REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
16.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Boris Johnson: Brexitul va face din Regatul Unit cel mai minunat loc de pe Pământ

Boris Johnson: Brexitul va face din Regatul Unit cel mai minunat loc de pe Pământ

Replica API 26 iulie 2019 | 00:00 547

Boris Johnson

Brexitul va face din Regatul Unit cel mai minunat loc de pe Pământ, a declarat joi, la Londra, noul premier britanic Boris Johnson, potrivit Reuters.

''Misiunea noastră este livrarea Brexitului la 31 octombrie, cu scopul de a uni şi de a reenergiza marele nostru Regat Unit şi de a face din această ţară cel mai minunat loc de pe Pământ'', a spus Johnson în primul său discurs în parlament în calitate de prim-ministru.

El a adăugat că trebuie abolită aşa-numita 'plasă de siguranţă' irlandeză, clauza menită să prevină revenirea la o frontieră fizică între Republica Irlanda - membră a Uniunii Europene - şi provincia britanică Irlanda de Nord după Brexit.

''Trebuie să se înţeleagă clar că drumul către acord presupune abolirea plasei de siguranţă'', a afirmat Boris Johnson în faţa parlamentarilor britanici.

Prim-ministrul britanic a ţinut să precizeze că noul executiv britanic va avea o nouă abordare pentru elaborarea unei politici comerciale independente a Regatului Unit şi de aceea Londra nu va desemna un comisar în noua Comisie Europeană. ''Astăzi este prima zi a unei noi abordări care se va încheia cu ieşirea noastră din Uniunea Europeană pe 31 octombrie'', a explicat Johnson.

Reacţia Dublinului a fost rapidă, premierul irlandez Leo Varadkar afirmând că aşteaptă cu nerăbdare să discute cu omologul său britanic despre propunerea de renunţare la 'plasa de siguranţă'. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai dementule, credeam ca esti mai cu capul pe umeri decat T. May. Meritati o blocada economica totala din parte U.E.
2
0
Deja a inceput. Circul.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212