REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
13.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Autonomia Ţinutului Secuiesc, ADOPTAT tacit de Camera Deputaţilor

Autonomia Ţinutului Secuiesc, ADOPTAT tacit de Camera Deputaţilor

Replica API 29 aprilie 2020 | 12:18 2424

Ţinutul Secuiesc devine regiune autonomă cu personalitate juridică în România. Proiectul a trecut, tacit, de Camera Deputaților.

Potrivit inițiativei legislative, limbile maghiară şi română vor fi folosite în instituţiile publice de cetăţenii domiciliaţi în Ţinut.

Ţinutul Secuiesc devine o regiune autonomă cu personalitate juridică în cadrul României.

Competenţele regiunii sunt stabilite prin prezentul statut al regiunii, de lege, sau de dreptul internaţional. Competenţele specifice ale regiunii nu pot fi puse în discuţie sau limitate decât prin lege sau aplicând dreptul internaţional.

Regiunea are dreptul de decizie şi de gestionare în domeniile care aparţin competenţelor sale specifice. Acest drept include adoptarea şi exercitarea unei politici proprii regiunii. În limitele legii, este de dorit transferarea în competenţa regiunii şi a unor sarcini care aparţin unor competenţe naţionale.

Regiunea trebuie să dispună de mijloacele necesare realizării acestui scop, se arată în proiect.

Vezi aici legea adoptată tacit:

https://www.replicaonline.ro/rbin/data311000/uin.pdf

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mare e gradina Domnului dar n-a avut grija sa-i puna si un gard pe masura asa ca multi acraniati sar gardul. Pentru legea asta, Senatul este for decizional. Ca a trecut prin adoptare tacita de Camera Deputatilor inseamna fix zero. Se va dezbate in Senat si va pica. Motivul ? Simplu : e anticonstitutionala.
0
0
dupa ce ca sunteti prosti, mai si claxonati, la sparanghel cu voi, ca politica nu o intelegeti, la matusa merkel aveti voie. cand a fost atacat romanul in guvernul ungurilor nu a mai sarit werner, ti ar draq de simpatici
2
0
MOARTE PSD ! MOARTE PNL !
2
0
nu o sa treaca de senat care e for decizional , nu o sa fie niciun tinut bozgoressc
2
0
Ies incet-incet la iveala aranjamentele si intelegerile facute de PNL pt.a ajunge la guvernare!
8
3
Domnul Ciolacu presedintele psdist al camerei deputatilor ce face?Doarme pe banii romanilor?
9
4
Jigodiile PSDiste , tradatoare de neam si tara, au trecut tacit aceasta lege,idiotul de Ciolacu mai e si presdinte la Camera Deputatilor.Jigodiile PSDiste au majoritatea in Parlament, fara ei nu trece nimic.
14
4
da, de la coit se trage,muie iohanis,muie penele
5
6
Romanii aleg politicienii prin vot liber,ca apoi politicienii sa faca legi impotriva celor ce i-au votat. Ne taiem craca in mod democratic. Suntem suficient de dezbinati si prosti ,asa ca meritam din plin sa avem o patura groasa de indivizi de joasa speta, pe care sa o intretinem. Unele popoare aleg alte cai,tot asa pirn vot. Alte popoare sunt calcite pe grumaz si suspuse umilintei ca si noi dar cu forta,pe fata. Somn usor,altii vegheaza pentru voi,cum era la FNI,mai tineti minte? Si daca tineti minte,tot degeaba,caci nu ne vine mintea la cap.
8
0
Tu esti prost tare,ce treaba are PSD-ul aici,cine-i la putere?
2
8
PSD trebuie scos in afara legii, iar toti fostii membri sa nu se mai poata inscrie in politica
8
5
Nu a trecut de parlament!numai dezinformati!panicari cretini!nu trebuia sa fie adoptata de dobotocii de deputati.....asta e ...astia i-am ales...cu astia defilam,bagale-as pl pe git!dar nu o sa treaca si de parlament...alti.....plm!
4
5
pai cu prim ministru maghiar, Ludovic Orban, si cu servicii secrete maghiarizate, cu presedinte neamt, vita saseasca, ce sa te astepti, au incalecat tara asta din toate partile, si Imre Asztalos de ce si-a zis Virgil Magureanu? ca sa nu bata la ochi ca seful unui serviciu secret este maghiar, pai daca maghiarii sunt in toate posturile cheie atunci ce asteptari sa mai aveti
8
5
Pana aici.Se profita de speriatul cu boala, se sta in case de frica, sub amenintarea bolii si sanctiunior, si ei fac ce fac....cu incuviintarea mai marilor, alegeri anticipate de urgenta. Mai sunt ai nostri conducatorii, parlamentarii ? Cred ca nu. Schimbarea lor .Alegeri. Doamne ajuta !
8
1
Este o lege anticonstitutionala, profund antiromaneasca.
14
1
nem tu dom ... cigany rrumano
2
9

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272