REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Barmaniţă PĂLMUITĂ după ce a STRÂNS un client de TESTICULE! S-a dovedit că a fost LEGITIMĂ APĂRARE!

Barmaniţă PĂLMUITĂ după ce a STRÂNS un client de TESTICULE! S-a dovedit că a fost LEGITIMĂ APĂRARE!

Replica API 11 mai 2019 | 00:00 2189

ÎNTORSĂTURĂ în DOSAR!

ÎNTORSĂTURĂ în DOSAR!

sursa foto womenshealthmag.com

O situație tensionată, care s-a încheiat cu îmbrânceli și palme, a ajuns în instanță Parte vătămată o barmaniță, iar inculpat un client. Se cunosc de multă vreme și își permit mai orice. Însă s-au luat la harță de la volumul televizorului, ea l-a strâns pe el de testicule, el a împins-o și i-a dat o palmă. Judecătorii au analizat situația și au decis că bărbatul a fost în legitimă apărare și l-au achitat. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Constanța.

V. L. a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, reținându-se că a lovit-o cu palmele peste față pe numita F.P.. Persoana vătămată s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 2.000 lei reprezentând daune morale.

Din cuprinsul declarațiilor din dosarul de urmărire penală și din cele declarate în fața instanței se reține că persoana vătămată a lucrat ca barman la un bar al cărui client obișnuit era și inculpatul. Astfel, la un moment dat, cei doi erau în barul respectiv unde se mai aflau și alți clienți.

Aparent, persoana vătămată era în stare de ebrietate, inculpatul fiind și el sub influența băuturilor alcoolice. La un moment dat, potrivit rolii.ro, între cei doi a avut loc o discuție legată de volumul la care era dat televizorul în sensul că inculpatul voia să fie un volum mai mare iar persoana vătămată nu.

Cert este că inculpatul s-a ridicat de la masa la care stătea, a mers la tejgheaua barului, a luat telecomanda de la televizor și a dat volumul mai tare. Persoana vătămată a venit și ea în spatele tejghelei și a scos televizorul din priză ceea ce l-a enervat pe bărbat, care a trântit telecomanda, spărgând-o.

La rândul său, persoana vătăma tă a început să vocifereze, să-l înjure pe inculpat, să îl jignească, provocându-l să îi arate "că este bărbat" , după care l-a apucat de testicule și a început să-l strângă. Din cauza durerii, inculpatul a împins-o pe femeie și a lovit-o o dată cu palma peste față. Apoi persoana vătămată a alertat firma de pază care a sosit la fața locului și apoi organele de ordine publică.

Cum au decis judecătorii că a fost legitimă apărare

La audieri, bărbatul a recunoscut că i-a dat o palmă barmaniței. Analizând situația, judecătorii au luat în calcul că, potrivit art 19 alin 2 din Noul Cod Penal, este în legitimă apărare persoana care săvârșește fapta pentru a înlătura un atac material, direct, imediat și injust ce pune în pericol persoana sa, dacă apărarea este proporțională cu gravitatea atacului.

Instanța, reținând starea de fapt prezentată, constată că fapta persoanei vătămată de a apuca cu mâna de testicule pe inculpat și de a-l strânge constituie o acțiune care se circumscrie noțiunii de atac material. Condițiile ca atacul să fie direct și imediat apar și ele a fi întrunite în cauză, atacul fiind îndreptat împotriva inculpatului și fiind în desfășurare, fiind totodată și injust pentru că nimic nu îndreptățea persoana vătămată să procedeze de această manieră.

Apare a fi întrunită în prezenta cauză și cerința ca între gravitatea atacului și apărare să existe proporționalitate pentru că inculpatul a împins-o și a lovit-o o singură dată cu palma pe persoana vătămată tocmai în ideea de a pune capăt atacului, în ideea de a stopa activitatea desfășurată de persoana vătămată. Instanța constată astfel că sunt întrunite în prezenta speță cerințele art 19 alin 2., motiv pentru care fapta inculpatului V.L. este una justificată. Acesta a fost achitat, dar a fost înregistrat apelul, care se va judeca pe 30.05.2019.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
eu asa ai trageam una in coaie si eu lui aia si una in t**e
0
0
curva proasta e ea. Aia merita stransa de sani si lovita peste pasarica aia jegoasa si apoi data in judecata . Curva ma-sii de imbecila proasta jegoaa la cap; La puscarie cu ea
0
0
ma voi nu ati cantat la trompa vaginala.
0
1
De PENYS l-a prins,ON ROZETA l- a lins pe podea l-@ intins,INTRE CRACI l-@ cuprins
2
1
E normal sa faca apel pentru ca muierea se astepta sa primeasca un pumn in clitoris si nu peste fata...
7
1
Tu iti dai seama ce tupeu pe ea? Sa te apuce de coaie si tot ea sa te dea in judecata?
14
2
Nu era Despina clientul, ca ala n-are coaie, are ovare.
12
1
Cine i clientul?! Batranul Despina?
13
1
Mai bine il ugea fraiera si termina si ei frumos
15
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108