REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

BACALAUREAT 2019. MII DE CONTESTAȚII depuse la Constanța. Cele mai multe, la română!

BACALAUREAT 2019. MII DE CONTESTAȚII depuse la Constanța. Cele mai multe, la română!

Replica API 10 iulie 2019 | 00:16 427

Absolvenții de liceu care au susținut Bacalaureatul în sesiunea de vară și au fost nemulțumiți de rezultatele obținute au putut depune contestații, luni, 8 iulie a.c., în intervalul orar 12,00 – 16,00.

La nivelul județului Constanța, din totalul celor 4767 de elevi care au fost prezenți la probele „examenului maturității”, 1649 de elevi au depus contestații. Din numărul total, cele mai mulți elevi au contestat nota obținută la proba de limba și literatura română – 687 de contestații, în vreme ce la matematică au depus contestații 366 de elevi, la istorie 104 de elevi, iar la biologie 231 de elevi.

Rezultatele după reevaluarea lucrărilor vor fi făcute publice sâmbătă, 13 iulie a.c..

Conform metodologiei publicate de Ministerul Educației, contestațiile la probele scrise se depun și se înregistrează la centrul de examen, luni, între orele 12 și 16. Preşedintele, împreună cu unul dintre vicepreşedinţi, cu secretarul sau cu un membru al comisiei din centrul de examen, primesc contestaţiile şi le înregistrează. Cererile prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, însoţite de un borderou în care se precizează numele candidaţilor şi probele, respectiv, disciplina/disciplinele pentru care este depusă contestaţia, se înaintează comisiei din centrul zonal de evaluare, de către un delegat al comisiei din centrul de examen. După centralizarea cererilor prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, lucrările se secretizează. Secretizarea se face în toate centrele zonale de evaluare din judeţ, cu acelaşi tip de hârtie pusă la dispoziţie de comisia de Bacalaureat judeţeană/a Municipiului Bucureşti. După aceasta, se aplică ştampila „Bacalaureat 2019 – C.Z.E”.

Comisiile judeţene sau cea a Municipiul Bucureşti ori cele regionale de contestaţii reevaluează lucrările primite şi acordă note lucrărilor contestate, conform baremelor de evaluare pentru probele scrise. În cazul primei sesiuni a examenului de Bacalaureat 2019, evaluarea se face între 9 – 12 iulie. Toate procedurile privind desfăşurarea activităţii în centrele zonale de evaluare sunt respectate şi în cazul comisiei judeţene de contestaţii. După terminarea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial. În cazul în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treia comisie. Aceasta este formată din alţi profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii. Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând baremul de evaluare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota care va fi acordată de comisia de contestaţii. Hotărârile comisiei judeţene sau a Municipiului Bucureşti ori ale comisiilor regionale de contestaţii se consemnează într-un proces-verbal care se semnează de către membrii comisiei şi de preşedinte. Lucrările scrise se restituie centrelor zonale de evaluare, împreună cu o copie de pe procesul-verbal. În cazul organizării centrelor regionale de contestaţii, documentele sunt predate delegaţilor comisiilor de Bacalaureat judeţene sau a Municipiului Bucureşti din judeţele arondate centrului respectiv de contestaţii. O copie a procesului-verbal în care sunt consemnate deciziile comisiei de contestaţii este predată de comisia din centrul de evaluare, respectiv de comisia de Bacalaureat judeţeană delegatului fiecărui centru de examen care a înaintat cereri de reevaluare a lucrărilor scrise. Borderourile de evaluare de la comisia de contestaţii şi procesul verbal se păstrează la sediul inspectoratului şcolar respectiv timp de doi ani.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Generatia facebook & twitter ! Care scriu si gandesc ... prescurtat ! Baietii , niste cocalari in devenire , 30% viitori homosexuali si domnisoarele ... pardon femeile viitoare candidate la droguri si prostitutie ! Din pacate , asta-i realitatea cruda care se vrea in Romania ! Ce am vazut anul acesta la Neversea , este viitorul ! DUMNNEZEU sa salveze Romania ! Nu mai sunt valori morale ! Totul a devenit comercial ! Vulgaritatea este considerata virtute ! Manelismul , tiganizarea poporului ... asta se vrea !
4
0
99% vor fi respinse, eu asa cred
6
0
Mii de contestatii adica 1649
3
1
contestatii?.La aritmetica sunteti bata?.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272