REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Blocul cu 7 etaje, din apropierea plajei 3 Papuci, A FOST MOMENTAN BLOCAT de consilieri! Terenul apare şi în dosarul 'Retrocedărilor'?!

Blocul cu 7 etaje, din apropierea plajei 3 Papuci, A FOST MOMENTAN BLOCAT de consilieri! Terenul apare şi în dosarul 'Retrocedărilor'?!

Replica API 1 noiembrie 2019 | 00:19 591

Proiectul privind ”aprobarea Planului Urbanistic zonal elaborat în temeiul sentinței civile 63/2016, rămasă definitivă” a picat cu 13 abțineri și 13 voturi pentru în ședința de Consiliu Local Municipal, grație consilierilor PNL, PMP și independenți.

Concret, este vorba despre PUZ-ul ce vizează cartierul Faleză Nord, zona Universității Spiru Haret.

Proprietarul Mihai Valentin Florin intenționează să elaboreze un PUZ în cartierul cartierul Faleză Nord, aproape de țărmul Mării Negre, în capătul străzii Ion Rațiu, pe Prelungirea Ion Rațiu, lângă Universitatea Spiru Haret, întrucât, în acest moment, terenul figurează în evidența PUG (plan urbanistic general) ca și spațiu verde. Trebuie precizat faptul că terenul în cauză, în suprafață de 500 mp, a făcut obiectul unui litigiu între proprietar, respectiv Mihai Valentin Florin, și Primăria Constanța care refuza să elaboreze PUZ-ul tocmai din motivul specificat mai sus: PUZ - urile trebuie să fie în concordanță cu PUG-ul unității administrative, iar aici terenul în litigiu este prevăzut ca spațiu verde-parc. Însă, judecătorii au fost de partea proprietarului, așa că terenul trebuie să-și schimbe destinația: din spațiu verde în teren liber pentru construcții.

În 2015, Mihai Valentin Florin, proprietarul terenului, a deschis o acțiune în instanță, prin intermediul căreia solicita ca Primăria Constanța să fie obligată la elaborarea și aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru terenul de 500 mp în vederea construirii unui imobil S+P+7E-apartamente de locuit, precum și eliberarea certificatului de urbanism ca act premergător autorizației de construire. În ianuarie 2016, Tribunalul Constanța a admis cererea formulată de proprietar și a obligat Primăria Constanța și Consiliul Local Constanța să întocmească și să adopte Planul Urbanistic Zonal prin care să se reglementeze regimul de construire al zonei în care se află terenul proprietatea acestuia, în termen de 3 luni de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Administrația locală a atacat hotărârea la Curtea de Apel, precizând că PUZ-urile trebuie să fie în concordanță cu PUG-ul unității administrative din care face parte terenul, iar în PUG-ul Municipiului Constanța, terenul în litigiu este prevăzut ca spațiu verde-parc. Curtea de Apel însă, a constatat, în baza documentelor depus ela dosar, că terenul este sub interdicție de construire până la aprobarea planului urbanistic zonal care va studia oportunitatea construirii elaborat Conform Legii nr. 350/06.07.2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismului. Fapt pentru care, Curtea de Apel a respins, în 2016, recursul și a menținut decizia primei instanțe.

De precizat că la şedinţa de joi, 31 octombrie, au fost prezenţi şi cetăţeni din zonă, care se împotrivesc acestui PUZ. Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, le-a explicat faptul că a făcut tot ce a putut pentru a le susţine cauza, fiind dat în judecată de cel care cere respectivul PUZ. Mai mult, primarul a fost amendat pentru întârzierea punerii în aplicare a hotărârii.

Un alt element interesant legat de terenul pe care ar urma să fie construit bloc cu 7 etaje, dacă proprietarul continuă războiul în instanţă - de data aceasta împotriva consilierilor care s-au abţinut de la vot - este că terenul ar figura în lista celor din dosarul "Retrocedărilor".

Mai multe detalii despre situaţia acestui PUZ, dar şi despre celelalte proiecte de pe ordinea de zi din şedinţa de joi, 31 octombrie, în următorul VIDEO:

Mirela PASCAL, Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
gogule esti pe langa subiect. nu blocul neterminat e problema...ci terenul care se vede in prim plan. ala e un spatiu verde, cumparat de la primarie de un smecher, ca sa traga si el un bloc pe langa altele, intr-o zona si-asa imbacsita de betoane.
0
0
Dar cum a primit respectivul autorizatie de constructie pentru asa monstruozitate? Cei care au dat avizul pentru constructie, au fost beti? Ce spagi au fost date? Acesta este un caz penal! Oare cine sunt in spatele acestei 'afaceri'? Cred ca cel mai bine ar fi demolarea acestei 'cladiri' care nu are nici un aspect!
0
0
Tzara de rahat, toti machedonii si toti tuciurii sau apucat de consturit blocuri, cui dreaq le vand eu chiar nu pricep, sunt mii de apartamente noi la vanzare si astia tot construiesc. Doamne in ce tzara traim, 340 euro salariul si noi contruim blocuri cu 1000 euro mp. Nu auzi pe unu sa-si deschida o fabricutza si sa munceasca cinstit ..
4
1
cum a fost obtinuta acea proprietate, unde se afla, si cum influenteaza traiul celor din vecinatatea lui. investitorul si-ar vinde-o si pe ma-sa ca sa faca bani si atat. ca statul oricum e condus de hoti si iau parte la talharia pe care o initiaza investitorul, care este tot un hot.
6
0
Da blocul tau in care stai mai ecologistule pa ce teren sa construit?nu pe terenuri libere? Deci un investitor nu are voie sa dispuna de proprietate lui ca e spati verde al NOSTRU ....asa ceva?????!!!!
2
8
Cadeti naibii in mare inconstientilor, vezi Gajaita ce a patit in Cumpana hoata.
8
0
Se va rezolva a doua oara! E o victorie de etapa!
7
2
Ajunge cu atatea blocuri. Vrem spatii verzi, pomi si iarba .
19
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272