REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.8° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Bombardament rusesc în Marea Neagră: Au deschis focul asupra unui avion venit să apere România

Bombardament rusesc în Marea Neagră: Au deschis focul asupra unui avion venit să apere România

A.F. 21 octombrie 2022 | 00:00 3093

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a dat detalii despre incidentul în care un avion rusesc a tras o rachetă lângă o aeronavă britanică de patrulare, deasupra Mării Negre.

Aeronava pe care aparatele ruse de vânătoare au hărțuit-o o oră și jumătate venea dinspre România, relatează Antena 3 CNN. Ben Wallace a făcut precizările în Parlamentul de la Londra.

"Pe 29 septembrie, o aeronavă neînarmată RC-135 Rivet Joint a Royal Air Force, aflată într-o misiune de patrulare de rutină deasupra Mării Negre, a fost interceptată de două aeronave rusești de luptă Suhoi-27, înarmate.

Una dintre aeronavele Su-27 a lansat o rachetă în apropierea avionului Rivet Joint, dincolo de raza vizuală. Durata totală a interacțiunii dintre aeronava rusească şi Rivet Joint a fost de aproximativ 90 de minute", a spus ministrul.

El a arătat că a aeronava britanică de patrulare se afla în spațiul aerian internațional în momentul incidentului. Marea Britanie a suspendat temporar patrulele în zonă, în urma acestei situații.

Rușii spun că au lansat racheta în urma unei defecțiuni

Ben Wallace a menționat că a discutat direct cu Ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, despre cele întâmplate. În răspunsul oficial, rușii spun că racheta de pe aparatul Suhoi-27 a fost lansată dintr-o defecțiune tehnică. Urmare a incidentului, patrulele aeriene ale britanicilor sunt în prezent escortate de avioane de vânătoare.

Relatarea ministrului britanic al Apărării apare în contextul vizitei-fulger pe care Wallace a făcut-o la Washington, pentru a discuta cu omologul său american.

Pentru a efectua vizita, Wallace și-a anulat în ultimul moment prezența la audierile unei comisii a Parlamentului de la Londra, la care trebuia să participe marți.

Presa din Regat a speculat că vizita a fost determinată de temerile că Vladimir Putin va lansa o armă nucleară, însă autoritățile de la Londra nu au confirmat informația.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nrabo nea GyGy gYgY GyGy!! Iar ai lovit nea GYGY!! LOVESTI FARA MILA nea GYGY!! Dar cu MULTA SILA!! SA TRAIESTI! SA FII SANATOS!!
0
0
Replica de KKT, titlu de rahat! Mancati kkt non-stop, rahatilor!
2
0
ce titlu de cacat!voi stiti ce-i ala bombardament?!va cacati pe voi ,da' sinteti varza!va dati lebede'n cacat....daca va cheama la razbel,o dati cotita....da' comentarii..full....hai sictir!
7
0
Alta manipulare ordinara, marca anglo-saxona!
6
8
SLAVA HITLER
3
8
sa mancati kakat
11
10

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212