REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
15.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Când am șapcă și pulan, nu se vede că-s cioban... Acum sunt polițist local!

Când am șapcă și pulan, nu se vede că-s cioban... Acum sunt polițist local!

Ana Maria Lipan 7 ianuarie 2023 | 00:00 7927

De când au atribuții de... Rutieră, polițiștii locali s-au pus rău pe treabă, la început de an. După ce zilele trecute au ridicat un autoturism al unei persoane cu dizabilități, parcată pe un loc rezervat persoanelor cu handicap, în ziua de miercuri, 4 ianuarie a.c., excesul de zel a determinat alte 3 echipaje de la Poliția locală să se deplaseze pentru o singură mașină ce aparținea unei firme de securitate, staționată lângă intrarea în parcarea de la magazinul LIDL, din Tomis III. Șoferul autovehiculului vizat, un agent de pază chemat să intervină la unul din magazinele din zonă, nu a încălcat normele de parcare, drept urmare a rămas ferm în fața polițistei ce l-a abordat inițial, care la rândul ei, „dedicată” misiunii sale, și-a chemat ajutoare.

Pe 11 decembrie, a intrat în vigoare Legea 335/2022, care vizează, de fapt, modificarea Codului rutier (OUG 195/2002), și care prevede că, la solicitarea Poliţiei Rutiere sau a Poliţiei Locale, proprietarul sau deţinătorul mandatat al unui vehicul este obligat să comunice acesteia, în termenul indicat în cuprinsul solicitării, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice, iar în cazul nerespectării transmiterii informaţiilor solicitate, polițiștii locali să poată constata contravenţiile şi să aplice sancţiunile corespunzătoare.

Văzându-se cu noua lege pe ”mână”, foștii gardieni publici cu școală puțină, unii dintre ei, și cu atribuții de Rutieră, se cred zmei în trafic. La doar câteva zile după ce au gafat și au ridicat autoturismul unei persoane cu dizabilități, parcat pe un loc rezervat persoanelor cu handicap, polițiștii locali lovesc din nou. Preocuparea lor față de parcări poate face obiectul unui studiu de caz, excesul de zel al acestora creând situații demne de clasicele bancuri cu polițiști. Miercuri, 4 ianuarie a.c., un agent de la Poliția Locală Constanța, femeie, a intervenit în zona magazinului LIDL din zona Tomis III, unde staționase un autoturism ce aparține unei firme de pază și protecție, Save&Self, controlată de afaceristul Viorel Oiță

Între șoferul mașinii vizate, un angajat al acestei firmei ce fusese chemat să intervină la unul din magazinele din zonă, și polițistă s-a iscat o dispută. Văzând că agentul de pază rămâne ferm pe poziții, polițista și-a chemat întăriri, la fața locului apărând apoi alte două mașini de la Poliția locală.

Zona respectivă nu era marcată cu un semn ce interzice parcarea, în același loc staționând zilnic numeroase mașini.

După ce în anul anterior, Poliția Locală a fost aspru criticată pentru lipsa de implicare în trafic, devenind virale pe platformele de socializare sute de clipuri video cu numeroase mașini ce parchează sau circulă neregulamentar, agenții și-au redescoperit determinarea.

Se pare însă că excesul lor de zel creează situații ce le pun sub semnul întrebării pregătirea și vigilența.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cât timp Replica primește bani de la o firma de paza, tot o să apară articole scrise de același ciooban șef, al redacției. Anișoara, de unde știi, matale, că paznicii au venit la intervenție? Ai verificat, matale? Acolo parchează toți bizonii tai. Când scrieți despre bizoni, sa scrieți și despre bizonii de la firma de paza care va sponsorizează salariile. Strict in cazul de față, bizonul a parcat sub indicatorul de cedează trecerea. Așadar, să primească amenda. Nu trebuie indicator de oprirea interzisa, la mai puțin de 5 metri de o intersecție. Poeților de la Replica, compuneți rime mai ingenioase, care sa reprezinte o stare reală, nu o justificare pentru banii primiți din reclama de la firma de paza, pe care o păstoriți.
3
3
cat de aiurea e sa fii g***r si sa vorbesti de justitie cand abea astepti sa pice unu sa iti puna porcu pe masa de craciun
3
0
iti urez o intalnire cu justitia in sala ta de judecata. O sa-ti aduci aminte de vorbele mele luand mwia bogata de la corupti.
2
0
Mari idioți sunteți cei ce comentați aiurea...mari idioti
3
4
Dragi co comentatori eu propun ceva...nu incalcati legislatia in vigoare ca sa nu fiti sanctionati. Iar in cazul in care sunteti sanctionati aveti dreptul legal sa contestati sanctiunea. Caci justitie se face in sala de judecata si nu la rubrica " comentarii" Pace.
3
5
Cat timp in oras nu sunt camere de supraveghere iar politistii, oricare ar fi ei, nu au bodycam, ca sa fie filmata fiecare miscare si inregistrat dialogul , astfel de atitudini nu vor disparea. Cei de la locala au multe carențe in comportamentul lor, de la niste neica-nimeni, acum , că au uniformă de cred El pe pamant. Nu toată lumea stie sa gestioneze puterea pe care ți-o dă uniforma, ține de educație, de cultură, de bunul simț si , mai ales, de modul in care acesti oameni sunt instruiți și verificați de catre superioarii lor.Aici e buba, cei aflați in funcții de conducere trebuie să dea exemplu iar subordonații sa stie ca sunt verificați iar dacă comit vreun exces , vor fi sancționați. La fel si cetatenii Ctei, au gresit, platesc amenda, continuă să sfideze legea, plătesc mai mult si mai greu. Credeți ca cei de'afara se nasc civilizati, nu clar ! Amenzile sunt cele care sunt ca biciul, toată lumea le știe de frică. Plus că , in cazul unor abuzuri dovedite , acolo există noțiunea de demisie. Aici intervine educația, sistemul si opinia publica. Presa , care ca peste tot, este dirijată de interesele patronilor, este totuși obiectivă. Acolo , dacă tot se ascunde ceva, măcar este o chestie " grea", nu toate golăniile ca la noi. Mai avem multe de învățat !
7
0
Un articol FF urât Dacă polițistul local e cioban si paznicul de la firma de pază e ...... Rușine
4
7
Dacă era masina de ZIP nu mai era știrea asta..
5
2
Sa vedeti in ce mod dezastruos aplica legea politistul local Olteanu Valeriu. Acesta este un adevarat Ghita Pristanda din Caragiale, ce actioneaza pe raza municipiului Constanta. Te trezesti cu amenda pentru niste fleacuri. De anunite firme nu se atinge, stie el de ce. Nu iti este rusine ma ?
8
0
Când am șapcă și pulan, nu se vede că-s cioban... Acum sunt polițist local!Noi de obicei la tura de noapte si in wekeend dupa amiaza stam la domiciliu,de deplasam la serviciu doar daca este apel de urgenta!Sa tot fi bugetar la orasul condus de Neacoita! Masina de serviciu o folosim in interes personal,taxi,neamuri,piata,Dana confirma motorina!
16
2
Au inceput sa se certe firmele de paza intre ele? Ii bate astia ai lui Oita pe astia ai lui Chitac.
12
0
e nevoie de 3 masini de gardieni p****i sa-l intimideze pe 'derbedeu'
10
0
E unu Claudiu la locala,mare sef, o buleste pe o angajata din subordine de cand faceau echipa
13
1
Erao chestiune de timp ca acesti gardieni sa isi arate valoarea. Si e doar inceputul...anului
15
2
inainte ordinea era asigurata de cite persoane? acum nu se poate! niste neica nimeni, fara educatie, neinstruiti au ajuns sa faca ordine in oras! dupa chipul si asemanarea celor care conduc orasul!
16
1
Bătaie de joc a banului public, cerem desființarea poliției locale.
26
1
sa vedeti - pampalaul ratat si betiv de VILAU de la locala cernavoda a dat in procesul verbal facut unui batran pt. ca a scapat un part in fata lui , amenda pe care si-a trecut numele lui , personal din exces de zel ....
16
0
Mos teaca a umplut orasul de caschete, puse sa aduca bani la primarie. Ca isi bate joc de constanteni nu mai este o noutate pentru nimeni.
22
2
Sa soogi puola la toată politia locala din Ro.Zdreanta!
8
19
Da, au șapcă și pulan, dar școală sau cultura nema. Propun desființarea politiei locale, demisia lu'Chitac.
38
3
uitati-va la ciuca sau ciolanu. Imaginati-va ca au uniforma de militian. Ce credeti ca zic sau fac ? La asa parlament asa paznici. La toti multa mwie ! Cu mult kkt !
19
2
"POLITIA LOCALA" (PAZNICII LOCALI) - TREBUIE DESFIINTATA -
36
1
VAJNICII APARATORI AI LEGII LOCALE,EROII PATRUNJELULUI TRAFICAT LA BORDURA,SUNT ATAT DE STRICTI INCAT AU INCEPUT SA POARTE CHIPIU LA INTERVENTII MAI ALES SIRENELE CU EPOLETI SI PAR DESPLETIT,RAPITOARELE SI INSOTITORII LOR FEROCII CU CHIPIU ALB,LA INTERVENTIA ASUPRA MASINII CU INSEMNE DE HANDICAP, RAPITOAREA SIRENA NU AVEA NIMIC IN CAP,PE, SCUZE
25
0
pt.p***t ureanu ! in varful prostiei ai ajuns din ...biserica si nu se stie cand vei ...cade alunecand, incet si sigur la ...doi metrii sau poate in ...cuptor!asa sa ti ajute ...institutiile statului!
7
5
Posibil sa fie agenta de politie locala Iosif a*****a care este de un ex ces de zel nemaipomenit.Am avut impresia ca organizatia asta a fost infiintata, pe banii nostri ,sa ajute cetatenii. Din contra, una doua ,sicaneaza constantenii. Cred ca au avut plan de incasari ca sa primeasca prime de sarbatori.
21
2
Politisti locali cat si agenti de paza de pe la tot felu de firme , sunt din acelasi aluat . Soferi acestor firme de paza sunt foarte indisciplinati . Cred ca politisti de la ministerul de interne , sunt prea toleranti cu acesti politisti locali si cu acesti agenti de paza . Ii lasa sa faca cam ce vor . Imi vine sa rad cum un politist local a tras masina de la locala pe contrasens si politisti de la interne iau atras atentia localului ca a parcat neregulamentar . Sa vezi cum a inceput localu sa se inroseasca sa se albastreasca cand i sa atras atentia .
25
2
Cea mai mare structura mafiota într un oras este biserica, este in varful piramidei, restul aparatului de forta inclusiv primaria cu avortonii de la militia locala, consiliu judetean, prefectura si ce mai doriti dumneavoastra sunt idiotii lor utili
18
2
Oameni buni, atât gândesc ei! Nu știu sa discernământ! Cred ca nu dau testare psihologică! Și aveți rabdare, abuzurile vor creste ,se vor înmulți, deoarece nu sun pregătiți, și nici nu știu nici ei nici conducerea lor ce trebuie sa facă,cum sa ajute/sprijine populația , ei au înțeles ca trebuie sa dea amenzi! Aveți rabdare, se vor amenda și între ei!!!
25
0
Asa primar,asa politie locala.Nimic nu avem bun în orașul asta,începând de la străzi care arata mai rău ca după război,pana la primar,politie locala,si lista poate fi mult mai lunga!
29
3
Ati ridicat niste analfabeti la rand de politisti. Acesti ''gardieni ai galaxiei'', slugile primarului au singura atributie sa dea amenzi (visul lor umed). Nu sunt in stare sa lege o lege daca ii intrebi. VA ROG sa-i trimite-ti la scoala mai intai, penibililor.
39
0
Paznicii astia pot fi in razboi, nu ne intereseaza prea mult, desi sunt mult mai bine platiti din banii nostri cei cu sapca. Problema noastra adevarata este ca nu stim sa luam atitudine atunci cand ai cu sapca fac multe nedreptati mai ales fata de batranele care vand zarzavat sau fata de persoanele cu dizabilitati.
28
0
Tzaranoii astia in uniforma de politzishti opresc oriunde, intorc unde vor, vorbesc la telefon in masina, mananca kebap in masina,(opresc mereu pe Tomis), incurca circulatia cand se plimba degeaba, etc si fac abuz de functia lor, pentru ca sunt protejati de ovanezzian si chitzakk! Nu va pati nimic nici grasanul abuzator!
36
0
Toti docherii fara 8 clase terminate, 98% m*******i.. Nici hainele nu stau cum trebuie pe ei. DESFIINȚAREA URGENT. NU NE TREBUIE POLITIA ZARZAVATURILOR CARE SE CRED SWAT. AVEM POLITIA NAȚIONALĂ FRATILOR. ASTIA SUNT PENTRU A SERVI INTERESELE POLITICIENILOR DIN CONDUCERE. ASTEPT SA VADEM SANCTIUNEA UMFLATULUI DE LA CARREFOUR.
40
3
Astept cu interes, cand vor salta si amenda masina unui bombardier desenat. Oare au coaee? Asa sa te umfli la babe si persoane cu dizabilitati, vax populi.
39
1
Nici macar madam menajera sefa a orasului, habar nu are ca NU exista sanctiune pentru neafisarea legitimatiei de handicap, la vedere. Este prevazuta in lege, dar nu exista sanctiune pentru asta! Face confuzie cu Regulamentul parcarilor publice, acolo exista sanctiune pentru neafisarea autorizatiei de parcare, pe bordul masinii!
34
1
ciocnirea semianalfabetilor! indivizi cu cap de lemn si brat de fier, oameni de tip tractor. problema mare este lipsa cartii. degeaba li s-a dat putere daca nu au pregatire. lipsa de carte inseamna nesiguranta si lipsa de argumente logice si atunci iese la suprafata ciobanul din fiecare si uite asa se va ajunge cat de curand la bumbaceala
29
1
Mai bine PREVENTIE. Sa patineze pe strazi, pe alei, prin locurile cu infractionalitate. Si dupa aia SANCTIUNI.
33
0
S au intilnit doi analfabeti , un politist local si un agent de paza (de unde o fi el , ca toti sunt la fel)S a dat startul luptelor intre ANALFABETI , tineti va bine !
45
2
Parcam unde vrem , ca aia de la Locala sunt p****i si nu au autoritate ! Cam asta se intelege... Nu trebuie sumbinata autoritatea acestei institutii, chiar de catre presa !!! Nu stiu , dar asta miroase a dosar penal. Iar acei politisti locali , care savarsesc abuzuri , sa raspunda in fata legii....
14
21
Extrem de s***a pregatire profesionala a unora dintre politistii locali si s***a conexiune intre neuroni prezenta la multi dintre ei genereaza situatii hilare...
31
0
Se risipesc resurse degeaba cu aceasta politzie locala sunt fatatzi in masini la medgidia sa ia orasul la talpa printre cetateni
31
1
Mașina firmei de pază era parcată pe colțul intersecției obturand virajul la dreapta. Din păcate, din cauza unora dintre jurnaliștii care au avut probleme cu poliția ( ex. S.LI
17
24
Stimata reporterita Ana Maria,vad ca se continua invinuirile adresate Politiei Locale pe probleme de parcare. Nu am nici un fel de legatura cu aceasta Politie dar nu pot sa inteleg de ce se contnua discutiile despre incidentul din parcarea Carrefour. Cazul este clar:persoana cu handicap sau soferul,dupa ce au parcat pe loc special nu au pus pe bord,la loc vizibil,card-legitimatia care le dadea dreptul de parcare gratuita acolo. S-a mai mentionat ca avea pe parbriz un abtibild cu semn de handicap dar acela nu este valabil,cel mult poate doar a atentiona in trafic alti soferi. Nu stiu daca politistii in cauza au urmat toti pasii legali care au dus la ridicarea masinii dar ei au avut toate motivele sa o faca. Mai ale ca atatea locuri speciale sunt ocupate cu nepasare sau comoditate de masini fara a avea acest drept. In plus politistii au venit la sesizare telefonica,poate la nemultumirea cuiva care nu putea parca desi avea dreptul
19
58
Ceartă intre capetele de cretă p olitia romană ca ciobanii de la stană Când ies pe stradă se cred zmei umblă după amenzi cu lei așa ia format statul de două parale Romania mai stă cu o sută de ani in urmă din cauza unor analfabeți care se află pe ciolan
45
2
Politia locala este mai presus decât națională.Le a dat nas la analfabetii trepadusi primăria mai ales când este vorba de parcarea mașinilor.Tupeu de borfasi pe acești necalificați !!!
56
4
S au certat paznicii intre ei!
52
4
Desfiintarea de urgenta a javrelor de la locala
83
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272