REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
17.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Camera Deputaţilor a înlocuit formularea "educaţie sexuală" din Legea pentru protecţia copilului cu "educaţie sanitară"

Camera Deputaţilor a înlocuit formularea "educaţie sexuală" din Legea pentru protecţia copilului cu "educaţie sanitară"

Replica API 3 iunie 2020 | 00:00 905

Camera Deputaţilor a înlocuit formularea "educaţie sexuală" din Legea privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului cu "educaţie sanitară", fiind forul decizional., scrie news.ro.

Reprezentanţii USR spun că deputaţii prezenţi au votat pentru amendamentul "educaţie sexuală", care nu a trecut însă. Nicuşor Dan, care spunea că va vota această lege, nu a fost prezent, potrivit unui membru al USR.

Camera Deputaţilor a dezbătut, miercuri, proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului (PL-x 457/2019), adoptat de Senat. Acesta a fost adoptat, însă formularea "educaţie sexuală" a fost înlocuită cu "educaţie sanitară".

Camera Deputaţilor este camera decizională în acest caz.

Potrivit lui Alin Apostol, reprezentant al USR, deputaţii formaţiunii au votat pentru amendamentul care includea formularea "educaţie sexuală".

"Astăzi toţi deputaţii USR prezenţi au votat pentru amendamentul: «educaţie sexuală» în şcoli care din păcate nu a trecut şi a rămas în lege doar «educaţie sanitară»", a scris el pe Facebook.

Apostol a spus, răspunzând unei întrebări, că Nicuşor Dan nu a fost prezent la vot, fiind singurul care a lipsit din grupul parlamentar al USR.

Nicuşor Dan spunea, marţi seară, la Digi 24, că va vota această lege.

"Legea asta are multe nuanţe. Eu voi vota pentru această lege. Noi, ca societate avem o problemă mare a tinerelor rămase însărcinate, iar asta este un răspuns la această problemă. Bineînţeles că există foarte multe discuţii de nuanţe, despre vârstă, despre când să se facă asta, dar, în esenţă, da. Este o chestiune care ţine de educaţia unei societăţi”, afirma el.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se va face si pracrica? Mi ar placea sa fut in cur o fetita de 12 ani.
1
2
Chiar nu inteleg de ce tot o tin otova cu educatia sexuala in scoli? Au cumva o situatie clara cu nr de eleve minore care au ramas insarcinate? Pentru ca, daca nu exista cifre care sa indice ca e un fenomen, atunci e o abureala. De ce nu fac educatie sexuala in comunitatile de romi sau acolo unde exista abandon scolar masiv?
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272