REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Bazinele de tratament de la Eforie Sud, EXPERTIZATE tehnic

Bazinele de tratament de la Eforie Sud, EXPERTIZATE tehnic

Replica API 25 mai 2020 | 00:00 1731

Consiliul Județean caută servicii de expertiză pentru mai multe imobile aflate în domeniul public al județului Constanța. În atenția autorităților sunt bazinele de tratament din cadrul Ambulatoriului Eforie Sud situat în Eforie Sud (în curtea fostei S.O.T.R.M. – actuală Secție Exterioară de Recuperare a Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” Constanța), a Pavilionului Central C2 parțial (partea nereabilitată) din cadrul acestei secții, a clădirii Bloc L4, situată în Constanța, Aleea Magnoliei numărul 2, bloc L4 și a imobilelor C8 și C2, situate în localitatea Agigea în curtea Spitalului de Ftiziologie Agigea.

Consiliul Județean Constanța a lansat un nou anunț ce vizează achiziția directă de servicii de expertizare tehnică privind rezistența și stabilitatea unor imobile aflate în domeniul public al județului. Mai exact este vorba despre expertizarea tehnică privind rezistența și stabilitatea bazinelor de tratament din cadrul Ambulatoriului Eforie Sud situat în Eforie Sud, str. Republicii nr.7 (în curtea fostei S.O.T.R.M. – actuală Secție Exterioară de Recuperare a Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” Constanța) dar și a Pavilionului Central C2 parțial (partea nereabilitată) din cadrul acestei secții; servicii pentru determinarea stării tehnice a structurii de rezistență a clădirii Bloc L4, situată în Constanța, Aleea Magnoliei numărul 2, bloc L4 și a imobilelor C8 și C2, situate în localitatea Agigea, pe strada Nicolae Titulescu nr.157, în curtea Spitalului de Ftiziologie Agigea.

Sursa de finanțare este bugetul local iar valoarea estimată totală este de 124.264,94 lei fără TVA, din care: Lot I - 9.601,44 lei fără TVA; Lot II - 42.963,50 lei fără TVA; Lot III - 42.960,00 lei fără TVA; Lot IV - 28.740,00 lei fără TVA.

Condiţii de participare

Pot participa toți operatorii economici, indiferent dacă dețin sau nu cont în SEAP (operatorii economici interesați pot posta prețul ofertat pentru lotul la care dorește să participe în catalogul electronic SEAP/SICAP). Ofertantului câștigător i se va solicita, până la încheierea contractului, certificatul constatator emis de ONRC (actualizat), din care să rezulte că are înscris obiectul de activitate corespunzător obiectului achiziției. Datele din certificat trebuie să fie reale și actuale la momentul prezentării acestuia. Operatorii economici pot depune oferte pentru unul sau mai multe loturi.

Fostul Spital de Oase de la Eforie, emblema stațiunii, este acum Secție de Balneologie

Cu o istorie de peste 100 de ani, Spitalul de Oase din Eforie Sud, denumire populară a unității spitalicești de la malul mării, a fost inaugurat în anul 1908 de Principesa Maria fiind un obiectiv ridicat la inițiativa el.

Inaugurat înaintea războaielor mondiale, spitalul a funcționat neîntrerupt în timpul celor două conflagrații. Mai mult, din anul 1925, aici au început să se efectueze și intervenții chirurgicale. Datorită personalităților medicale care au activat la Eforie Sud, spitalul a devenit unul foarte căutat în țară. Se știa că la malul mării se vindecă „oasele”, de aici și denumirea de „Spital de Oase”.

Prin Hotărârea de Guvern numărul 426 din 26 iunie 2013, publicată în Monitorul Oficial din 5 iulie 2013, Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud a fost desființat de Ministerul Sănătății, devenind o secție în cadrul Spitalului Județean Constanța.

Spitalul a fost readus la viață

În data de 20 iulie, anul 2018 se inaugura cu mare fast și invitați de seamă Secția de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie din cadrul Ambulatoriului Integrat din Eforie Sud. Fostul „Spital de Oase” a renăscut datorită Consiliului Judetean Constanța care a implementat proiectul “Reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Eforie Sud” , finanțat prin Programul Operațional Reginal 2007-2013. Obiectivul general al proiectului a vizat creșterea calității serviciilor medicale, modernizarea și eficientizarea serviciilor medicale în Ambulatoriul Eforie Sud. Prin proiect au fost executate și receptionate lucrări de reabilitare și modernizare a infrastructurii, însemnand reparații la clădiri și instalații fiind totodată reabilitate și cele două bazine existente. Proiectul de reabilitare a avut o valoare totală de aproape 8 milioane de lei.

Un alt simbol al medicinei, Spitalul de Ftiziologie Agigea

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța mai are o secție unică în țară și anume Secția Exterioară de Pneumologie de la Agigea, singura secție din țară unde este tratată tuberculoza localizată la alte organe decât la plămâni. Cândva secție a fostului Spital de Ftiziologie, secția exterioară din Agigea, unde își desfășoară activitatea trei medici ortopezi cu supraspecializare pe TBC osteoarticulară era renumită și peste hotare.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272