REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Au smuls pilonii de pe bulevard ca să poată ieși din Tomis Plus

Au smuls pilonii de pe bulevard ca să poată ieși din Tomis Plus

Mirela PASCAL, Ana Maria LIPAN 18 ianuarie 2023 | 00:00 13794

Vitezomanii din zona Tomis Plus au recurs la înlăturarea stâlpișorilor de siguranță din apropierea imobilului Sigma Residence, situat pe Bulevardul Tomis, nr. 411, pentru a putea ieși direct în bulevard. Această modificare a mijloacelor de semnalizare pune în pericol trecătorii și încurajează sfidarea legii de către șoferii iresponsabili. Situația a fost adusă în atenția noastră de o locuitoare din zonă care s-a confruntat cu numeroase probleme în care siguranța i-a fost periclitată. A fost la un pas să facă accident, iar mașina i-a fost avariată. S-a adresat Serviciului de Management Drumuri și Transport din cadrul Primăriei, pentru soluționarea problemei și eliminarea pericolului, dar așteaptă de luni bune.

Au smuls pilonii de pe bulevard ca sa poata iesi din Tomis Plus

Din dorința de a-și face viața mai ușoară, unii șoferi din cartierul Tomis Plus s-au gândit să-și facă propriile reguli. Au smuls stâlpișorii de siguranță din apropierea imobilului Sigma Residence, aflați pe linia continuă de pe bulevardul Tomis.

Au smuls pilonii de pe bulevard ca sa poata iesi din Tomis Plus

Pentru a nu fi nevoiți să parcurgă drumul până la sensul giratoriu, aceștia forțează ieșirea în bulevard prin noua portiță creată prin înlăturarea acestor delimitatoare. În această zonă se circulă acum cu o viteză mai mare decât cea legiferată, fiind puși astfel în pericol nu doar locuitorii acestei zone, ci și restul participanților la trafic.

Au smuls pilonii de pe bulevard ca sa poata iesi din Tomis Plus

Stan Andreea Roxana, ce are un loc de parcare subteran în zona cu pricina, ne-a mărturisit că s-a confruntat cu numeroase situații periculoase, cauzate de șoferii iresponsabili. Aceasta a înaintat o solicitare către Primărie pe 20 octombrie 2022, prin care semnalează neregulile și solicită o remediere, retrasare și remontarea a indicatorilor de circulație.

Pur și simplu, de acolo s-au rupt niște piloni de către locatarii din cartier, astfel încât să nu se mai ducă pe la sensul giratoriu, ci să scurteze și să iasă direct în Bulevardul Tomis unde se circulă cu viteză. Am avut niște probleme cu mai mulți domni, pe lângă înjurături și tot felul de discuții. Eu am dat în spate de câteva ori, având loc de parcare subteran, deci clar ies din unghi destul de mare și deci vizibilitate nu foarte bună, și m-am întâlnit cu șoferi din cartier care circulă cu viteză foarte mare. Am evitat un accident care probabil m-ar fi aruncat direct pe câmp și mi-a căzut bariera pe mașina de câteva ori, o pagubă pe care a trebuit să o suport personal“, a declarat aceasta.

Au smuls pilonii de pe bulevard ca sa poata iesi din Tomis Plus

Risc să fiu lovită de către vecinii din cartier care circulă cu viteză

Femeia a transmis sesizare Primăriei Constanța încă din luna octombrie, dar nici până azi nu a primit răspuns. În sesizare, femeia spune că ”având în vedere că sunt proprietara unui loc de parcare subteran, mă lovesc zilnic de o situație foarte neplăcută .... risc să fiu lovită de către vecinii din cartier care circulă cu viteză, practic pe contrasens, deoarece aceștia au smuls pilonii de pe bulevard (aflați pe linia continuă) astfel încât să poată ieși prin acel loc. Se circulă ca pe o stradă normală cu viteză foarte mare. Având în vedere că parcarea are un unghi de urcare destul de mare, este imposibil să văd cine vine cu viteză. Am evitat un accident care probabil m-ar fi aruncat direct pe câmp și mi-a căzut bariera pe mașina, o pagubă pe care trebuie să o suport personal. Riscul este cu atât mai mare pentru cei ce își urmează drumul pe bulevard, având în vedere că se circulă cu o viteză destul de mare și se forțează ieșirea printr-un loc necorespunzător. Riscul de accident îi vizează nu doar pe locatarii din împrejurimi, dar și pe ceilalți participanți la trafic ce circulă pe bulevard, întrucât se conduce cu o viteza considerabilă și anumiți șoferi forțează ieșirea printr-un loc necorespunzător”.

Au smuls pilonii de pe bulevard ca sa poata iesi din Tomis Plus

Precizăm că am încercat să luăm legătura cu reprezentanții primăriei, însă până la închiderea ediției, nu am primit un răspuns.

Vom reveni!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Etajul 1 apartament 30. Vino sa imi explici cum functioneaza bariera. Poate asa vrei tu sa fie fiindca esti ori administrator ori omu de intretinere ori care se mai perinda degeaba prin bloc sa isi mai futa amantele. Barierele nu functioneaza cum ar trebui. Dute si calibreaza senzorii sa se deschida concomitent.
1
0
Dupa ce ca orasul este bombardat si nu exista semne de circulatie corespunzatoare se mai circula si cu viteza mult peste limita in tot orasul. Cocalarii fac flesuri ca ei nu pot merge legal. “Un sat fara caini” asta ne caracterizeaza!
1
1
Sa ii angajeze cineva doamnei Stan , un dirijor sa o ajute sa iasa din parcare ... ca saraca e varza ...
1
2
"Mi-a cazut bariera pe masina , si am suportat cheltuiala " ce mincinoasa coclita , bariera e cu senzor , vito, nu are cum sa ti cada pe masina ... mai mergi la cateva ore de condus ca nu o sa se faca o strada special ca esti tu p*****a ... Soferia nu este pentru oricine , doamna Stan! Sau ... renunta la locul acela de la subteran daca nu esti capabila sa iesi din parcare
1
3
Sa monteze bariera de beton, sa vedem ce mai fac cocalarii
3
0
Prea mulți moldoveni...puzderie.A fost creat acest loc "superb"dupa bariera orașului ca ăștia nu au ce cauta în el și I am mutat pe toți acolo!Deșteaptă manevra nu?Orice surplus în...Tomis Plus.
4
0
De ce nu faceți strada Napoli sa iasă în aurel Vlaicu la kaufland, pe lângă Tom Carrefour, băi politicienilor?!?!
4
0
Stâlpișorii aia nu au fost puși degeaba neavând aviz de ieșire în nationala. Indicatorul de ieșire din Constanta e după Carrefour. O sa vina aia de la drumuri naționale și o sa pună un parapet de beton armat. Sa vedem pe unde mai ies cimpanzeii în nationala. Ti-ai luat apartament la cuca macaii fara dezvoltare acum stai sa iesi în rahatul ala de sens giratoriu.
13
0
Constanta e un oras plin de cocalari. E un oras care s-a dus pe pl..
18
1
D-na Stan faceti reclamatie si pt. iesirea celor de la Renault/Nissan, putin mai jos spre Carrefour! Iesiti din casa, ca un om normal la ora 8 (dimineata) si veti constata ca, efectiv, n-ai pe unde sa iesi! O singura iesire pt. Boreal, Tomis Plus si Maurer! Daca stai toata ziua si n-ai treaba te deranjeaza, mai ales cand soferia este ceva strain de dvs.! B-dul Tomis e in oras, p-acolo-i 50 km/h daca nu stiati! Barierele au senzor, n-au cum sa va cada atunci cand masina a ramas sub ea! Dar avea dreptate prof. meu de matematica "nu te pune cu prostul pt. ca are mintea odihnita" si de abia asteapta scandalul! Succes! Si da, intru, intotdeauna, p-acolo si, uneori, ies p-acolo si nu am periclitat pe nimeni, INCA!!
7
18
De, tată, asa este! p****i, da multi! Ne copleșesc maimuțele!
10
1
Daca nu este lege care sa pedepseasca punerea in pericol a sigurantei rutiere adica pe astia care pun in pericol vietile soferilor dati mai consilierilor si tu primarule,sa fie amenzi de zeci de mii de lei si suspendarea dreptului de a conduce pe o perioda de timp pentru faptasi iar daca cineva moare sau este ranit din cauza nenorocitilor astora atunci suspendarea definitiva a permisului de conducere,despagubire in civil si puscarie pentru faptasi,daca ar fi asa nimeni nu ar mai face asa ceva dar daca nu sunt pedepse toti nebuni isi fac de cap.
10
2
Da' muta-te tu bai handicapatule!
4
6
Ce articol de .... ! Și cati p****i ? Multi !
4
8
Sa-i dam la m..ie matii. Daca nu-ti convine, muta-te.
8
13
Nenorociți, daca-i cunosti madam, reclama-i la politie sau aruncale cu rahat pe ușile apartamentelor
22
4
Tomis plus e o gluma ... e in pl fata de centru .. n-ai o multime de servicii si costa si mult. Nu inteleg de ce plm sa dai banii aia pe un ap la 7.5 km de centru.
37
3
Muta te daca nu ti convine
10
34
Muta te daca nu ti convine
8
34
S-a umplut Constanta de parveniti.Toate rapandulele s-au oplosit aici.
38
2
Asta era problema ca doamna nu poate iesi din parcarea subterana. Nu ca s-au rupt stalpisorii ci doamna a luat carnetul pe branza si nu are spatiu de manevra
25
37
Zici ca esti la tara in Palazu Mare plin de praf si masini zici ca traiesti oe sa tier. Cele mai minuscule apartamente departe de oras. Se umple de masini zilnic , o teapa ordinara. Imbolnaviti copii
44
3
E,asa da!asta e ceva interesant! Sa vedem cum o dreg astia de la primariei..da' daca din octombrie se caca pe ei...ori e cineva influent pe acolo si da spagi sa se inchida ochii ,ori Ii doare'n coor!treaba e ca doamna are dreptate si derbedeii care au facut minaria asta trebuie amendati ptr distrugere de marcaje si luat permisu' si amendati ptr taiat linia continua si mers pe contrasens....sa vedem!
49
7

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272