REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.5° Constanța Vin., 19 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6795
31.5° Constanța Vineri, 19 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6795
 

Callatis Therm SA, băgată în faliment, la cererea fostului său avocat

Callatis Therm SA, băgată în faliment, la cererea fostului său avocat

Andreea POPA 6 iunie 2023 | 00:00 3277

Callatis Therm SA, firma de termoficare a Mangaliei, a fost declarată oficial ca fiind în insolvență după ce a fost dată în judecată chiar de către fostul ei apărător, cunoscutul avocat liberal Ionel Spătaru. Callatis Therm s-a evidențiat de-a lungul timpului prin problemele interminabile create locuitorilor din Mangalia din cauza lipsei de apă caldă și căldură în plină iarnă, dar și a afacerilor necurate cu primăria, care se numără printre acționarii societății.

Callatis Therm SA, bagata in faliment, la cererea fostului sau avocatIonel Spătaru

Miercuri, 7 iunie 2023, este programată prima înfățișare în dosarul de faliment al Callatis Therm SA, după ce, pe 3 mai, Tribunalul Constanța a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei împotriva acesteia, la cererea creditorului Ionel Spătaru. 

Fostul director al Oficiului pentru Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Constanța nu a vrut să ofere vreun detaliu cu privire la litigiul său cu cei de la Callatis Therm, dar se știe că liberalul Ionel Spătaru a fost anterior chiar avocatul societății din Mangalia. 

Callatis Therm se judecă în mai multe procese, inclusiv cu Primăria Mangalia

În paralel, Callatis Therm se judecă în mai multe instanțe constănțene, fie că vorbim de Judecătoria Mangalia, Tribunal sau Curtea de Apel Constanța. La curte, societatea din Mangalia a depus pe 30 mai apel la decizia tribunalului privind insolvența, dar și o acțiune împotriva pârâților Primăria Mangalia și Consiliul Local al municipiului Mangalia, într-o speță având ca obiect ”pretenții”.

Anterior, Callatis Therm a contestat de mai multe ori la Judecătoria Mangalia executarea silită formulată de creditorul Cabinet Avocat Ionel Spătaru, acțiune respinsă însă de fiecare dată de către instanță. Tot la Judecătoria Mangalia, societatea se judeca pentru datoriile pe care le are de recuperat de la Primăria Mangalia, pe care instanța le-a redus în decembrie 2022 de la 414.033,25 lei la 324.939,25 lei.

Callatis Therm SA, bagata in faliment, la cererea fostului sau avocat

Callatis Therm SA are o istorie presărată exclusiv de scandaluri, pornind de la înființarea sa de către Cătălin Ciupercă, finul primarului PSD de atunci, Mihai Claudiu Tusac, până la zecile de milioane primite de la municipalitate în timp ce ținea tot orașul în ger, fără apă caldă și căldură pe timp de iarnă. În cea mai mare a perioadei scurse de atunci, avocatul societății a fost Ionel Spătaru, cel care a dat acum în judecată și a obținut falimentul Callatis Therm. 

În prezent, SC Callatis Therm SA este controlată de C&C Wealth Management SRL, 66,66 %, Intertherm SRL, cu 21,11 %, și Consiliul Local al Municipiului Mangalia, cu 12,22 %. Societatea a raportat pentru 2021 afaceri 0 și pierderi de 564.001 lei, cu doi angajați, precum și datorii de 1.429.525 lei. 
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Consiliul Local nu a promit vreo corespondenta ca ar fi fost dat in judecata. Ori poate cineva intercepteaza si retine corespondenta, savarsind fapta penala "furt de corespondenta"? Cine sa oare sa faca asa ceva?
0
0
O golanie. Apare sub alta denumire. Aceeași Marie cu alta pălărie
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712