REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Cât de bun este consumul de înghețată. Concluziile surprinzătoare la care au ajuns specialiștii

Cât de bun este consumul de înghețată. Concluziile surprinzătoare la care au ajuns specialiștii

A.F. 15 aprilie 2024 | 00:00 216

Se apropie vara, iar acest lucru înseamnă că este vremea perfectă pentru un desert răcoros și reconfortant. Te-ai întrebat vreodată cât de sănătos este consumul de înghețată? Află la ce concluzii surprinzătoare au ajuns specialiștii în ultimii ani.

Cat de bun este consumul de inghetata. Concluziile surprinzatoare la care au ajuns specialistii

Când vine vorba de aromă și gust, înghețata poate fi alegerea ideală. Deși este un desert care îți poate aduce rapid zâmbetul pe buze, nu trebuie să uiți că înghețata poate fi plină de zahăr, calorii și uneori aditivi artificiali.

Cât de bun este consumul de înghețată

Tamar Samuels, un dietetician înregistrat, ezită să eticheteze alimentele ca fiind bune sau rele. Dieteticianul spune că „un aliment rău” poate declanșa sentimente de vinovăție atunci când este consumat de o persoană.

În plus, consumat cu moderație, chiar și un „aliment rău” poate fi un mic moment de bucurie. Totuși, în timp ce alimentele sunt hrănitoare, altele sunt mai puțin bogate în nutrienți.

Înghețata este un aliment bogat în calorii, zahăr și grăsimi, dar care poate fi savurat cu moderație într-o dietă sănătoasă.

Există multe tipuri de înghețată pe piață, cu profiluri nutriționale diferite, așa că este important să citești cu mare atenție etichetele. În general, o porție de înghețată poate conține chiar și 30 de grame de zahăr și 13 grame de grăsimi saturate, spun cei de la Healthline.

Limita zilnică recomandată de Asociația Americană a Inimii pentru aportul de zahăr adăugat nu este mai mare de 36 de grame pentru bărbați și 25 de grame pentru femei.

Astfel, o porție de înghețată poate avea o cantitate puțin prea mare de zahăr, dar consumată cu măsură nu ar trebui să reprezinte o problemă.

În ciuda faptului că îngheața este bogată în zahăr și grăsimi saturate, dieteticienii spun că aceasta poate fi integrată cu succes într-o dietă echilibrată.

„O lingură de înghețată în fiecare seară, în contextul unei diete sănătoase, este puțin probabil să-ți strice sănătatea. În plus, înghețata este o sursă de calciu, magneziu și vitamina B12”, spun specialiștii.

Ce beneficii ar putea avea înghețata pentru organism

Spre deosebire de alte tipuri de dulciuri, înghețata poate avea și beneficii. Proteinele și grăsimile din înghețată pot ajuta la încetinirea absorbției zahărului în sânge.

De asemenea, poți să aduci un aport de proteine și calciu în urma consumului de înghețată. Produsele lactate oferă, de asemenea, beneficii metabolismului. Specialiștii mai spun că înghețata poate crește senzația de sațietate în comparație cu alte tipuri de deserturi consumare.

Cercetările recente arată, de asemenea, că, în ciuda conținutului lor ridicat de grăsimi saturate, consumul de produse lactate din lapte integral nu crește riscul de boli cardiovasculare.

Totuși, merită remarcat faptul că cercetările pe acest subiect au analizat alimentele din lapte integral care sunt considerate puțin mai sănătoase decât înghețata.

Se aplică aceleași reguli și pentru înghețata fără lapte. Mai mult, unele tipuri de înghețată fără lapte pot conține mai mulți îndulcitori artificiali.

Cât de mult contează cantitatea de înghețată consumată

Sigur și tu ai auzit că moderația este cheia unei diete sănătoase. Indiferent dacă alegi să consumi înghețată fără lapte, dieteticienii subliniază că, dacă vei mânca înghețată zilnic, cel mai important lucru de care trebuie să ții cont este dimensiunea porției.

O singură jumătate de cană de înghețată pe zi este maximul recomandat de majoritatea dieteticienilor de la EatThis.

Dacă consumi deja mult zahăr din alte surse, atunci să adaugi înghețata în dieta ta nu este cea mai bună idee. Descoperă și câtă înghețată e recomandat să consumi zilnic. La ce concluzii au ajuns specialiștii. Încearcă să găsești un echilibru în tot ceea ce faci. Pe lângă alimentație, sportul ar trebui să joace și el un rol important, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272