REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 17 Mai 2024
Anul XX Nr. 6732
14.4° Constanța Vineri, 17 Mai 2024 Anul XX Nr. 6732
 

Boloş: Mult criticata ordonanţă de urgenţă a austerităţii

Boloş: Mult criticata ordonanţă de urgenţă a austerităţii

Victor ROTARU 22 august 2023 | 00:00 506

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, spune că România se află la răscruce de drumuri, iar mult criticata ordonanţă de urgenţă pregătită de către Guvern, botezată în spațiul public „ordonanţa austerităţii”, aduce cu sine şi descentralizarea serviciilor publice, regionalizarea anumitor servicii publice. El a adăugat că această OUG este necesară pentru ca ţara noastră să nu ajungă în situaţia de a nu avea sustenabilitate în finanţele publice, potrivit News.ro.

Bolos: Mult criticata ordonanta de urgenta a austeritatii

„Sper ca mult criticata reformă ordonanţă de urgenţă a austerităţii, care este pentru România, un reper, o răscruce... România se află la o răscruce de drumuri, iar această ordonanţă de urgenţă aduce cu sine, de asemenea, descentralizare serviciilor publice, aduce cu sine regionalizarea anumitor servicii publice şi să nu fiu înţeles greşit din perspectiva regionalizării. Acolo o să vedeţi elemente de reformă profundă care trebuiesc luate acum, nu mai târziu, pentru a nu mai ajunge la situaţii delicate pentru România din perspectiva sustenabilităţii finanţelor publice”, a explicat Boloş, aflat la Beclean, judeţul Bistriţa-Năsăud. „Guvernul României, aşa cum domnul prim-ministru a spus de multe ori este angajat pe drumul acesta al reformelor profunde şi al apropierii serviciilor publice de oameni. Acesta este cu adevărat momentul de răscruce pentru România. Premierul a spus-o, o spun şi eu şi anume faptul că trebuie să avem mai puţini şefi la bani. Sunt peste 16.000 de şefi la bani publici, noi le spunem ordonatori de credite.

Nu prea înţelege lumea ce sunt ei, dar vă spun că da, sunt şefi pe banii publici care trebuie să fie mult mai puţini, să avem mult mai puţină birocraţie, să avem o mult mai bună chibzuinţă a utilizării banului public, pentru că nu poţi să ceri impozite şi taxe de la omul acela amărât care îşi plăteşte contribuţia la ceea ce înseamnă impozitul pe muncă, contribuţiile sociale şi după aceea în partea cealaltă, pe cheltuieli publice să ai o ţopăială şi un dezmăţ care nu poate să meargă la infinit”, a mai spus Boloş. Ministrul Finanţelor a mai precizat că Guvernul îşi asumă un mare risc, prin aceste măsuri care vizează chibzuinţa în cheltuiala banului public, în an preelectoral, în să România trebuie să fie pe un drum al dezvoltării. El a adăugat că este adeptul investiţiilor, atât publice, cât şi al celor făcute de mediul de afaceri. „Nici eu nu credeam că suntem cu o asemenea greutate care planează asupra României, dar sunt convins că prin înţelepciunea şi chibzuinţa cu care Guvernul României încearcă să facă lucrurile, asumându-şi un mare risc. În an prelectoral să faci reformă este un act de curaj şi de patriotism la nivel naţional care trebuie să aducă roadele cuvenite.

Eu cred că aceste decizii pe care le vom lua şi pe care nu le mai putem amâna prea mult timp vor pune România, în timp, pe un nou drum de dezvoltare şi dacă e să fie o măsură corectă acum este cea prin investiţii. Sunt adeptul investiţiilor şi programul de investiţii, fie că discutăm de investiţiile publice sau cele pe care le face mediul de afaceri, acestea sunt calea corectă de dezvoltare a României”, a completat Boloş. Ministrul PNL a adăugat că, „din păcate, trebuie în plus faţă de acestea să ne redresăm din punct de vedere economic şi financiar şi vedeţi că multe state membre ale UE deja şi-au anunţat recesiunea şi noi, Guvernul României trebuie să luăm toate măsurile necesare”, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Legalizarea și impozitarea prostituției ar aduce venituri importante la bugetul de stat, la fel ca în celelalte state occidentale dezvoltate ! Prostituția este un fenomen care nu poate fi eradicat dar poate fi controlat ! Anual, prostituția produce sume imense de bani nefiscalizați ! Banii proveniți din impozitarea prostituției ar putea fi folosiți pentru sistemul de pensii și cel sanitar ! În altă ordine de idei, ar fi necesară și intensificarea controalelor în piețele agroalimentare. Majoritatea comercianților nu folosesc case de marcat și declară, în fals, către stat, sume infinit mai mici decât cele declarate. Verificarea averilor acestor comercianți ar demonstra clar ca au obținut ilicit sume de bani foarte mari !
0
0
dle popescu Ion.... cerintele alea procedurale, tot tesa le a inventat, special pt a avea 5 oameni care fac acelaasi lucru si a explica romanilor, cat de greu este sa isi puna semnatura pe o cola A4 6 functionaricare au 90% aceeasi fisa a postului! Incompetentii, din finante , minim 50% trebuiesc concediati! consurs corect pe posturile reorganizate, sunt oameni muuult mai competenti in privatcare pot lucra f bine pe 5000 lei net, nu 7-8-10000 cat ridica acum o pila care habar nu are ce si cum trebuie sa faca!
1
0
Vai dar cata cultura economica aveti stimate domn ministru. Din pacate va lipseste o parte complementara, si anume cultura legislatiei si a procedurilor. Cand taiati dumneavoastra sefuleti si jucatori de soltaire, raman aceleasi cerinte procedurale si o sa va treziti ca nu mai are cine sa la faca. Birocratia nu e generata de numarul de angajati ci de proceduri si cerintele legislative, de nenumaratele documente, permise, avize cerute, conform legii, peste tot. Sa nu uitam rapoarte, cereri, programe si toate alea. E clar ca habar nu aveti cum functioneaza statul, vedeti doar cifre, iar asta nu e bine, dar ce conteaza, daca e ordin de partid, facem, ca suna bine sa polarizam clase ale populatiei una importiva alteia, ca daca se bat intre ei, nu ne bat pe noi, nu este asa domnule?
1
0
Taiati pensiile speciale la magistrati si judecatori, reduceti salariile de 20.000 lei si pensionati-i la 65 de ani. Sunt niste profitori ordinari care judeca stramb si iti trantesc o sentinta prin care maresc nedreptatea facuta de institutiile statului. De asa dreptate sa aveti si voi parte toata viata. Dupa ce ca muncim noi ca sa va imbuibati voi, mai va bateti joc cu sentintele pe care ni la dati. Sunteti inamovibili nu ?
2
0
daca le luati solitaire si sporurile cred ca veti ramane singur - singurel sa colectati taxele si impozitele . deja sefii de sindicat va pregatesc proteste si greve .
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468