REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 17 Mai 2024
Anul XX Nr. 6732
14.4° Constanța Vineri, 17 Mai 2024 Anul XX Nr. 6732
 

Când e frig afară, e frig și în autobuzele CT BUS. Video

Când e frig afară, e frig și în autobuzele CT BUS. Video

Cristina BĂRBUCEANU 11 februarie 2023 | 00:00 3192

În ultimele zile, constănțenii care au mers cu autobuzele CT BUS s-au plâns că în interiorul acestora este mult prea frig și că astfel vor înceta să mai achite călătoria. Din păcate, frigul nu era doar în autobuzele mai vechi, marca MAZ, ci și în cele noi, achiziționate în 2019. Directorul CT BUS, Aristide Dumitrache, a fost contactat pentru un punct de vedere, sugerând că temperatura nu foarte ridicată din autobuze este benefică pentru sănătatea călătorilor, încurajând totodată cetățenii să sesizeze atunci când se confruntă cu probleme de acest tip.

Cand e frig afara, e frig si in autobuzele CT BUS. VideoTemperatură foarte scăzută în autobuzul CT BUS, linia 5-40, la ora 10:00, pe data de 10 februarie

12 grade Celsius într-unul dintre autobuzele noi

Frumoasele autobuze gri ale CT BUS defilează pe străzile Constanței din luna ianuarie a anului 2019. Desigur, în paralel cu autobuzele noi încă se găsesc pe teren și o parte dintre autobuzele vechi, pentru că încă sunt funcționale.

De ceva timp încoace, noile autobuze au început să creeze diverse probleme mai ales la sistemul de închidere al ușilor. Însă, în ultimele zile, o altă problemă a fost semnalată de cetățenii Constanței. Călătorii fac frigul, mai ales de când gerul a lovit puternic orașul.

Cand e frig afara, e frig si in autobuzele CT BUS. VideoTemperatură foarte scăzută în autobuzul CT BUS, linia 5-40, la ora 10:00, pe data de 10 februarie

 „Voi refuza să compostez biletul atâta timp cât nu va fi căldură”, a spus un călător. Problema aceasta este valabilă atât pentru autobuzele vechi, cât și pentru o parte dintre cele noi. Vineri, pe 10 februarie, în jurul orei 10:00, reporterul Replica a mers cu autobuzul 5-40 și, într-adevăr, termometrul arăta doar 12 grade celsius în mijlocul de transport în comun.

Directorul CT BUS spune că temperatura ridicată în autobuze nu este indicată acum

Dat fiind faptul că aceasta este o situație de criză, l-am contactat și noi pe directorul CT BUS, Aristide Dumitrache. Astfel, acesta a declarat: „Eu știu că funcționează căldura. Dacă afară sunt -7 grade și în autobuz sunt +15, diferența e de 22 de grade celsius. Noi verificăm autobuzele, verificăm pe lista tehnică, acolo unde sunt probleme la diverse instalații intervenim punctual. E posibil să fie mai rece în autobuze de dimineață pentru că, odată pornit autobuzul la 4 dimineața el iese în cursă la 5 și s-ar putea la prima cursă să fie mai rece, într-adevăr...și în același frig stă și șoferul.”.

Cand e frig afara, e frig si in autobuzele CT BUS. Video

Directorul a dat de înțeles că temperatura scăzută din autobuze este tot pentru binele călătorilor, ca să nu treacă brusc de la temperatura scăzută de afară la cea prea ridicată din autobuz: „Conceptul este strict legat de ce este afară. Noi mai avem în operare și autobuze mai vechi MAZ și acelea, într-adevăr, unele dintre ele se încălzesc mai greu, acolo unde punctual sunt defecte, intervenim pe ele și le reparăm. În anumite autobuze avem un termometru și să spunem că el indica 15 grade. Acum, dacă anumiți călători se uită la un termometru și văd +15 grade, poate li se pare frig. Dar ei sunt îmbrăcați de iarnă și dacă afară sunt -7 înseamnă că avem o diferență de 22 de grade.”

Cand e frig afara, e frig si in autobuzele CT BUS. Video

În plus, Aristide Dumitrache a încurajat cetățenii să sesizeze necontenit problemele cu care se confruntă atunci când călătoresc cu autobuzele CT BUS: „Pe mine mă ajută și încurajez toți călătorii să ne reclame punctual dacă pot, cu număr de autobuz și atunci intervenim. Întotdeauna facem acest apel: când sunt probleme, dacă ni se dă și număr de circulație ca să putem verifica. Noi ne străduim, facem tot ce putem pentru a asigura tot confortul. Din păcate, mai rulăm și cu autobuze mai vechi din 2004, din 2008...nu am avut norocul să le avem pe toate noi. Noi ne străduim! Avem diverse canale prin care călătorii pot lua legătura cu noi. Sunt pe site, avem și numărul de telefon de la dispecerat. Pe mine m-ar ajuta foarte mult să ni se spună când și unde sunt probleme.

Discutăm generic. Dacă eu aș avea un număr de circulație acum, aș vedea unde se află, aș vedea la ce oră își termină programul și putem să îl verificăm. Eu știu ce e afară: azi dimineață au fost -7 grade celsius. E posibil ca acele autobuze să nu fi avut căldură, da.”, a conchis directorul.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Politicu se lafaie in masini de lux platite din pensii nesimtite din taxe si impozite si noi suferim in frig si le platim. Asta chiar ca e nesimtire
1
0
Nu trebuie sa nu mai composteze, sa nu se mai urce în autobuz. Dacă e prea cald spun ca răcesc când ies afara și atunci ct bus-ul sa facă langa ușa un fel de racitor care sa ii răcească și asa nu mai prind guturai și sa fie și un dozator de apa plata , dar gratis, ca dacă i se face sete, ce face ? Dar dacă i se face sete la coborâre și nu mai poate ajunge la dozator ? Ct bus ul este de vina ca nu a pus dozatorul aproape de coborâre.
2
0
Sa va fau la mu1e la tot ct bus. Pe langa faptul ca e frig, ceasul din atutobuzr nu e reglat la fix, soferii opresc in statii in mijlocul strazii si nu langa botdura de la statie. Soferi de formula 1, trantesc calatorii in masini. Puneti-lr fiola ca multi soferi gusta la cum conduc...
2
1
incalzirea separata a autobuzului merge cu diselul pe care il fura soferii. Pai ei sa fie mai prroosti ca primaru ???
6
0
incalzirea separata a autobuzului merge cu diselul pe care il fura soferii. Pai ei sa fie mai p****i ca primaru ???
6
0
Eu nu va inteleg, pinguinii, ursii polari si focile de Polul Nord nu se plang de frig si va plangeti voi.
8
0
Faceti frigul ca nu dau eu drumul la caldura ca sa fur motorina. Fur cu sticla de 5L pe la retur
7
0
12 grade cand afara sunt -3 e decent. Vrei sa ai inauntru atmosfera de Copa Cabana in August si afara atmosfera de Siberia in Decembrie? Nu mai dati caldura in autobuze! Maxim 10 grade intre temperatura de afara si cea din autobuze sa fie
5
4
Nu știu care e Temperatura optima în autobuze când afara sunt minus 7,dar directorul ala are dreptate, medical vorbind
12
6
Asta nu e nimic... Pe linia 51, dimineața, sunt 6 grade
7
2
caldura nu este, in schimb statia de amplificare din autobuze care anunta statia urmatoare, se aude din apartamente. astia care le-au reglat sonorul sint psihopati.
9
3
Dați termometre și copiilor în școli,veți fi surprinși!
14
1
Asta se datorează primarului care își pune directori pe criterii politice nu pe criterii profesionale capabili să conducă o companie atât de mare. Au vreo 2-3 directori pe post de ,,Nimeni" câțiva șefi in atelier care dau drumul autobuzelor in traseu fără să le repara. Dacă intră un control puternic în CTBUS 80% din autobuze le imobilizează pe loc . dacă intră ITM puțin prin acte , i-ar băga la închisoare pe cei care conduc instituția aia. sindicatul are și el rolul lui dar stă cuminte să nu deranjeze conducerea. Vă spun că am lucrat acolo și dacă am deschis gura puțin , m-au dat afară în secunda 2 . de-aia nu anunță șoferii care muncesc în aceleași condiții în care mergem noi călătorii câte 8-12 ore.
9
5
i-a deschideti geamul acasa , larg deschis 15-20 sec din 2 in 2 minute , si sa vezi cate grade ai in casa ! De la -7 la 12 grade diferenta este notabila , autobuzul ala chiar face caldura in conditiile in care se deschid usile din 2 in 2 minute !
12
5
De unde caldura,autobuzele sunt varza au cate 60 autobuze defecte zi de zi,iau piese de la unu pun la altu sunt varza,numai saptamana trecuta au cumparat un palet de discuri de frana gresit pt autobuzele Isuzu,oare cui ai trebuiau acele Discuri,tinand cont ca pina la momentul respectiv sau mai comandat discuri,au 5 Isuzuri cu motoarele defecte,au ajuns de la ulei 5/30 sa mearga cu 15/40,noroc cu Mazurile ca mai merg
6
1
De unde atata caldura ca autobuzul deschide ușile în fiecare stație
17
3
Daca tot vb de caldura, in Tomis Nord avem caloriferrele reci. Intrebati de caldura cei de la Termoficare au mentionat ca nu baga presiune sa nu crape conductele. Bataie de joc!
16
2
De ce sa sesizeze cetatenii soferul ce face?
8
11
Sa ziceti mersi, aveti in CT BUS cu 2 grade mai mult decat am eu in apartament, multumesc primar si partid PNL, doar in mandatul vostru am avuz ocazia sa prind o iarna cu caloriferele reci!
19
6

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468