REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Bogdan Trif, despre lipsa forței de muncă pe litoral: „Dacă îi ții pe oameni pe salariul minim pe economie, se vor reorienta!”

Bogdan Trif, despre lipsa forței de muncă pe litoral: „Dacă îi ții pe oameni pe salariul minim pe economie, se vor reorienta!”

Replica API 29 martie 2019 | 00:54 441

În repetate rânduri, în ultimii ani, operatorii de turism de pe litoral au reclamat lipsa forței de muncă. Prezent la Constanța, la inaugurarea Târgului de Turism „Vacanța”, ministrul Bogdan Trif a dat de înțeles că problema forței de muncă este și rezultat al salarizării mici practicate de unii operatori de turism.

„Școala românească produce încă specialiști, avem anual undeva la 42.000 de tineri, studenți și liceeni care termină instituții de profil. Este important ca acești tineri să își găsească un loc de muncă în România, dar ține foarte mult și de ofertă. Să nu se supere hotelierii pe mine. Am discutat cu foarte mulți. Unii nu se plâng de forță de muncă, pentru că mi-au spus, îi plătesc corect. Dacă îi ții pe salariul minim pe economie, probabil acei tineri sau oameni din turism se vor reorienta, pentru a-și putea asigura traiul”, a afirmat ministrul Bogdan Trif.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dupa 8 ani de munca in turism, facultate, masterat, brevet de manager, cursuri, atestate de limbi straine... S.A.M.D Salariu 1300 Ron. Si s.asa se pare ca e mult ... Nu zic... program prelungit, munca de acasa, inclusiv in zilele de sarbatoare... etc etc etc Cum sa nu te reprofilezi ?
2
0
Radu Cristian, primarul Mangaliei, a invrajbit populatia. Doar prostii si-au demolat garajele, smecherii primarului Nu. Prostilor le-a trimis si noaptea politia locala sa le bata la usa, care nu erau acasa puneau vecinii martori de instiintare. Teroare! Smecherii iti rad in fata si te fac prost ca-i ascultat de primarie. De ce nu-i deranjeaza primarul si politia locala pe cei cu garaje la Lidl gara Bl A 5; Rozelor R14; N3 bis bl G CEC bank cinematograf pescarus; Callatis MG 29.etc, etc. De ce dom primar!? Ca-s smecheri si preteni cu tine? Pai, mai asculta cineva de-acum incolo la ce spui tu!?
3
0
Imi aduc aminte de un trecut nu prea indepartat, postdecembrist de altfel, in care vara mediile de informare in masa transmiteau stiri ca nu mai sunt locuri in hotelurile din Mamaia, gradul de ocupare fiind 100% ! Dupa terminarea sezonului, ieseau la interviu hotelierii, plangandu-se ca a fost un an prost, turistii nu au venit pe litoral si incasarile sunt reduse ! In consecinta solicitau ca impozitul pe cladiri sa le fie anulat cel putin in perioada de extrasezon ! Daca vreun cetatean cunoaste un hotelier sarac, sa ne spuna si noua !
2
1
dati-le o lectie hienelor care nu respecta programul de munca , cele doua zile libere consecutive .....dar vor sa muncesti pe nimic....ca sa castige ei 100 mii de euro pe vara , cel putin . Sa - si angajeze rudele , sa le futa pe ele ! nu sunt in stare sa plateasca salariatii , atunci sa inchida ! Cerem organelor competente sa verifice conditiile de incadrare si respectarea contractului de munca .
3
0
Si la patronii astia le aduci turisti cu vouchere. Ei stiu ca numai la ei in Romania le poti cheltui si n-au bun simt. Si nici macar sa dezvolte turismul sau creasca salariile cu banii din pomenile cu vouchere pesedite nu vor. Lipsa de viziune . Fara competitie ei vor supravietui tot cu sclavi si servicii mediocre.
4
1
Sa-si angajeze toate neamurile sa-i hamaleasca p'aia mocca!
8
0
Contractul de munca,salariul, timpul de lucru, conditiile acordate la locul de munca, respectarea incadrarii conform fisei postului, dreptul la repaosul saptamanal sunt des incalcate de catre angajatori si de aici si lipsa de personal .Angajare doar 2 luni , sa faci de toate si daca s-ar putea 24 din 24 si sambata si duminica fara oprire, cu salariul minim pe economie si cand vrea muschii lor, la care iti mai opreste din el sparturi sau alte imputatii.Iar cand e vorba de afacere familiala, toti sunt sefi, de muncit nici vorba, vor slugi.
13
0
Muncesti ca proasta o luna, patronul te scoate lipsa la inventar , bani canci si ti-o mai si trage la zuzuca, cica sa nu te dea pe mana politiei !
10
0
Pai cum sa coboare ei sau copii lor din ultimele modele de masini sa munceasca cum se face afara cand vezi ca lucreaza toata famila la o afacere si sunt afaceri mostenite din tata in fiu . La noi au luat hotlurile pe nimic nu au investit nimic in ele si vor slugi ca asa au ei educatia ,sa isi aduca filipinezi ca se lauda ca sunt asculatatori sa vezi cand isi cer aia derepturile ca nu sunt ca romanii delasatori . Nu va plangeti ca nu aveti angajati deoarece ani la randul v ati batut joc de ei . Asa ca stau la Londra la munca la hotel si iau 1800 lire si am garantia ca nu imi iau teapa la bani
12
0
Are dreptate ministru nu ca sunt mici dar nici pe alea nu le dau angajatorii dipa ce te muncesc ca pe sclavi pe vremea lui ceausescu erau salarii mici dar era spaga mare si luai salariu sigur
10
0
NATIONALIZAREA,,,CONFISCAT TOT SUNT BANI JEFUITI DE LA POPOR..
10
3
Munca cat cuprinde . Daca se poate sa muncesti 24 din 24 . O sa li se lungeasca gatu angajatorilor de pe litoral . Cine isi va respecta angajati si vor oferi angajatilor salariu decent si programul de lucru sa fie respectat . Nu se vor plange de forta de munca . A cam venit vremea sa nu isi mai bata joc si sa inteleaga ca forta de munca se plateste .
12
0
Pai unde ati vazut voi machidoni darnici?
15
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272