REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Bunurile firmei fostului colonel de securitate Dărămuș, scoase la licitație!

Bunurile firmei fostului colonel de securitate Dărămuș, scoase la licitație!

Andreea VREJOIU 11 ianuarie 2023 | 00:00 3392

Societatea Davi Comfire, condusă de fiicele unuia dintre cei mai avuți afaceriști din Tortomanu, fiind vorba despre Emilia Bora și Alexandra Dărămuș, se confruntă cu probleme. Aflată în insolvență, bunurile societății au fost scoase la licitație de lichidatorii judiciari. Vă reamintim că, în trecut, societatea a fost administrată de Victor Dărămuș, același care a fost trimis în judecată, alături de fostul șef al CNE Cernavodă, Ionel Bucur, pentru abuz în serviciu.

Emilia Bora, fiica lui Victor Dărămuș, una dintre asociatele societății Davi Comfire

Lichidatorii judiciari ai societății Davi Comfire SRL organizează în cursul zilei de luni, 16 ianuarie a.c., ora 14:00, licitație publică cu strigare pentru vânzarea mai multor echipamente tehnologice, aparate și instalații de măsură, control și reglare, mobilier și echipamente IT. Societatea este controlată de familia fostului colonel de Securitate, Victor Dărămuș, anchetat în dosarul fostului șef de la CNE Cernavodă, Ionel Bucur, de abuz în serviciu.

Victor Dărămuș se numără printre cei mai avuți afaceriști din Dropia, satul Tortomanu, acolo unde deține un conac, după ce a cumpărat 70 de hectare de pământ, în anul 2007. De asemenea, în același an, afaceristul a achiziționat mai multe case, dar și o baltă.

Contracte pe ochi frumoși de la CNE Cernavodă pentru Dărămuș

Anchetatorii au acuzați inculpații, fiind vorba despre afaceristul Dărămuș, dar și Ionel Bucur, director general pe atunci al CNE Cernavodă, că ar fi produs un prejudiciu de 3,5 milioane de euro.

Acțiunile sau inacțiunile acestora au fost coordonate în vederea acordării, în mod preferențial, a serviciilor menționate către societatea controlată de inculpatul Victor Dărămuș, Davi Comfire, prin eludarea legislației în domeniul atribuirii contractelor de achiziție publică și a legislației speciale în domeniul încheierii și derulării contractelor ce necesită autorizații speciale din partea Oficiului Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS), având în vedere că prin respectivul contract se gestionau informații clasificate. Dărămuș nu avea voie să primească acele contracte de pază în lipsa autorizației de securitate industrială și a certificatului de securitate industrială emis ORNISS.

Firma fostului colonel se află în insolvență din 2011

Firma care a primit în perioada 2008- 2012 contracte pentru servicii de pază a CNE Cernavodă, fără autorizaţii ORNISS, deşi era vorba despre un obiectiv nuclear, care ţine de securitatea naţională, este în insolvenţă din 2011. Davi Security SRL a fost înfiinţată în 2003, are sediul în Constanţa şi este deţinută de Victor Dărămuş, de 58 de ani, alături de fiicele sale gemene Emilia Bora şi Alexandra Dărămuş (căsătorită, o perioadă, cu numele Andrei), de 34 de ani.

Revenind la Davi Comfire SRL, aceasta primea în 2012, într-un interval de doar 3 luni de zile, două contracte pentru servicii de pompieri, în valoare de peste 4,7 milioane lei, fără TVA. În prezent, acționarii societății sunt fiicele lui Dărămuș. Fostul colonel de Securitate mai are sau a avut firme precum Agenţia de Investigaţii Davi SRL, Midali Invest Electric SRL, Rom Security Trading SRL, Prospero Trust SRL şi Prospero Trust Dropia SRL dar şi falimentarele Alexem Consulting SRL, D&d Shipping International SRL, Davi Advertising SRL, Davi Protect & Security SRL, Davi Cor SRL, Euro Benefit SRL, GDF Investment SRL, Helvetia Casino SA şi Piscicola Amaru SA. Victor Dărămuş a mai primit contracte de milioane de lei şi de la alte instituţii sau companii de stat: Ministerul Culturii şi Cultelor, Administraţia Canalelor Navigabile etc.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Articolul este slab pentru ca nu a aratat toate escrocheriile lui Daramus, fost ofiter de securitate. Haaaaa....ce securitate visati mai ? A fost la Trupele de Securitate- Jandarmerie, nu la Securitatea Statului S.R.I. Daca are atatea bube in cap ar trebui luati la intrebari si cei din institutiile cu care a furat, nu ? Adica Ministerul Culturii si Cultelor, Adm.Can.Nav., etc. Cu certificatul ORNISS, a avut candva acces la informatiile clasificate cat a fost ofiter.
3
0
Slab articol parca făcut la o anumita comanda. Realitatea este alta dar dacă asa este comanda, asa se face. Sa nu uitam ca DIICOT a întocmit un dosar care nu prea a avut succes în instanta.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272