REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.2° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Austriecii care CONSTRUIESC autostrada Sibiu-Pitești vor și la AEROPORTUL Mihail Kogălniceanu

Austriecii care CONSTRUIESC autostrada Sibiu-Pitești vor și la AEROPORTUL Mihail Kogălniceanu

Replica API 17 noiembrie 2021 | 00:26 4182

Aeroportul Mihail Kogălniceanu a lansat o achiziție publică prin care intenționează Amenajarea unei piste și RESA. După ce a fost desemnat câștigătorul, una din firmele participante, Porr Construct, a contestat rezultatul procedurii. Societatea austriacă Porr Construct este norocoasa care va construi autostrada Sibiu Pitești, contract semnat recent.

Aeroportul Mihail Kogălniceanu a lansat o achiziție publică prin care intenționează Amenajarea unei piste și RESA, care au drept scop alinierea constructivă și dimensională a suprafețelor de siguranță aferente pistei de decolare-aterizare la cerințele reglementărilor EASA. Inițial, licitația a fost câștigată de asocierea firmelor Concept Infrastrade Logistic SRL– Oyl Company Holding Ag SRL - Tehnic Asist SRL și Asocierea Troia Premium Construct SRL - Geda Com SRL, însă firme participante, Porr Construct, AutoPrima Serv și Strabag SRL au depus o contestație împotriva acestei atribuiri.

După ce Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins contestația, Porr Construct a formult plângere la Curtea de Apel Constanța, prin care solicită anularea deciziei CNSC.

Lucrările din cadrul obiectivului de investiții ”Amenajare Banda pista si RESA” au drept scop alinierea constructivă și dimensională a suprafețelor de siguranță aferente pistei de decolare-aterizare la cerințele reglementarilor EASA. Valoarea estimată a proiectului este de 33.998.999,75 lei, fără TVA.

Istoric despre Porr Construct

Porr Construct SRL este una dintre cele mai mari firme străine de construcţii din România fiind desemnată câştigătoare pentru a proiecta şi executa secţiunea 4 a Autostrăzii Sibiu - Piteşti, segmentul Tigveni - Curtea de Argeş. Firma are ca obiect de activitate lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. În anul 2020, firma a avut o cifră de afaceri de 845.480.193 lei, un profit de 23.483.157 lei și 813 angajați. Mario Proell este COO infrastructură în cadrul PORR România.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Profit de aproape 5mil de euro intr-un an, pai cum sa nu te bagi ma !
2
0
Oare nu vor ei sa mearga sa construiasca si le ei caci noi stim sa construim si singuri , dar astia ce guverneaza vor sa faca jumi juma cu cei ce maine as pun palma in fund si pleaca si nu vom mai auzi de ei daca se va intampla ......
2
2
Ba o mai foote Barcaru pe Nusa? Se zgaltaie masina de la gropi pe pista si Artagea a zis sa se faca pista. Poate prinde si el o limba
3
0
aerrportul asta e deja fantoma, nu zboara nici musca cat va foo na to ,si primarii locali care cer spaga la firmele straine ,cum faceau cei 2 ,care acum sunt la baile reci
11
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272