REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
16.3° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Brăiloiu dă în judecată Apele Române pentru prăbuşirea falezelor!

Brăiloiu dă în judecată Apele Române pentru prăbuşirea falezelor!

Replica API 23 aprilie 2016 | 01:24 157

În cadrul unei conferinţe de presă, susţinută vineri, 22 aprilie, primarul din Eforie, Ovidiu Brăiloiu, a anunţat că Primăria dă în judecată Apele Române pentru prăbuşirea falezei din Eforie Sud şi cere organizarea unui referendum local pentru a vedea dacă oamenii sunt mulţumiţi de modul în care ABADL a administrat plajele şi falezele şi dacă sunt de acord ca acestea să treacă în administrarea primăriei, pentru ca lucrările să fie finalizate, iar siguranţa cetăţenilor şi sectorul de turism să nu mai fie puse în pericol. După numeroase discuţii cu reprezentanţii Apelor Române, administraţia locală din Eforie a ajuns la capătul răbdărilor! În urma construcţiilor efectuate de ABADL la faleza din Eforie Sud, aceasta s-a prăbuşit la scurt timp după ce s-a făcut recepţia. De asemenea, faleza de la Eforie Nord s-a surpat din cauză că lucrările au fost abandonate. Problemele au persistat, iar cetăţenii din localitate au sesizat indignaţi aceste aspecte la primărie, însă reprezentanţii administraţiei locale nu au putut lua măsuri, deoarece plajele şi falezele se află în administrarea Apelor Române.

”Faleza din Eforie Sud s-a prăbușit anul trecut, în zona Cazino, unde Apele Române au executat o lucrare, la foarte puțin timp după ce s-a făcut recepția. De asemenea, la Eforie Sud, după Capul Turcului, faleza este surpată și nu s-au executat lucrări de peste 5 ani. (...) Primarul Ovidiu Brăiloiu a arătat că, de 7 ani de zile, falezele inferioare din Eforie Nord și Eforie Sud sunt în șantier, iar de 5 ani de zile lucrările au fost abandonate. ”, se arată în documentul prin care s-a făcut public faptul că Brăiloiu a dat în judecată Apele Române. ”E o problemă cu care ne confruntăm de ani de zile. Primăria este exasperată de starea falezelor și a plajelor. Și cetățenii sunt exasperați de lipsa de acțiune a celor ce ar trebui să facă ceva pe plajă. Toată lumea vine la noi, dar nu avem ce face, pentru că nu sunt în administrarea noastră. Noi dorim doar administrarea lor, dar să rămână în proprietatea statului”, a declarat primarul Ovidiu Brăiloiu. Acesta a precizat că principalele nemulțumiri față de activitatea celor de la Apele Române sunt legate de faptul că lucrările începute încă din anul 2007 au rămas în aer, sau s-au efectuat porțiuni de numai 100-200 m. Potrivit informațiilor noastre, problemele vizavi de lucrărille de la faleze ar porni de la anumite divergențe create de angajații ABADL care, își scuză ineficiența prin faptul că predecesorii lor se ocupau de problemele curente, iar ei se află în funcție de puțin timp. De asemenea, se pare că ar fi neînțelegeri între cei care au plătit și cei care efectuează lucrarea în sine, adică o firmă din Baia Mare. Primarul a precizat că administrația locală a fost nevoită să intervină pe aleea de promenadă din apropiere de zona Acapulco, care trebuia consolidată cu câțiva stâlpi pentru a nu se dărâma. Ulterior, se pare că Apele Române au dat în judecată Primăria din Eforie pentru acest lucru, spunând că revendică promenada. ”Să intervină de urgență, pentru că întârzie lucrările de pe strada Dezrobirii și altele. Noi de 3 ani facem cadastrul și intabularea străzilor. Până acum am realizat acest lucru pe o porțiune de 40-60 de km și avem bani cam pentru 22 km de străzi pe care vrem să lucrăm. O altă problemă pe care am sesizat-o la Apele Române anul trecut a fost aceea a Portului Belona în care continuă să intre nisip”, a spus Brăiloiu. Primarul este de părere că dacă s-ar fi ocupat administrația locală de lucrările la faleze, lucrurile ar fi stat cu totul altfel: ”Nu mi se par lucrări așa complicate. Înainte de ’89, se făceau peste tot. Administrația locală ar fi fost mult mai incisivă și implicată pentru a rezolva problemele”, a adăugat Brăiloiu.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272