REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
16.3° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Budăi: România e pe un loc fruntaş în UE la egalitatea remunerării între bărbaţi şi femei

Budăi: România e pe un loc fruntaş în UE la egalitatea remunerării între bărbaţi şi femei

Replica API 11 aprilie 2019 | 00:00 298

Marius Budăi

România este pe un loc fruntaş în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, cu o diferenţă de remunerare de 3,5%, în timp ce media UE este de 15,2%, a declarat miercuri ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, înainte de debutul reuniunii informale a miniştrilor Muncii şi Politicii Sociale din statele UE.

"Le mulţumesc statelor membre că au răspuns prezent la această organizare a reuniunii informale a miniştrilor Muncii şi mai ales de a participa şi de a dezbate asupra unei teme atât de importante pentru noi, pentru România, egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, unde cu mândrie putem spune că România este pe un loc fruntaş, diferenţa de remunerare între bărbaţi şi femei în România este de 3,5%, iar media UE este de 15,2%", a afirmat Marius Budăi.

Acesta a amintit că tema principală a reuniunii este egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi.

"România, în calitate de preşedinte al Consiliului Uniunii Europene, organizează pe parcursul a două zile reuniunea informală a Consiliului de Miniştri ai Muncii şi Politicii Sociale din toate statele UE. Tema principală pentru astăzi este egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, este o temă şi o prioritate a României în calitate de preşedinte al Consiliului Uniunii Europene", a adăugat ministrul român al Muncii.

Marius Budăi a menţionat, în context, că în trei luni, Ministerul Muncii şi-a atins toate cele 4 direcţii vitale pentru cetăţenii Uniunii Europene,respectiv asigurarea unor condiţii de muncă mai bune şi mai sigure pentru toţi cetăţenii Uniunii Europene, asigurarea şi facilitarea mobilităţii forţei de muncă pe tot teritoriul Uniunii Europene, egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi şi echilibrul între viaţa profesională şi viaţa privată a cetăţenilor UE.

"Sunt deosebit de mândru să vă anunţ că pe parcursul a trei luni de zile România, în speţă Ministerul Muncii, şi-a atins toate cele 4 direcţii importante, vitale pentru cetăţenii Uniunii Europene, şi anume asigurarea unor condiţii de muncă mai bune şi mai sigure pentru toţi cetăţenii Uniunii Europene, asigurarea şi facilitarea mobilităţii forţei de muncă pe tot teritoriul Uniunii Europene, egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi şi bineînţeles echilibrul între viaţa profesională şi viaţa privată a cetăţenilor UE. România, prin tot ceea ce a făcut în această perioadă, a demonstrat şi a avut oportunitatea pe care a folosit-o 100% şi am demonstrat aderarea la valorile europene, aderarea la proiectul european, dar şi consolidarea acestuia prin ceea ce am promovat şi am realizat în această perioadă şi cu siguranţă vom realiza până la sfârşitul mandatului nostru", a adăugat Marius Budăi.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bine ca nu spune ce este egalitate intre pensionari si oamenii politici---un mincinos care ne duce cu vorba si promisiuni desarte
0
0
acesti ministri- nulitati absolute- vorbesc prostii, visuri de noapte sau citesc biletelele puscariasului dracnea sau ale pitipoancei amante care da si ea o mana de ajutor-0 are, mititica, nevoie de multi bani, doar a iesit din anonimat
0
0
Dupa egalizarea varstei de pensionare se va calcula pensia la fel, la barbati se iese mai tarziu deocamdata la pensie. Se mai remarca ca in Romania femeile gasesc mai usor un loc de munca decat barbatii in multe meserii inclusiv cu studii superioare, asta in ultimii ani.
1
0
D-lei ministru BUDAI!- NU ESTE ADEVARATA AFIRMATIA :-EGALITATEA INTRE FEMEI SI BARBATI IN ROMANIA.la barbati ,la pensie punctajul se imparte la 35 iar la femei la30. SUNTEM DISCRIMINATI.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272