REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.7° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Carmen Dan, atac la președinte: Iohannis s-a spălat pe mâini de subiectul Schengen

Carmen Dan, atac la președinte: Iohannis s-a spălat pe mâini de subiectul Schengen

Replica API 9 mai 2019 | 02:21 456

Carmen Dan îl critică pe Klaus Iohannis pentru abordarea subiectului aderării României la spațiul Schengen, susținând că acesta "s-a spălat pe mâini".

"Iohannis s-a spălat pe mâini! Încă o dată!

Azi am văzut toți cum domnul Președinte s-a spălat pe mâini de subiectul Schengen apreciind, că discuțiile tehnice nu sunt de nivelul dânsului și că subiectul trebuie abordat în formatul miniștrilor de interne, conform stiripesurse.ro.

Aderarea la Spațiul Schengen nu este doar un obiectiv al Ministerului Afacerilor Interne sau al Guvernului, ci un obiectiv național. Pentru asta, toate forțele politice, indiferent de culoare sau doctrină, ar trebui să lucreze împreună!

Aderarea României la Spațiul Schengen ține acum doar de voința politică a Statelor Membre, iar rolul Președintelui este să contribuie la obținerea acestei voințe politice.

Țin să informez opinia publică despre câteva lucruri pe care Ministerul Afacerilor Interne le-a făcut, în mandatul acestei guvernări, pentru atingerea obiectivului pe care Președintele Republicii continuă să-l ignore:

1. Pentru prima dată după ani buni, discuțiile despre funcționarea și extinderea spațiului Schengen au fost reluate. S-a întâmplat la inițiativa noastră, ca stat ce deține Președinția Consiliului Justiție și Afaceri Interne. Și feed-back-ul a fost pozitiv.

2. Am purtat discuții cu omologii din statele care sunt deja membre ale spațiului Schengen, inclusiv cu cei ai țărilor despre care și Președintele Iohannis știe că manifestă o opoziție față de extindere.

3. Am cerut și am obținut sprijinul Premierului pentru a avea discuții similare cu omologii domniei sale, iar asta a avut ca urmare că, atât la București, cât și la Bruxelles s-a vorbit la cel mai înalt nivel de importanța aderării noastre la Schengen.

4. Și tot acest minister, pe care domnul Iohannis a decis să îl ignore în ultimii ani, face acum eforturi pentru ca pe agenda Consiliului JAI din iunie să fie inclusă discuția despre aderarea României și Bulgariei.

Cine îl împiedică pe domnul Președinte să folosească această importantă oportunitate a Summitului de la Sibiu pentru a vorbi cu omologii sai si despre interesele românilor?

Cine il împiedică pe domnul Președinte să folosească aceast prilej pentru a le reaminti omologilor săi din Uniunea Europeană, că România îndeplinește obligațiile de responsabilitate privind securitatea frontierelor externe și toate celelalte cerințe legate de Schengen?

Cine îl împiedică pe domnul Președinte să le solicite omologilor săi să fixeze o perspectivă realistă privind aderarea României la spațiul Schengen?

Orice semnal din partea Consiliului European ar putea contribui la realizarea unanimității necesare în cadrul Consiliului JAI pentru o decizie favorabilă. Se pare însă că acest lucru nu este important pentru domnul Președinte.

Este mai simplu să folosească acest Summit pentru a-și face poze, pe care să le fructifice în campania electorală din toamnă.

Cu tristețe trebuie să constat că înainte de a discuta despre succesul acestui Summit, suntem nevoiți să asistăm la o înfrângere a Președintelui.

În schimb, dacă nu înțelegem cu toții noțiunea de obiectiv NAȚIONAL, îl invit public pe președinte să scrie două rânduri despre ce a făcut pe această temă.

Nu vreau să cred că trebuie să așteptăm următoarea carte….", a scris Carmen Dan pe Facebook.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca imi bag pula in ma-ta te superi ca nu-i mai dau la muie nevestei tale , asa ca muie la tot neamul rezistentule ! pofta buna , sa-ti fie de bine !
0
7
Bai rahat cu ochi esti atat de prost incat ma mir cum de mai respiri? V-a spalat psd-ul pe creier atat de rau ca nu mai stiti nimic decat sa-i dati limbi lui dracnea si celorlati prosti! De gandit oricum nu se pune problema fiindca psd-istii si sustinatorii lor sunt cei mai retarzi oameni de pe pamant!
10
3
la iasi era ma - ta , ingrijorada ca vin jigodiile la putere si taie pensiile si salariile . La sibiu erau slugile neamtului , care a uitat romaneste , a vorbit in limba mamei merkel , stapana sa .
3
10
Tantitooo.... amanta de profesie..... Bati campii. Daa..... Demisia! Dispari!
9
1
Cata diferenta intre ce-a fost la Sibiu si la Iasi! La Sibiu, oameni bucurosi, frumosi, educati, civilizati, fericiti sa vada la ei acasa greii europei! Creste inima de roman cand vezi asa ceva! La Iasi, saracie, oameni tristi, posomorati, obositi, pusi pe drum de un inconstient penal care se poarta cu ei ca animale in transhumanta manate de un nebun care crede ca oamenii aia adusi cu arcanul il va vota! Nu-l vor vota. Nimeni nu mai crede in PSD, un partid care umple burtile trantorilor cu pensii speciale si care este plin de HOTI si condamnati penali. Romanii nu sunt HOTI si nu iubesc HOTII.
12
3
Criteriile de aderare la spatiul Schengen sunt pur tehnice si intr-adevar vieaza MAI. Nu vad rolul Presedintelui aici. Bugetul pentru toata logistica il administreaza Guvernul, asa ca ...
7
0
Aderarea Romaniei la N.A.T.O.si U.E.sunt cele mai mari realizari ale politicienilor romani de dupa revolutie lucru care nu ar fi fost posibil fara o masiva sustinere populara.
3
1
Escule tot prost ai ramas, bai retardatule, tocmai MCV ul te transforma in colonie ,tu nu ai voie sa legiferezi cum vrei ,te obliga sa schimbi constitutia,sa nu respecti deciziile CCR hai marsh ma si citeste ultimul raport MCV ,vezi cum actioneaza ambasadorul SUA ceilati ambasadori,cum cerea Manfred Weber sa nu se inchida ancheta penala a lui Kovesi,mai vrei? Exemple sunt cu miile.
4
5
mama ce de ANAListi politici pe aici tot o ard cu MCV ,cu Schengen sa va aduc aminte pentru unii cu memoria scurta :Bulgaria a facut pasi importanti pe linia MCV si vor fi primiti unde ? IN spatiul Schengen incepand cu 1 ian 2019 Mafred Weber la 28 nov 2018 .Unde sunt acum bulgarii ? Ha ,ha bai prostilor cum ramane cu ipocrizia PPE si mai vreti sa votati cu PNL !
4
7
Bai cacat retardat, in gura s-o futi pe curva de ma-ta!
7
4
Si V.Dancila i-a spus lui Johanis sa convinga oameni cu putere din U.E.de necesitatea ridicari M.C.V.ului asta dupa ce juristi U.E.le-au spus guvernantilor de la Bucuresti sa nu modifice legile justitiei,alianta PSD. ALDE nu au dat doi bani pe recomandarile U.E.si acum Dancila spune :Johanis rezolva problema M.C.V.ului pentru ca esti presedintele Romaniei.Eu nu stiu cum gandesc PSDisti astia asta daca gandesc pentru ca tot ei spuneau:nu avem nevoie de U.E.care inpreuna cu USA au transformat Romania intr o colonie.
6
3
asta de sub mine ,te fooot in gura si pe tine si pe Neamt.
4
7
Auzi curvo, vezi-ti de treaba ta de sluga proasta si umila! Nu te mai baga in treburi care-ti depasesc intelectul si atributiile!
8
3
In ce tara am ajuns sa traim, sa fim condusi de HOTI si CONDAMNATI penali! Ce democratie-i asta cand astia care ne conduc fura, isi fac legi sa ramana si cu banii furati si fara sa dea socoteala nimanui! Sa furi cu legea facuta de HOTI, sa fi condus de HOTI, sa-i vezi cum ne ranjesc cand hotiile lor le platim noi si copii copiilor nostri ca datorie publica, pai sa nu-ti bagi p-ula-n ia de democratie si sa-ti aduci aminte de Ceausescu pe care tot naparci ca imbuibatii astia l-au omorat, nu poporul! Poporul, acum chiar ka dat de drakul!
11
2
Ce ne facem cu frustatii si handicapatii care au acelas nivel intelectual ca al neamtului si la orice subiect injura?! Cred ca nu trebuie sa-i bagam in seama.
3
10
nu tantito, habarn nu ai pe ce lume traiestisau cu cine traiesti-voi , haita de hoti si borfasi-nu faceti decat sa aruncatu cu noroi, nu ati facut nimic in aproape trei ani- da ati adancit saracia, ne-ati micsorat prin cresteri salariile si pensiile, dar cum sunteti analfabeti, nu pricepeti nimic- executati ordinele puscariasului, poate si amantului dictator draknea
18
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272