REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
12.1° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

CARTIER ACOPERIT DE UN PRAF NEGRU! Garda de Mediu s-a sesizat în acest caz

CARTIER ACOPERIT DE UN PRAF NEGRU! Garda de Mediu s-a sesizat în acest caz

Replica API 27 iunie 2018 | 00:00 819

Nori negrii au acoperit cartierul constănţean Poarta 6! Locuitorii au sesizat în dimineaţa zilei de marţi, 26 iunie a.c., faptul că maşinile lor sunt acoperite de un strat de praf negru care se presupune a fi praf de cărbune. Nu au rămas indiferenţi şi au sesizat chiar şi autorităţile competente în acest caz.

Un nor negru s-a abătut asupra sudului oraşului Constanţa. Este vorba despre un praf negru care s-a depus pe maşinile locuitorilor din cartierul ce se află în apropierea Portului Constanţa, Poarta 6. Praful negru se pare că a ajuns chiar şi în casele locuitorilor blocurilor situate pe strada Brizei, pe “valea” Portului Constanţa.

“Este poluare masivă cu praf de cărbune peste Port şi cartierul Poarta 6. Nori masivi de praf de cărbune au sufocat marţi dimineaţă, 26 iunie 2018, cartierul Poarta 6 de la operațiunile efectuate de către operatorul portuar North Star Shipping. Ce face Garda de Mediu? În cartierul Poarta 6 nu se poate respira!”, a declarat, pentru “Replica” de Constanţa, o locuitoare ce a sesizat problema.

Situaţia devine critică din cauza faptului că, odată cu încălzirea vremii, constănţenii care locuiesc în acea zonă au început să deschidă geamurile apartamentelor. “Noi locuim pe strada Brizei din cartierul Poarta 6. Doar blocurile ANL ne mai despart de port. De aproape o lună am observat că tălpile copilului meu sunt mai mereu negre... şi nu înţelegeam de ce. Nu sunt negre din cauza prafului pentru că îl ştergem, ci este un altfel de praf... negru. Cel mai probabil este vorba despre praful care vine din port”, a mai precizat, pentru “Replica”, o altă constănţeancă.

Situaţia devine îngrijorătoare gândindu-ne cât de toxic poate fi şi ce boli “ne pândesc” dacă respirăm aceste particule.

Garda de Mediu face verificări în acest caz: s-au prelevat probe!

Garda de Mediu Constanţa s-a sesizat cu privire la această situaţie şi a trimis pe teren un echipaj pentru prelevarea de probe. “Probele concludente sunt cele prelevate din cartierul Poarta 6. Am primit solicitarea pe mail din partea unei persoane în legătură cu problema asta şi vă spun clar că, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că operatorul portuar North Star Shipping încarcă cereale.

Praful negru care se presupune a fi de cărbune nu este cauzat de acest operator. S-au prelevat probe din cartierul Poarta 6 şi s-au dus la laborator pentru investigaţii, iar acum aşteptăm rezultatul Agenţiei de Mediu”, a declarat, pentru “Replica” de Constanţa, Marian Cristian Râşnoveanu, şeful Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Constanţa. “Acest praf poate fi adus către oraş de vântul care bate foarte tare”, a adăugat Râşnoveanu, declaraţie care ne face să ne gândim că… sesizările cetăţenilor revoltaţi vor fi “îngropate” într-un sertar al Gărzii de Mediu!

Iar dacă vremea este de vină pentru această situaţie, anunţăm că în continuare meteorologii transmit pentru zilele următoare furtună şi grindină!

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
GNM nu stie decat sa controleze marile magazine, sa ameninte si sa isi ia spaga de la acestia, restul sunt povesti. Despre ce vorbim. Despre cateii lui Rasnoveanu trimisi sa latre pe strada ?
1
0
Garda de mediu nu-si face datoria. De ce primesc salarii cam maricele? In zona Far de ani de zile este poluare cu miros de produse petroliere in fiecare noapte. Chiar nu au auzit de asa ceva? Sper sa plateasca pentru spagile primite.
3
0
Carbunele de la Comvex sau Minmetal. O sa va zica Garda de Mediu ca e praf saharian. Relax...
3
0
zona metropolitana cu aer curat este locul 1comuna valu lui traian cumpana poluata cu tigani ,comuna lumina miroase cacat de porc
7
1
Invit Garda de mediu sa se uite de la Poarta 6 in port ca se vad muntii de cocs, care sunt sursa prafului negru. Cand este foarte cald produc si fum prin autoaprindere !!!
11
0
Nu intereseaza pe nimeni sanatatea oamenilor. Primeaza doar interesul pt buzunarul propriu.
18
1
si ce vrei ma sa ne cumparam apartamente de cimpanzei facute cu materiale chinezesti in Mamaia?
14
0
V-ati cumparat apartamente la pret de Logan si acum vreti aer curat ca la Breaza, saraciilor? Faceti schimb de locuinta si mutati-va la Siminoc!
4
20
Incerc sa dau o informatie esentiala pt oameni de 30min si Replica nu accepta comentariile. In cartierele poarta 5 si 6 cazurile de boli la plamani si caile respiratorii la copii si batrani au crescut cu 80,90% fata de acum 10 ani. Cauza, silozurile neautorizate de mediu si administratia portului care refuza sa faca BM2 cerut de agentia de mediu.
17
0
ne explica cum "operatorul portuar NSS"... hai, sa mori tu, reportero ca locuitoarea stie d-astea. Mai repede as jura ca-ti apartin vorbele si e inventata "declaratia". Iarasi a inceput patronul vostru ordinar cu santaj contra publicitate?
7
0
Cum sa faci control cand dai spaga, te faci ca semnezi hartii, gandestete ca in tot portul este asa ceva, praf de la cereale, carbune, minereu, astia nu au voie sa controleze. Daca era afara in alt stat erau haliti dar in romanica.....
14
1
In portul cta nss-ul a incarcat dintotdeauna cereale dar exista comvex ynde muntii de carbune sunt cat mumtii carpati asa ca lasati vrajeala! Va este frica sa va bagati in ei sau va luati dreptul de acolo si mai vedeti daca au avut vapor la incarcare cocs pt ca este normal sa se faca praf!
16
1
ia uite un Dobrogean care suge pooola la Moldovean,,
3
12
au acoperit moldovenii cu negreala!
15
8
Offf care garda de mediu .Astia iau banii degeaba .
23
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272