REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.7° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
17.7° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

BNR îl dă de gol pe Eugen Teodorovici: A luat sute de milioane cu o dobândă GIGANTICĂ

BNR îl dă de gol pe Eugen Teodorovici: A luat sute de milioane cu o dobândă GIGANTICĂ

Replica API 3 iulie 2019 | 01:47 542

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, luni, 500 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark, cu o maturitate reziduală de 115 luni, la un randament mediu de 4,63% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR), scrie stiripesurse.ro

Valoarea nominală a emisiunii de luni a fost de 500 de milioane de lei, iar băncile au subscris 672,8 miliarde de lei.

Marţi este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 75 de milioane de lei la randamentul stabilit luni.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în iulie 2019, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,21 miliarde de lei, din care 300 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 3,4 miliarde de lei prin noi emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 510 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Faţă de luna iunie, împrumuturile programate de MFP în iulie sunt mai mici cu 215 milioane de lei, respectiv cu 4,86%. Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pt erol . Aveti perfecta dreptate
1
0
BNR-ul face politica in loc sa aduca beneficii economiei romanesti si se ploconeste dupa cum sunt interesele bancilor straine. Indivizii care azi isi zic lideri de tara sunt de fapt niste slugoi la porti straine iar romanii se injura intre ei ca dobitocii,ca niste ultrasi dilii in loc sa judece cu propriile lor capete seci. In afara de purtat lozinci si acuze de cacat,romanii nu stiu ca sunt demolati cu propriile atitudini si in loc sa fie un popor unit se autodistrug.
2
0
Nataraul asta de Dandy , habar n-are de economie , baga tara in datorii tot mai mari , isi face el plinul si dispare , iar altii vor plati .La puscarie cu fanfaronul asta.
4
1
Ii doare-n pu-la pe PSD de tara si de romani! Coalitia HOTILOR penali PSD si ALDE a dat OUG pentru a da PENSII SPECIALE si primarilor, viceprimarilor, presedinti de CJ..Pe 26 MAI la referendum TARA, POPORUL ROMAN a spus STOP FURTULUI DIN BANUL PUBLIC! Docila lui DRACnea, veorica a spus ca a inteles si respecta dorinta Romanilor! Bataie de joc!!! Nu a inteles nimic! Trebuie sa iesim masiv in strada sa dam cu ei de pamant! N-au in cap decat cum sa fure mai mult si sa lase tara vraiste! Greva, miscari sindicale, orice, dar nu mai trebuie lasati in fruntea bucatelor ca astia fura tot!!
5
2
Nu e nici o greseala e furt, acelas lucru se intampla la primarii sau tot ce este cu capital de stat unde primari sau directori spun nu fura ci au fost prosti si daca cineva nu ii crede chiar atat de prosti si ii verifica banditi spun ca este o razbunare cineva le vrea raul.
5
0
Se imprumuta sa plateasca datoriile lor si dobanda la imprumuturile facute cu mult timp voi nu vedeti ca astia nu reusesc sa plateasca dobanzile la imprumuturi dae au pensii speciale . Fratilor peste 1,5 ani ajungem mai rau can AFRICA
7
1
bine bine si o sa fie si mai bine daca a-ti votat PSD asta e jucati dupa ce pleaca de la guvernare
2
0
Foarte urat din partea lui. Este o totala lipsa de responsabilitate.
5
0
Maturatorii fac legea in tara asta, toata lumea da din matura pe turata lui ,sub pat la el, sub masinile altora, cu matura prin banci si conturi, cu matura peste pamanturile romanilor, peste viitorul nostru
1
1
Fmm de incompetent. Bancile comerciale nu mai imprumuta populatia ci statul ca e mai avantajos. Asa mediul privat nu se dezvolta, iar statul ia bani sa dea la asistati, pensii. Din saraci o sa fim si mai saraci handicapatilor de la guvernare. Masuri ceva sa facem productie v ati gandit? Sa va ia dracu!!
9
2
un gigolo,carmen dan o parasuta si sar putea sa vina moga-un curvar
6
1
Da tichete de vacanta la putorile de bugetari si bilete moca la studenti. Pe banii la friaeri care muncesc 60 de ore pe saptamana.
7
7
Bani pentru pensiile nesimtite ale pesedeilor.Ti-ai dracu !
9
0
Pai ce da el banii inapoi ?
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212