REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Când bagă Termoficare căldură în calorifere?!

Când bagă Termoficare căldură în calorifere?!

Valentina CAMARA 21 octombrie 2022 | 00:00 10078

Temperaturile au scăzut, în ultimele zile, iar în locuințele celor racordați la sistemul de termoficare al Constanței este destul de rece. Directorul Liviu Popa a declarat, pentru Replica de Constanța, că agentul termic ar putea fi furnizat de la 1 noiembrie. Totuși, dacă temperaturile medii pe timpul a trei nopți consecutive sunt mai mici de 10 grade Celsius, Termoficare Constanța ar putea da drumul la căldură mai devreme.

La data de 3 octombrie, a început procedura tehnologică de umplere a instalațiilor proprii de încălzire în vederea efectuării probelor la rece. Atunci, constănțenii au stat mai bine de o lună fără apă caldă, din pricina defecţiunilor survenite. Defecțiuni care încă persistă...dar cine va suporta pierderile?

Pierderile de apă caldă din ultima perioadă nu le vor suporta locuitorii,, spune Liviu Popa, șeful Termoficare Constanța. ”Există un preț al energiei termice costul gigacaloriei. Consumatorul plătește ceea ce trece de contor, el plătește cantitatea consumată ori prețul energiei termice.”, a  declarat directorul Liviu Popa.

Popa speră ca prețul gigacaloriei să scadă pe viitor când lucrările vor fi gata în Constanța, ”pe măsură ce se va implementa programul primăriei de modernizare al infrastructurii termice vor scădea pierderile implicit prețul. ”.

În privința avariilor care anul trecut au fost destul de multe, este o posibilitate să existe și anul acesta din cauza faptului că rețeaua a mai îmbătrânit cu un an.” Sunt zone unde se va moderniza rețeaua, acolo nu vom avea avarii dar celelalte zone unde nu s-a modernizat încă au mai îmbătrânit cu un an conductele.”, ne ”liniștește” Popa.

Întrebat când vom avea căldură în calorifere, Popa a spus că agentul termic ar putea fi furnizat de la 1 noiembrie. Totuși, dacă temperaturile medii pe timpul a trei nopți consecutive sunt mai mici de 10 grade Celsius, Termoficare Constanța ar putea da drumul la căldură mai devreme.

Apel către cei care execută lucrări la instalații

În cazul în care asociațiile de proprietari mai execută lucrări pe instalațiile interioare după această dată, societatea Termoficare Constanța solicită să fie anunțați pentru a preveni inundarea accidentală a locuințelor. Constănțenii pot anunța societatea prin email la adresa office@termoficare-constanța.ro sau către dispeceratul societății în programul non-stop la numărul de telefon 0241/616.792 și 0341/461.234.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Orasul Constanta a ramas de azi fara apa calda!!!!
9
1
Rahatul asta de Popa Liviu are casa racordată la gaze. Chițac ar trebui sa-l oblige pe lingăul ăsta sa treaca la reteua de termoficare. Un incompetent in stare sa pupe pe oricine in c*r numai sa nu fie scuipat afară.
17
0
Ma doare la basca. Eu am centrala pe gaz la vila, nu stau la mila RADET.
5
5
Nenorocitule ca ne ai mancat ficatii
10
0
Nici in Tomis 1 nu este apa calda din 16 august . . .
17
0
Manager mincinos ! TOMIS II NU ARE APA CALDA DIN AUGUST!!! Daca nu esti in stare sa manageriezi, mergi acasa, omule!!! Nu iti este rusine? Avem copii mici, cum sa ne descurcam ?
30
0
Avem la Constanta cel mai mare pret pe gigacalorie. Adevarul este ca aici bubuie economia, sunt multe locuri de munca, e bogatie.Cand altii se duc sa mai ia bani de la guvern, sa subventioneze cat mai mult primarasul nostru umbla cu mainile in buzunare si spune ca si anul asta este posibil sa se mai mareasca ca nu era suficient cat era.Pai bai sfecla tocita, de ce trebuie sa plateasca cetateanul toate pierderile si toate avariile voastre? Mulgeti tot de pe spatele oamenilor.
21
1
Jurnalisti de rahat!
9
1
Cine plateaste pierderile? Toată lumea. Clienții LipsaDeTermoficare și cei cu gaz, prin bugetul local, adică impozite și taxe (ok, cei care plătesc așa ceva).
16
2
Mai platim mult gigacaloria pentru retardatii astia? primaria plateste din buzunarele noastre 50 000 EURO / zi ptr compania asta Eu le-as pune o bomba la cet-ul ala!
15
1
In intersectia Soveja cu Tomis, de langa Piata Tomis 3 exista un ansamblu de vane si conducte ale RADET. Atat de incompetenti sunt cei de la termoficarea plm , in frunte cu lingaul si incompetentul de Popa Liviu , incat aici , in fiecare lună idiotii de la radet repara cate ceva . Libidinosul de Popa Liviu nu este capabil sa revolve aceasta situatie de ani de zile, in schimb , se gudură pe langa partide numai sa aibă parte de un ciolan pe care sa-l roadă. Chițac , ce naiba mai aștepți, nu vezi că psdistul ăsta de Popa Liviu este un incompetent ? În RADET sunt o grămadă de ingineri tineri care știu termoficare dar care nu au loc de javra asta comunistă si pupincuristă.
30
0
Manager fără credibilitate și competenta! Apa calda nu este de 3 luni.
30
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212