REPLICA ONLINE CONSTANTA

12° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
12° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Autorizaţia de construire a blocului construit de firma Arproex, contestată în instanţă!

Autorizaţia de construire a blocului construit de firma Arproex, contestată în instanţă!

Replica API 1 iulie 2019 | 00:00 478

Blocul cu 9 etaje, investiţie realizată de firma Arproex lângă cartierul rezidenţial Tomis Plus, în pericol! Familia Panţu a solicitat, în martie, anularea autorizaţiei de construcţie emisă în noiembrie 2018. Pe 20 iunie a fost termen în dosar, însă instanţa a amânat cauza după ce expertul stabilit de instanţă a fost recuzat. De precizat faptul că autorizaţia a fost emisă după ce au început lucrările la imobilul în cauză.

Firma Arproex a investit în mai multe imobile din Constanţa, printre care şi în zona cartierului Tomis Plus, pe strada Madrid. Imobilul a mai intrat în atenţia şi la începutul anului trecut, după ce a ieşit la iveală faptul că s-a demarat construcţia fără autorizaţie. Între timp, societatea a demarat procedurile pentru a intra în legalitate, obţinând, ulterior, actul în cauză. Autorizaţia este acum contestată de familia Panţu, acţiunea fiind depusă în martie a.c. Reclamanţii au solicitat anularea şi suspendarea autorizaţiei 1595/08.11.2018. Este vorba despre construire bloc de locuințe colective S+P+8-9E, bd. Tomis nr 425, parcela 287, lot 23/2/1 și lot 23/1/2, Constanța. Termen în dosar a fost pe 20 iunie, însă magistraţii au amânat cauza pentru 1 august, pentru a se formula cererea de recuzare a expertului şi pentru a se timbra cu taxa judiciară de timbru de 100 lei.

Reamintim că Arproex SRL a fost amendată de Inspecţia Muncii după ce, de dată recentă, o schelă de la blocul aflat în construcţie pe strada Madrid s-a prăbuşit. Doar întâmplarea a făcut ca incidentul să nu se soldeze cu victime umane. Firma a reuşit să anuleze amenda în instanţă, care a decis că un avertisment este mult mai potrivit pentru ilegalităţile constatate de inspectorii muncii.

Arproex SRL este deţinută de Dinu Bălan.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa ii sugi pula lui Pantu, pana l-o bufni rasul. Si pe Rezeanu sa il pupi, acolo unde nu il bate soarele! Adica in cur. Retardatule, sigur esti machidon sau PSD-ist prost si hotarat, cata vreme te fute grija de nu mai stii de tine, de soarta altor persoane care incearca sa isi faca dreptate in instanta. Mars cu machidonii tai oligofreni.
6
5
Este blocul lui Galani. Asadar , puteti sa construiti unde vreti, cand vreti, cum vreti ca in final Babu inul, rezolva ! Pentru un amarat care si-a pus dale in fata curtii, ii dai amenda si il obligi sa readuca la starea initiala si pe altul care construieste un bloc cu 9 etaje, nouaaaa etaje, il pui in legalitate. In ce kkt de tara traim ? FMM de stat!
2
4
L-a actionat in instanta in martie si Replica s-a trezit in iulie....
5
1
Idiotul asta de Pantu e cameramanul dat afara de la DIGI24. Prieten cu Rezeanu, sageata care face toate reclamatiile din Tomis Plus.
8
5
Primarul Fagadau da autorizatie de constructie pentru un hotel ,pe str.Renasterii unde sunt numai case, dar se poate spiona si in curtea Politiei Judetene.Este normal.
7
1
Blocuri si iar blocuri . Altceva nu stiti sa faceti ?
5
0
Vreti sa spuneti ca Dinu Balan nu e si el make? Il facem acum nu i problema doar sa iasa niste injuraturi pe aici
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212