REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
17.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Bibliotecile din Ucraina elimină de pe rafturi literatura rusă

Bibliotecile din Ucraina elimină de pe rafturi literatura rusă

Replica API 9 mai 2022 | 22:06 1032

Ministerul Culturii și Politicii Informaționale al Ucrainei lucrează la retragerea literaturii de „propagandă rusă” din colecțiile bibliotecilor, după cum anunță site-ul instituției, relatează presa din Ucraina.

Se menționează că volumele vor fi confiscate în conformitate cu recomandările elaborate și aprobate de Consiliul pentru Dezvoltarea Bibliotecarului din subordinea ministerului.

„Propaganda este o armă periculoasă. Astăzi, minciunile rusești otrăvesc totul în jur. Trebuie să combatem acest fenomen prin toate mijloacele. Ministerul a definit criterii clare prin care literatura rusă va fi retrasă din colecțiile bibliotecilor ucrainene. Abordăm această problemă cu atenție. Sperăm că toate acestea vor afecta în mod pozitiv dezvoltarea publicării de carte ucrainene”, a declarat ministrul adjunct al culturii și politicii informaționale din Ucraina, Larisa Petasyuk, potrivit The Wall Street Journal.

Ce publicații vor fi confiscate

Vor fi confiscate următoarele publicații:al cărui conținut vizează eliminarea independenței Ucrainei, propaganda violenței, incitarea la ură interetnică, rasială și religioasă, comiterea de acte teroriste, încălcarea drepturilor și libertăților omului; propagarea războiului, discordie națională și religioasă, schimbarea prin violență a ordinii constituționale sau a integrității teritoriale a Ucrainei; să conțină justificarea, recunoașterea legalității, negarea agresiunii armate a Federației Ruse împotriva Ucrainei, inclusiv prin prezentarea agresiunii armate a Federației Ruse împotriva Ucrainei ca conflict intern, conflict civil, război civil, negarea ocupării temporare a unei părți a teritoriului Ucrainei; glorifică persoanele care au efectuat agresiuni armate ale Federației Ruse împotriva Ucrainei, reprezentanți ai formațiunilor armate ale Federației Ruse, formațiuni armate ilegale neregulamentare, bande armate și grupuri de mercenari create, subordonate, controlate și finanțate de Federația Rusă, precum și reprezentanți ai administrației de ocupație a Federației Ruse, care constă din organisme și alte structuri responsabile din punct de vedere funcțional pentru gestionarea teritoriilor ocupate temporar ale Ucrainei și reprezentanți ai organismelor autoproclamate controlate de Federația Rusă care au uzurpat îndeplinirea funcțiilor de putere în teritoriile ocupate temporar ale Ucrainei, inclusiv prin definirea lor ca rebeli, milițieni, militari; edituri, precum și autori cărora li s-au aplicat măsuri restrictive (sancțiuni) în conformitate cu Legea Ucrainei „Privind sancțiunile”; autorii cărora au susținut public agresiunea împotriva Ucrainei, informații despre care sunt conținute în domeniul public pe internet.

Literatura rusă va fi înlocuită cu literatură „de înaltă calitate” în limba ucraineană și cărți ale editurilor ucrainene, potrivit national.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272