REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
17.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

BALAMUC TOTAL cu PLATA locurilor de PARCARE!

BALAMUC TOTAL cu PLATA locurilor de PARCARE!

Replica API 25 iulie 2021 | 00:14 10078

Plata prin sms a locurilor de parcare este un haos total la Constanța. Atât locuitorii orașului, cât și turiștii, nu știu să achite prin sms. De cele mai multe ori, pentru aceste lucruri dau vina tot pe Primăria Constanța. Vă reamintim că, tarifarea locurilor de parcare a început vineri, 18 iunie, tot de atunci începând și nebunia instituită printre cetățeni.

(așa nu!)

Tot mai mulți cetățeni se plâng de faptul că nu le este taxat sms-ul pentru locul de parcare. Mai mult de atât, par să dea vina pe sistem, dar fără să citească cu atenție panoul și regulamentul.

,,Mi-am parcat mașina, am plătit prima oră, dar nu mai reușescă să achit, e vreo problemă la taxarea prin sms? Ce se întâmplă?”, a fost mesajul postat pe rețelele de socializare. Răspunsul nu a încetat să apară, zeci de constănțenii oferind explicații. ,,O singură dată pe zi puteți folosi codurile cu GR care aplică o jumatate din tariful primei ore(de ex. dacă ora e 4 lei, GR01 este 2 lei). Dacă ați folosit în ziua respectivă cod cu GR, următorul trebuie dat cu CT care tarifează direct 4 lei ora.”, a fost răspunsul oferit de o femeie. (așa da!)

Mai multe persoane s-au plâns de acest sistem

Situația nu este singulară, mai mulți constănțeni s-au lovit de această problemă. ,,Și eu am pățit la fel duminica trecută în Portul Tomis. Nici nu mai fusesem înainte, am băgat bine codul respectiv. Am încercat de 3 ori, îmi spunea ca e indisponibil. Dacă am văzut așa, am lăsat mașina și am intrat să mâncăm.”.

Plata parcării în municipiul Constanța este reglementată conform HCL nr. 123/2021. Conform acestei hotărâri, primele 30 de minute sunt gratuite. Următoarele 30 de minute din prima oră de parcare se tarifează la jumătate din prețul zonei. După utilizarea oricărui tarif evidențiat, plata se va efectua doar la tariful întreg.

Aplicația va permite efectuarea plății parcărilor de scurtă durată prin SMS și CARD BANCAR, pentru parcările aflate în zona 0, zona 1 și zona 2 ale orașului. Aplicația „Constanța Parking” poate fi descărcată gratuit din Google Play si AppStore.

Noua versiune a aplicației propune o interfață eficientă și ușor de utilizat pentru a plăti timpul de parcare. Prin trimiterea unui SMS generat de aplicație sau folosind cardul bancar pentru plata parcării prin aplicație, evitați manipularea bancnotelor și pierderea de timp cauzată de metodele clasice de plată prin numerar. De asemenea, pentru a evita situația neplăcută de a fi sancționat, în cazul depășirii accidentale a timpului de parcare, veți fi notificat înainte de expirarea timpului de parcare. Notificarea poate fi setată din aplicatie de fiecare utilizator între 5 si 25 minute.

Trei variante de a achita locurile de parcare

Vă reamintim că, există trei variante prin care se poate achita locul de parcare. Variantele le puteți regăsi în rândurile ce urmează. Prima variantă, plata cu cardul prin aplicație. În stațiunea Mamaia, la fel ca în Portul Tomis sau centrul Constanței, primele 3 ore vă vor costa 10 lei. A doua variantă, plata prin sms. Pentru primele 3 ore veți plăti 2,3 euro, adică, adică undeva tot la 10 lei, în funcție de schimbul valutar.

Trebuie să știți că, momentan, taxarea prin sms e valabilă doar pentru abonații Orange și Vodafone. ”Taxarea prin SMS se va face la numărul 7475 valabil momentan în rețelele Vodafone și Orange, Telekon și Digi”, transmite Primăria.

A treia variantă, tichete răzuibile. Un tichet costă 4 lei. Tichetele răzuibile vor fi comercializate în următoarele locații: sediul SC Confort Urban SRL, parcul de ridicări auto - strada Caraiman; parcarea supraetajată din zona Spitalului Județean Constanța; punctele de vânzare CT BUS.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fmm de hodorog senil
10
0
Unde sunt parcometrele si parcagii de care spunea primarul VC? Parca de asta anulasera vechiulnregulament de parcare.
12
0
instalati odata parcometre! simplu si eficient.
6
0
cat mai asteptam referedumul de DEMITERE al nenorocirii Constantei WChitChit ? PNL ar face bn sa il demita ei acum ... daca nu iau 0% la urmatoarele alegeri in Ct
15
2
lege abuziva care include niste parcometre, pana acum, inexistente. pai, eu va dau in judecata pentru lipsa lor, voi continuati sa luati banii la fraieri. legea voastra pe care voi vreti sa o aplicati e mai mult decat neconstitutionala.
19
1
E simplu, te duci la W.C. si tragi apa.
30
1
Aveti incredere in W.C. Wergil Chitac e cel mai tare. Ce fac avocatii din barou care se laudau ca vor contesta regulamentul in justitie?
38
1
Panourile alea le-ati pus la 3 m inaltime .si oricum lumea foloseste telefoanele mai mult la poze decat la altceva .
20
0
Nu merge sistemul. E stricat
15
0
Pai otrava asta de Chitac nu contestase plata pentru parcare ca ilegala pe vremea lui Fagadau? Acum a ajuns omul la butoane si spune ca e legal. Pai sa nu-i dam noi la vinclu ala din coltu gurii? A pus paxe pe orice straduta din oras. Jegurile peneliste mancatoare de kkt.
50
1
In Brasov parcarea e gratuita!
29
8
Nu o sa le dau niciun banut acestor hoti. De-abia astept amenda ca sa fac contestatie!!!
32
2
Era cu parcagiul. Primaria era sigura ca incaseaza banul si dadea de munca si unor oameni nevoiasi
24
2
Constantenii sunt pr0sti ai inghit multe! Multumim PNL hahaha
32
3
fratilor REFERENDUM ptr demiterea socrului !!!
36
4
Dupa mintea unor ipochimeni primaria ar trebui sa ne ia bani pe aerul respirat si pe pasii facuti. Niste golani, nu stie pe ce sa ne mai ia bani.
31
2
Cine mai parcheaza pe locul meu o sa io sug moka.
2
2
pai ce am facut tov amiral? cum era cu alte modalitati de plata?
34
2
Trambita primariei !
17
1
Dar ce oferta interesanta ne-au propus... 1h2lei; 2h6lei; 3h10 lei .... cine or fi facut aceste tarfie nu prea au dat pe la scoala...tot nu inteleg au scumpit de la ora la ora ... interesant... intrebare daca era si ofera de 4h cat o fi costat 15lei ?? Intelegeam daca faceau o ofera: 2h plus 1h gratuit 5lei sau sa fi venit cu ceva atractiv; dar spiritul de marketing si de a fi comerciant nu prea il au
26
3
Se plang ca niste fete mari, sa citeasca cu atentie instructiunile de pe panou si totul este ok. Melteanul tot meltean ramane, doar pe MOCA.
12
34
lumea chiar plateste locul de parcare...
13
4
Tara de pwrosti.
34
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272