REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Boris Johnson: 'Trebuie să suportăm facturi mari la energie pentru învingerea lui Putin'

Boris Johnson: 'Trebuie să suportăm facturi mari la energie pentru învingerea lui Putin'

Replica API 28 august 2022 | 00:00 1001

Boris Johnson i-a îndemnat pe britanici să reziste la creșterea facturilor la energie, deoarece acestea reprezintă „prețul" plătit pentru invazia rusă, iar ucrainenii „plătesc cu sângele lor" în acest conflict.

Boris Johnson

Boris Johnson a călătorit miercuri la Kiev, într-o demonstrație de forță și solidaritate cu Ucraina, pentru a marca aniversarea a șase luni de la război și pentru a se alătura sărbătorilor de independență a națiunii.

În timp ce se afla acolo, el a declarat că Marea Britanie trebuie să "păstreze cursul" facturilor în creștere și "să continue", deoarece acesta este prețul pentru "relele lui Vladimir Putin", relatează publicația britanică LBC, citează stiripesurse.ro.

„Știm că, dacă noi plătim în facturile noastre de energie pentru relele lui Vladimir Putin, oamenii din Ucraina plătesc cu sângele lor. De aceea știm că trebuie să menținem cursul. Pentru că dacă Putin ar reuși, atunci nicio țară din perimetrul Rusiei nu ar fi în siguranță și ... [asta] ar fi o lumină verde pentru fiecare autocrat din lume că granițele pot fi schimbate prin forță. Tuturor prietenilor noștri, le spun doar atât - trebuie să continuăm să mergem înainte. Trebuie să arătăm, ca prieteni ai Ucrainei, că avem aceeași rezistență strategică ca și poporul ucrainean”, a spus Johnson.

Boris Johnson a postat o fotografie pe rețelele de socializare în care apare alături de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, după călătoria surpriză la Kiev. „Ceea ce se întâmplă în Ucraina contează pentru noi toți. Acesta este motivul pentru care mă aflu astăzi la Kiev. Acesta este motivul pentru care Marea Britanie va continua să fie alături de prietenii noștri ucraineni. Cred că Ucraina poate și va câștiga acest război".

Facturile la energie ale britanicilor vor crește cu 80%, ajungând la o medie de peste 3.500 de lire (4.200 de euro) pe an începând din octombrie, a anunțat vineri autoritatea de reglementare, ceea ce va arunca milioane de gospodării în sărăcie energetică și va pune în pericol afacerile dacă guvernul nu intervine, transmite Reuters.

Directorul general al Ofgem, Jonathan Brearley, a declarat că această creștere va avea un impact masiv asupra gospodăriilor din Marea Britanie și că este probabilă o altă creștere în ianuarie, deoarece decizia Rusiei de a limita aprovizionarea Europei duce prețurile en-gros la gaze la niveluri record. „Aceasta este o catastrofă", a declarat Martin Lewis, principalul campion al drepturilor consumatorilor din Marea Britanie, avertizând că oamenii vor muri în această iarnă dacă vor înceta să gătească mâncare sau să își încălzească locuințele. Brearley a declarat că răspunsul guvernului trebuie să fie pe măsura dimensiunii crizei.

O propunere a Partidului Laburist, aflat în opoziție, de înghețare a prețurilor la energie ar putea costa aproximativ 60 de miliarde de lire sterline pe an.

Presiunile sunt resimțite în toată Europa, dar în Marea Britanie, care depinde în special de gaz, creșterile de prețuri sunt amețitoare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si foot rusofoni cu mare placere. Cu kk.
0
0
de ce trebuie sa suportam noi toata lumea circul din ukraina cand e clar ca acolo se bate SUA ca au interese au pompat bani vanzand armament si acum le e frica ca nu asi recupereaza bani, ma doare undeva pe mine ce face Putin cu bani atita timp cand noi ar trebui sa o ducem bine, cacati de americani ei au voie sa puna restricti la toti, sa zboare cu avionele unde vor si vezi doamne ca rusi sunt devina,sa se duca unde sa dus bunicu cu Biden cu tot
0
0
Sa vedem daca poporul britanic are aceiasi parere ca tine , ciufulitule o**z !?! Cand mai dai o petrecere la Guvernul U.K. , in timp ce englezii strangeau cureaua ?
1
0
La iarna, cand veti sta in frig si pe intuneric, o sa vedeti altfel lucrurile...
1
0
ce pr osti sunt suntem sunteti
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272