REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.7° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Care sunt cele mai bune pastile pentru digestie pe care ar trebui să le avem în casă

Care sunt cele mai bune pastile pentru digestie pe care ar trebui să le avem în casă

A.F. 15 decembrie 2022 | 00:00 935

Din trusa de urgenţă obligatorie de Sărbători nu ar trebui să lipsească preparate cu enzime pancreatice (triferment, zimogen, digestal sau redigest), deoarece facilitează digestia, dar și medicamente cu săruri biliare, cum sunt anghirolul și colebilul.


Rolul acestora este de a stimula descărcarea vezicii biliare.

Cărbunele medicinal și smecta (o pulbere care se bea cu lichid) pot fi, de asemenea, folositoare, întrucât absorb gazele și ajută la înlăturarea toxinelor.

Unele probleme digestive trec doar cu regim

Printre cele mai frecvente afecțiuni digestive în perioada Sărbătorilor se numără diareea și constipația. „Majoritatea diareilor se pot trata doar cu regim alimentar, dar acesta trebuie respectat cu strictețe”, spune medicul de familie Călin Ciubotaru din Capitală. El recomandă ceaiul de mentă, supă de morcov, apă în care s-a fiert orezul, pâinea prăjită și brânză de vaci, orezul fiert, cu morcovi, și carnea de pui sau vită, fără piele. „Cel mai bine este să fie consumată fiartă sau la grătar”, sfătuiește medicul.

Dintre fructe, pot fi consumate merele coapte sau bananele bine coapte. În privința lichidelor, regulă este că acestea să fie îndulcite doar cu glucoză, o pulbere care se poate cumpără de la farmacie.

Evitați laxativele

O altă problemă frecventă care se manifestă din cauza alimentației specifice acestei perioade este constipația. Într-o astfel de situație, dietă trebuie să fie bogată în fibre și în lichide. Alimentele care conțin o cantitate mare de fibre sunt legumele și fructele, dar și pâinea neagră sau tărâţele. Dintre lichide, foarte eficiente sunt ceaiurile din plante. „În măsură în care se poate, este bine să fie evitate laxativele, deoarece multe dintre acestea pot fi iritante. Pe termen lung pot chiar să facă rău organismului”, avertizează dr. Ciubotaru.

Pastile pentru digestie contra durerilor de stomac

- Triferment
- Digestal
- Anghirol
- Colebil
- Cărbune medicinal
- Smecta
- Ceai de mentă

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acestea sint ok pt cei care au si de mîncare.Pt bolnavi pt săraci in alta eu sint inutile chiar.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272