REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Austria va aduce muncitori din România cu trenul de noapte

Austria va aduce muncitori din România cu trenul de noapte

Replica API 25 aprilie 2020 | 00:00 974

Austria a decis să introducă un tren de noapte care, săptămânal, începând cu data de 2 mai, va aduce muncitori din România care să asigure servicii pentru persoanele care necesită îngrijire permanentă din Austria, informează Reuters, citată de Agerpres.

Sistemul de îngrijire medicală din Austria este puternic dependent de mâna de lucru din Europa de Est iar autorităţile de la Viena au deschis graniţele pentru muncitorii care fac naveta pe distanţe mici din ţările vecine Slovacia, Cehia, Ungaria şi Slovenia.

Cu toate acestea, România este principala ţară de unde provin muncitori care lucrează în sistemul de îngrijire din Austria. În loc să îi transporte cu avionul, Austria a decis să introducă un tren de noapte care, săptămânal, începând cu 2 mai, va aduce muncitori din România. Trenul poate transporta mai mulţi oameni într-o singură călătorie decât un avion, iar călătorii cu trenul pot păstra şi distanţa socială necesară.

"Mă bucur că, în ciuda închiderii graniţelor, am putut pune la punct un coridor comun pentru lucrătorii din România", a declarat ministrul austriac al Afacerilor Europene, Caroline Edtstadler, într-un comunicat de presă. Ea a precizat că aproximativ 33.000 de persoane din Austria depind de serviciile de îngrijire continuă.

Cursa directă cu trenul de noapte între Timişoara şi Viena va începe cu un tren pe săptămână, dar ar putea fi extinsă la trei trenuri pe săptămână, se mai arată în comunicatul Ministerul austriac al Afacerilor Europene.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sclavi ca e la moda
1
0
Daca Romania ar avea un stat reprezentat de romani patrioti si competenti,muncitorii adusi in discutie si-ar fi gasit de lucru chiar acilea,platiti macar cu jumatate din salariile de afara. Cum la noi statul exista doar ca o gaselnita prin care sa abuzezi propriul popor si nu un sprijin cum se intampla in tari civilizate,este perfect normal ca romanii sa mearga unde vad cu ochii,de multe ori nimerind prost de tot,asta si pentru ca cei din afara stiu sigur ca statul nostru nu intervine in apararea cetatenilor romani.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272