REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Avertisment înainte de Jocurile Olimpice de la Beijing: 'Vor exista infectări cu Covid'

Avertisment înainte de Jocurile Olimpice de la Beijing: 'Vor exista infectări cu Covid'

Replica API 26 decembrie 2021 | 23:30 974

Autorităţile chineze au declarat joi că sunt gata să facă faţă focarelor de Covid-19 care vor apărea la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing (4-20 februarie), cu spitale desemnate pentru a trimite sportivii testaţi pozitiv, informează AFP, conform AGERPRES.

"Cu siguranţă vor exista infectări şi este posibil să apară un focar de contaminare la scară mică", a declarat Huang Chun, responsabil cu controlul răspândirii virusului în timpul JO 2022, cu ocazia unei reuniuni informale.

Potrivit acestuia, evenimentul din capitala Chinei prezintă "un risc foarte mare de transmitere". "Va exista un anumit număr de cazuri pozitive", a afirmat o altă responsabilă al comitetului de organizare, Han Zirong.

"Acesta este un eveniment cu mare probabilitate" de transmitere a coronavirusului, a adăugat Han.

China a adoptat o strategie "Zero Covid" de la jumătatea anului trecut, cu restricţii stricte la frontieră, blocaje localizate, lungi perioade de carantină şi monitorizarea populaţiei.

Prin aceste măsuri, China a reuşit oficial să menţină ratele de infectare la un nivel foarte scăzut.

Un singur caz poate genera testări masive sau carantinări. De asemenea, politicienii găsiţi vinovaţi au fost demişi din funcţie.

China a întărit măsurile deja foarte stricte de combatere a Covid-19, în aşteptarea sosirii a mii de sportivi străini la Jocurile Olimpice. Capitala Beijing solicită acum teste negative pentru toţi vizitatorii şi limitează zborurile din alte oraşe.

Pe lângă vaccinarea obligatorie înainte de aterizarea la Beijing, toţi sportivii trebuie să treacă zilnic prin teste de depistare a coronavirusului.

Oficialii au îndemnat sportivii să se vaccineze cu doza booster împotriva Covid-19, avertizând că cei care vor fi testaţi pozitiv nu vor fi autorizaţi să participe la Jocuri.

Pacienţii asimptomatici vor fi puşi în carantină la faţa locului, în timp ce pacienţii cu simptome vor fi trimişi la spitalele desemnate anterior, din Beijing şi Zhangjiakou, a spus Huang Chun.

În timpul competiţiilor test - un fel de repetiţie generală pentru Jocurile Olimpice - trei sportivi au fost testaţi pozitiv la Covid-19.

Oficialii au asigurat că toate aceste cazuri au fost "tratate rapid şi eficient", iar "transmiterea şi răspândirea virusului nu au avut loc".

"Jocurile Olimpice şi Paralimpice de iarnă trebuie să aplice cu stricteţe principiile şi cerinţele guvernului chinez în materie de prevenţie şi control al virusului", a spus Hang Zirong, citat de stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272