REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
15.7° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Barna: PSD şi PNL mimează preocuparea pentru iniţiativa "Fără penali în funcţii publice"

Barna: PSD şi PNL mimează preocuparea pentru iniţiativa "Fără penali în funcţii publice"

Replica API 12 noiembrie 2020 | 00:00 1046

PSD şi PNL mimează preocuparea pentru iniţiativa "Fără penali în funcţii publice", social-democraţii refuzând să recunoască modalitatea de vot electronic, a afirmat, miercuri, liderul USR, Dan Barna.

Dan Barna

"Astăzi am avut încă o dată dovada că PSD şi PNL mimează preocuparea pentru această iniţiativă legislativă, dar de fapt sunt folosite toate tertipurile posibile pentru a nu exista, pentru a nu se ajunge la acest vot fundamental pentru România. PSD, practic, a refuzat să admită şi să recunoască posibilitatea votului electronic, exact acel tip de vot care a fost folosit de Senat în ultimele luni fără niciun fel de problemă pentru toate iniţiativele, au inventat în această dimineaţă o obligativitate de vot fizic, care evident făcea imposibil atingerea pragului de 90 de voturi. (...) Tocmai acela este motivul pentru care senatorii USR nu au participat la cvorum, pentru că ar fi fost un simulacru prin care iniţiativa "Fără penali" ar fi fost respinsă şi aruncată într-o zonă de incertitudine legislativă. Nu vom permite acest lucru, vom insista", a declarat Barna la Senat, scrie Agerpres.

El le-a solicitat preşedinţilor PSD şi PNL, Marcel Ciolacu şi Ludovic Orban, să susţină organizarea unui Birou permanent şi să se decidă apoi de către un comitet al liderilor în privinţa unui vot distinct în această săptămână pentru iniţiativa "Fără penali în funcţii publice", astfel încât să poată avea loc un referendum pe această temă odată cu parlamentarele din 6 decembrie.

"Această iniţiativă trebuie votată în această săptămână, pentru a putea avea referendum pe 6 decembrie. (...) Românii ne cer ca acest referendum să fie odată cu parlamentarele, varianta şi sănătoasă, şi economică, şi logică din toate punctele de vedere. (...) Le cer expres domnilor Ciolacu şi Orban să dea drumul iniţiativei "Fără penali". Ideea că o ţinem îngropată pretextând că nu există cale legislativă este una ridicolă şi este un evident simulacru", a spus liderul USR.

Potrivit acestuia, în realitate, soluţia corectă şi morală este cea a votului telefonic.

"Este pentru prima dată, în ultimele două luni, când se inventează (de către PSD - n.r.) această obligativitate a plenului fizic, în condiţiile de distanţare obligatorie, în condiţiile în care erau reguli foarte clare asumate chiar de Senat asupra numărului de senatori care pot să fie în sală la un moment dat. Deci, aceasta a fost o găselniţă pentru a mima că susţin "Fără penali", când în realitate nu doresc această iniţiativă", a susţinut Dan Barna.

Şedinţa plenului Senatului de miercuri nu a mai avut loc din lipsă de cvorum.

"Din numărul necesar de voturi de 68, şi-au înregistrat prezenţa 58 (de senatori - n.r.). În aceste condiţii, nu ne rămâne decât să constatăm că nu avem cvorum şi declar şedinţa închisă", a declarat preşedintele interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Barna sa sugi cariciu' ...lache flausat..ce tot o sugi cu "penalii"? daca ar merge treaba bine pe plan economic m-ar durea in pooola ca sunt penali...e usor sa mananci cacat in campanie cu penalii...PSDeeee.. etc... asuma-ti niste obiectice pe plan economic ..nu hohaele cu penali si alti zmei.. intelegi mai lache? ca daca ajungi la putere, pe mine ca cetatean ma intereseaza sa vad ceva in economie ..nu cu penalii tai..si apropo..chiar si tu esti penal, boule..
3
1
Cetateanule prost,USRisti au depus proiectul de lege"fara penali in functiile publice"chiar daca este si contra unora dintre ei asa cum spui tu,iar mafiiia PSDista care pana acum vota legile online din cauza COVIDului de data asta au spus ca trebuie sa fie toti parlamentari prezenti fizic altfel nu se voteaza legea asta,adica la restul legilor se poate dar sa nu va atingeti de parlamentari hoti si penali.Asta este adevarul,PSDeul face tot posibilul pentru apararea parlamentarilor penali condamnati sau necondamnati.
1
2
dispari crezi ca lumea a uitat esti un penal
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212