REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Casa Albă încurajează o conversație între Zelenski și Xi Jinping

Casa Albă încurajează o conversație între Zelenski și Xi Jinping

Valentina CAMARA 17 martie 2023 | 00:00 249

O conversaţie între preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi preşedintele chinez Xi Jinping ar fi 'un lucru foarte bun', a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, citat de France Presse.

Casa Alba incurajeaza o conversatie intre Zelenski si Xi Jinping

 Dând asigurări că SUA 'încurajează' de mult timp un astfel de contact, Kirby a declarat: 'Credem că este foarte important ca chinezii să audă punctul de vedere ucrainean, şi nu doar pe cel al lui (Vladimir) Putin'.

Volodimir Zelenski anunţase la sfârşitul lunii februarie că are prevăzută o întâlnire cu preşedintele chinez.

Publicaţia americană Wall Street Journal afirmase la începutul acestei săptămâni că Xi Jinping ia în considerare să discute în viitorul apropiat cu omologul său ucrainean, aceasta fiind prima lor discuţie după invazia declanşată de Rusia în Ucraina în urmă cu peste un an.

Potrivit cotidianului citat, această convorbire ar putea avea loc după o vizită prevăzută săptămâna viitoare la Moscova a preşedintelui chinez.

Beijingul nu a condamnat şi nici nu a susţinut în mod explicit ofensiva rusă în Ucraina, oferind în acelaşi timp sprijin diplomatic Moscovei.

La 24 februarie, la un an după declanşarea invaziei ruse în Ucraina, Beijingul a publicat un document în 12 puncte în care lansează, între altele, un apel către Moscova şi Kiev să se aşeze la masa negocierilor.

Deşi China încearcă să se impună ca mediator în acest conflict, poziţia sa de aliat al Rusiei o descalifică în ochii Occidentului, care sprijină Ucraina, partea agresată în acest război.

Acuzată recent de SUA că ar lua în considerare trimiterea de arme către Rusia, China dezminţit ferm acest lucru, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102