute mai de mai mult timp si parasite in prezent? Ex. Intersectia Soveja cu Lapusneanu
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272