REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Baciu (LAPAR), despre pesta porcină: Principalul vinovat este ANSVSA; nu a făcut nimic

Baciu (LAPAR), despre pesta porcină: Principalul vinovat este ANSVSA; nu a făcut nimic

Replica API 29 septembrie 2018 | 00:00 311

Laurenţiu Baciu

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) nu a luat măsurile de prevenţie contra pestei porcine africane, prevăzute în Hotărârea de Guvern emisă în septembrie 2016, şi este principalul vinovat pentru răspândirea acestui virus, a declarat, joi, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Laurenţiu Baciu, scrie Agerpres.

"Nu e de vină ministerul (Agriculturii - n. r.). Noi cerem explicaţie ministrului, noi cerem explicaţie ministerului, dar nu era în atribuţiunile lui de serviciu. Principalul vinovat şi cel care nu a făcut nimic la Hotărârea de Guvern pentru prevenţie pe care a dat-o Cioloş în septembrie 2016 este ANSVSA-ul, care nu a mişcat un pai. Nu au mişcat un pai. Ministrul s-a băgat într-o treabă care chiar că nu-l privea, dar cred că mai degrabă ministrul, decât să se ducă şi să aibă acţiuni de prevenţie sau de eradicare a bolii, trebuia să fie mai degrabă de partea celor afectaţi, a producătorilor, că aici chiar că era treaba lui, şi să ia poziţie faţă de ANSVSA. Deci, nu să meargă în echipă şi el să ia bătaie, că nu era bătaia pentru el, ci el trebuia să stea alături de cei afectaţi şi să ceară socoteală de la ANSVSA", a spus Laurenţiu Baciu, care a participat, la conferinţa "PRIA Agriculture".

În opinia acestuia, şi o parte a presei este vinovată, pentru că nu oferă informaţii corecte luate de la oameni care stăpânesc problema.

"Formatorii de opinie, care sunteţi voi, luaţi în calcul părerile tuturor neştiutorilor în domeniu şi le promovaţi. Ca să nu zic că de multe ori promovaţi impostura. Fiecare îşi dă cu presupusul şi săracul ăla de pe câmp, pe care tot îl aşteptăm să fie documentat, ăla nu mai ştie ce să creadă", a afirmat Laurenţiu Baciu, subliniind că se referă doar la o parte a presei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dadeam statul roman guvernat de criminali in judecata,dar nu singur,ci asociat cu cat mai multi oameni terorizati asemenea mie de criminalii astia.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272