REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.6° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Au plecat să fure o maşină, călare pe scuter!

Au plecat să fure o maşină, călare pe scuter!

Replica API 15 februarie 2022 | 10:23 1151

Trei indivizi, bine ”afumați”, toți din Siminoc, și-au pus în gând să fure o mașină. Au văzut un Volkswagen Golf în curtea unei case și chiar l-au agresat pe proprietar pentru a-și asigura scăparea. Mașina a fost găsită imediat, iar cei trei se aflau pe un moped, lângă.

Magistrați din cadrul Judecătoriei Medgidia au decis condamnarea lui Ștefan Ruscă la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, Ilie George Nichituș a fost condamnat la doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare iar Dumitru Nichituș a primit măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice, pentru o durată de 6 (șase) luni. Sentința a fost data pe 23 decembrie 2021 și nu este definitivă, urmând a se judeca apelul.

Cum s-au petrecut faptele

Cei trei bărbați și-au făcut bine lecțiile, unul dintre ei furând cheia automobilului pe care puseseră ochii. Apoi, s-au urcat toți trei pe un scuter și au purces la subtilizarea autoturismului. Doar că, ajunși la fața locului și încercând să pornească mașina au realizat că aceasta nu are baterie. După ce au furat o baterie de la un alt autoturism, au reușit să pornească automobilul vizat însă… ghinion, când au încercat să iasă cu el din curte au lovit un stâlp al porții, mașina rămânând în mijlocul drumului. În acest timp, persoana vătămată a ieșit din curte, doi dintre inculpați au fugit, Ștefan Ruscă fiind urmărit de către persoana vătămată și pentru a-și asigura scăparea de acesta, l-a amenințat cu lovirea cu o piatră, victima a căzut, fiindu-i cauzate leziuni traumatice pentru a căror vindecare a avut nevoie de 4-5 zile de îngrijiri medicale.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Medgidia au reținut că inculpații și-au însușit pe nedrept autoturismul marca Volkswagen Golf dar și bateria de alimentare care se afla în deținerea legală a persoanelor vătămate, fără consimțământul acestora. Prin deposedare s-a înlăturat situația de fapt care permitea persoanei vătămate să dispună de acestea, iar prin furtul lor de către inculpați s-a realizat o nouă situație de fapt, modificându-se situația patrimonială existentă anterior săvârșirii respectivei infracțiuni, elemente care se circumscriu urmării imediate.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272