REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Bijutier din Constanța și soția lui, terorizați de fiica cu probleme psihice: ”Fac prăpăd!”

Bijutier din Constanța și soția lui, terorizați de fiica cu probleme psihice: ”Fac prăpăd!”

Replica API 10 august 2019 | 00:00 356

În loc să-i ofere o bătrânețe liniștită și fără griji, o femeie din Constanța, cunoscută cu probleme psihice, îi face viața un calvar tatălui, dar și soției acestuia. Vârstnicii au ajuns la capătul puterilor și s-au văzut nevoiți să solicite, pentru a treia oară în acest an, ordin de protecție pe numele fiicei violente și agresive. Pe 1 august, femeia i-a făcut tatălui scandal la atelierul de lucru, bărbatul fiind bijutier, fapt pentru care a fost nevoie de intervenția polițiștilor Secției 3. Femeia s-a ales cu dosar penal, dar și cu ordin de protecție pe o perioadă de 6 luni.

Pe data de 1 august, bijutierul a sesizat la 112 faptul că fiica sa, V.M., s-a deplasat la sediul profesional de lucru al acestuia, unde a început să facă scandal și să îl hărțuiască. Echipajele de poliție au intervenit la solicitarea bărbatului, întrucât nu reușea să o liniștească pe fiica sa, în vârstă de 40 de ani, care îi aducea injurii atât lui, cât și mamei vitrege. De luni de zile, cei doi sunt hărțuiți de femeia de 40 de ani. Pe 6 august, pentru a treia oară, în decurs de nici un an, bijutierul a obținut ordin de protecție împotriva fiicei cunoscută cu probleme psihice.

Începând luna noiembrie a anului 2017, ulterior decesului bunicii paterne, femeia a început să-l viziteze deseori pe tatăl său, căsătorit cu altă femeie, atât la atelierul de reparații bijuterii, cât și la adresa de domiciliu al acestora, motivul vizitelor fiind de fiecare dată acela de a cere bani insistent, cu scopul de a acoperi chiria ori de a-i cumpăra o casă. Începând cu luna martie 2018, vizitele fiicei s-au întețit atât la atelier, cât și acasă, cu insistența de a pătrunde cu forța în aceste locații, de fiecare dată cu tulburarea liniștii publice, context în care tatăl și soția acestuia au apelat în mod repetat la ajutorul poliției. Atitudinea fetei oscilează de la agresivitate la cerșetorie, starea de tensiune creată, abuzul emoțional pe care aceasta i-l provoacă tatălui său, îl fac incapabil să-și mai exercite profesia de bijutier și îi creează o stare de tulburare psihică, mai ales că, la acțiunile fiicei, martori au fost și clineții bijutierului, dar și vecinii, a susținut bărbatul în fața judecătorilor. Potrivit datelor din dosar, fiica...”rătăcită” a reușit să-i inducă și mamei vitrege o stare de teamă permanentă, amenințând-o că va avea surpriza de a se trezi cu ea la ușă sau să asiste la scenele provocate care-i induc panică și apoi stări de anxietate pe fondul unui psihic afectat de boala autoimună de care suferă. În mai 2018, cei doi soți au reușit să obțină un ordin de protecție timp de 4 luni însă, se pare, problemele au reapărut. Fiica își terorizează, din nou, propriul tată, pe care-l amenință, inclusiv noaptea, că va face urgie dacă nu-i cumpără o casă. În februarie a fost obținut un nou ordin de protecție, fiica neavând voie să se apropie de rudele ei timp de șase luni. Numai că, recent, termenul a expirat, așa că femeia și-a reluat obiceiul, acela de a-și hărțui și amenința familia și de a le induce celordoi soți o stare continuă de temere. ”Taie legătura cu V. DIVORȚ; că vin eu și fac prăpăd, nu te juca, nu e de glumit. O să regreți că nu ți-ai dorit fată. D-na V., eu, în ce loc voi fi, voi avea sufletul împăcat și liniștit, dar și față de dumneavoastră, vă veți chinui mai mult că nu procedați corect, mai bine să nu vă fie frică și să procedăm corect și atunci sufletul va fi liniștit. Nu e de glumă cu fata dumneavoastră, totul depinde de dumneavoastră, ce decizie luați”, este unul dintre mesajele trimise celor doi soți de individă, potrivit rolii.ro.

Iată că, pe 6 august, un alt trei ordin de protecție a fost emis de Judecătoria Constanța, iar fiica nu are voie să se apropie de tatăl și soția lui, de locul de muncă ori să-i contacteze telefonic timp de 6 luni.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu ati inteles nimic, fata fumeaza, aviz celor pro Mariana, celor pro legalizare de copii dastia sa aveti parte, drogatilor nefericiti
0
0
Nu inteleg... fata cu probleme psihice si tasu cheama politia , in loc sa inchida atelierul, sa o linistesca, eventual sa o duca la doctor, internezeare la spital. In plus anunta ziarul sa scrie un articol.... Doamne fereste de un asa parinte...
1
0
Un asa bine merita si mata!
0
2
Bine le face!
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272